Adama sorarlar, Redmi serisinde neden var diye? Kartı bozulduğu için telefon üreticisini suçlayan da yoktur herhalde. Ben görmedim.
Esas sebep o değil.
Telefonların içindeki depolama birimlerinin maliyetleri aslında düşük. GB başına 0.4$ kadar.
64GB ile 16GB arasında 20$ maliyet farkı var iken Xiaomi 80$ fiyat farkı koyuyor. Yani büyük depolama birimiyle sattığı telefonlardan daha fazla kar ediyor.
Örneğin Apple 100$ arttırıyor.
Samsung'a bakın o da benzer. Fiyat ne kadar oynuyor bakmadım. (Gerçi S6'nın depolama biriminin teknolojisi çok yeni olduğu için daha pahalıdır.)
Şimdi Mi4'ün içinde Micro SD yuvası olsa bir çok kişi 64GB olanı almak yerine 16GB alıp üstüne bir de Micro SD alır.
Samsung'un Micro SD yuvası varken depolama birimi yüksek olan modeli yoktu.
HTC ve Sony'de de yok.
LG'ye bakın Micro SD koyduğunda üst modelin cazibesini arttırmak için alt modelin RAM'ini kırptı.
Kaynakta Hugo Barra yüksek performanslı cihazlara Micro SD koymadıklarından bahsetmiş. Mi4i yüksek performanslı bir cihaz değil, orta seviye bir cihaz.
Geçen sene Mart ayında MT6592 ile çıkan Redmi Note kendi döneminde ne ise, geçtiğimiz Nisan'da çıkan Mi4i de "içinde bulunduğu döneme göre" performans bakımından aynı konumda cihazlar.
Ancak, Mi4i'yi bir amiral gemisi gibi lanse ettiler. 64-bit olduğu için onu Mi3/Mi4 ile kıyaslayıp tercih edilebilir zanneden insanlar var. Mi4'e kıyasla da ucuz.
Şimdi Mi4i'ye Micro SD koysalar, Mi4'te yok. Bu sefer Mi4'ün satışları baltalanır.
Şimdi tabi adam, kar amacı güttüğümüz için Micro SD koymuyoruz diyemez.