Sıfırlamanıza gerek yok aslında cihazınızı sırf bunun için. PC yardımıyla birkaç adb kodu ile global romda gömülü fakat gizli olan mi çeviriciyi aktif edebilirsiniz.
İşlem zor değil aslında ama bu tür işlemlere uzaksanız sizin için sıfırlamak daha kolay olabilir, tercih sizin. Ben kodları denemek isteyen olursa diye vereyim, burada bulunsun. Ben de global romdayım kilitli, rootsuz cihazımda ve kendim de bu yöntemi kullandım.
Öncelikle pc'nize gerekli adb, işlemci (Qualcomm veya Mediatek) driverları ve platform tools yüklü olmalı.
Telefonunuzda usb hata ayıklamayı aktif edin geliştirici seçeneklerinden ve gerekli olan hata ayıklama güvenlik ayarlarını devre dışı bırakın (usb üzerinden yükle'yi aktif etmek gibi).
Orijinal kablo ile cihazı pc'nize bağlayın. Platform tools klasörünü açıp, klasör içindeyken cmd penceresi açın (en basit yöntem klasör açıkken klasörün konumunu gösteren çubuğa tıklayıp "cmd" yazıp enter'lamak).
İlk kod olarak şunu girin:
adb devices
(cihazın sorunsuz eklenip eklennediğini kontrol etmek için)
İlk temel kod olarak bunu girin (google çevirici'yi siler) :
adb shell
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.dialer
İkinci temel kod (Google kişiler'i siler) :
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.contacts
Üçüncü kod:
pm uninstall -k --user 0 com.android.phone.cust.overlay.miui
Dördüncü adım (mi çeviriciyi yükleyen kod) :
pm install-existing com.android.contacts
Beşinci ve son kod (mi çevirici arama ekranını yükler) :
pm install-existing com.android.incallui
Bu kodları eksiksiz girdikten sonra mi çevirici uygulamalar listenize gelmiş olmalı. Son bir işlem kaldı. Play store'dan rastgele bir çevirici yükleyin (sonra sileceksiniz) ve ayarlar - uygulamalar - varsayılan uygulamalar bölümünden "Kişiler ve Çevirici"yi seçin. Ardından yüklediğiniz diğer çeviriciyi silin.
İşlem bu kadar ve sonrasında sorunsuz kullanabilirsiniz, arama kaydını da aynı şekilde.
Bu yöntem tüm global tabanlı romlarda çalışır (eea hariç sanırım).
İşinize yaradıysa beğenmeniz yeterli