Öncelikle ben amiral gemisi demedim ama sanki öyle bir algı oluşmuş gibi yorumlara bakarsak.
Xiaomi 13T ile karşılaştırmaya baktığımızda epey sitesinde arada 4 puan fark olduğunu görüyoruz bununda kamerası bir tık daha iyi olmasına verelim birde işlemcisi Dimensity 8200. Şimdi 13T bildiğim kadarı ile amiral gemisiydi doğrumu ? Sonucta redmi pocco serileri dısında diğerleri amiral gemisi diye geçiyor olması lazım.
Siz pro yada ultra ile karşılaştırma yaparsanız zaten ozaman fiyat farkınıda göz önünde bulundurun derim. Yani o zaman ultra dışında bana sorarsanız Xiaominin bütün cihazları çöp o paralara göre kimsede aksini bana iddia edemez. Çünkü o paralara samsung veya diğer markalar tercih edilebilir.
Hatta bende bu redmi 13 pro plusa geçmeden ultra alacaktım çok güzel diye ( kullandım test edecek kadar ) sonra baktım pahalı. T serisine baktım ve pro serisine e o paraları hak etmiyor . Ozaman dedim neden bu RDN 13 pro + olmasın sonuçta 10.000 e gayet çift sim direnç kayıtlı yurt dısı versiyonu alınabiliyor. Diğerlerinin yurt dısısı bile bu plusun x2 si neredeyse.
Yorum yazarken bunlarıda göz önüne almak lazım bence !!!
Öncelikle amiral gemisi demek firmanın en güçlü cihazı demektir. Firmaların 20-30 amiral gemisi olmaz 1-2 amiral gemisi olur o da kullanıcı tercihleri için oluşturulur.
Samsung amiral gemileri : s24ultra ve Galaxy fold 5(6 geliyor birkaç güne yerini alacak)
Apple : 15 pro ve 15 pro max (boyut tercih)
Xiaomi : 14 ve 14 ultra
gibi.
Bunun haricinde örneğin iphone 15 amiral gemisi değildir. Ancak android dünyasının %95'ini tokatlar işlemci olarak.
Apple birçok AI güncellemesini iphone 15 e vermedi mesela. Sadece pro serisine özel kıldı. Ancak işlemciler neredeyse aynı.
Xiaomi de böyle bir sınıflandırma yapabilir. Bu işlemci gücü ile alakalı değildir segmentasyon ile alakalıdır.
Bu arada 13T'nin amiral gemisi ile uzaktan yakından alakası yoktur. Redmi ve Poco serileri performaslı ucuz seridir. Amiral gemisi alamayacak kesime yönelik cihazlardır. T serisi de aynı şekilde.