Yardım Hücre Bekleme Çok Fazla Şarj Yiyor

karadayi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
3
Biraz araştırmalar sonucu hücre bekleme olayının şebekenin az çektiği yerlerde sürekli sinyal aramasından dolayı bu şekilde yüksek çıktığı söyleniyor. Bende bundan dolayı 2g ye aldım ve şebeke şu an da çok çok iyi. Hatta grafikte görebilirsiniz 2g ye aldıktan sonra sürekli yeşil oldu.
Anlamadığım şu var şebeke araması olsa bile bu kadar şarj mı yer, yoksa farklı bir problem mi var acaba?
Şimdiden herkese teşekkür ederim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Chatin1907

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi mi note3
Konular
1
Mi9t cihazımda aynı durum vardı. Miroom stabil yüklü. Hücre beklemeye tıklayınca ords fm radyo diye gözüktü. Uygulama ayarlarından fm radyoyu devre dışı bırakınca sorunum düzeldi.

Oyla:

Huakin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cevat
Cihazım
Mi Max 2
Konular
9

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-02-02-15-39-01-292_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-02-02-15-39-01-292_com.miui.securitycenter.jpg
    296,3 KB · Görüntüleme: 94
Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Aslında şarj yemiyor. Bazı MIUI sürümlerinde böyle yüksek gösteriyor fakat pile bir etkisi söz konusu değil. Android 9 stabil sürüm kullanırken 2g ye almama rağmen pil kullanım yüzdesi fazla görünüyordu şimdi android 10 stabil sürümdeyim 4g de kalmama rağmen kullanım grafiği düşük gösteriyor. Fakat iki romda da pil sürelerim hemen hemen aynı

Oyla:

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
hocam bende bi yiyor bi yemiyor örnek %100 yapıyorum bırakıyorum elime aldığım'da %97'e felan düşmüş oluyor bazen alıyorum %100 değişmemiş elime alıyorum 10 dk bakıyorum sarj inmiyor çok garip bu sarj işleri

Oyla:
S

Silinen üye 107783

Guest
Bu işe bende kafayı taktım. Evdeyken telefonum hiç çekmediği için ( bahçe katı ) mecbur Vowifi kullanıyorum. Bu sebeple hücrese bekleme çok şarj yiyor diye düşünüyorum

Oyla:
S

Silinen üye 107783

Guest
Güncel durum bu arkadaşlar, FM radyoyu durduğum halde hala devam ediyor. Volte ve Vowifi yiyor diye düşünüyorum ama oda mantıklı gelmiyor?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

mstfayyldrm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
45
Biraz araştırmalar sonucu hücre bekleme olayının şebekenin az çektiği yerlerde sürekli sinyal aramasından dolayı bu şekilde yüksek çıktığı söyleniyor. Bende bundan dolayı 2g ye aldım ve şebeke şu an da çok çok iyi. Hatta grafikte görebilirsiniz 2g ye aldıktan sonra sürekli yeşil oldu.
Anlamadığım şu var şebeke araması olsa bile bu kadar şarj mı yer, yoksa farklı bir problem mi var acaba?
Şimdiden herkese teşekkür ederim

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selamun Aleyküm bendede aynı sorun ama 4.5 ful çekmesine rağmen çok şarj gidiyor ama 2gde dediğin gibi azalıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ona çok yapacak bişey yok.Tüm cihazlarda aynı şekildedir 4G'de sıkıntılıysa 3G'ye alın söylenildiği tarama yaplmasından ötürü böyle oluyor. Bir yolda daha var "qcil_rill" servisini sınırlandırarakta büyük pil tasarrufu sağlayabilirsin.nasıl yapacağın konusunda ; bu uygulama işine yarayabilir.

Daha fazla bilgi içinde ;

Root şart !!!!
Sınırlandırılınca bi sorun oluşuyor mu

Son düzenleme:
Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Selamun Aleyküm bendede aynı sorun ama 4.5 ful çekmesine rağmen çok şarj gidiyor ama 2gde dediğin gibi azalıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sınırlandırılınca bi sorun oluşuyor mu
bootlop'a düşebilirsiniz. Hardbrick olma ihtimali yok ama eğer bu konuda hiçbilginiz yoksa girmeyin derim. Android 8'den sonra "qcil_rill" sınırlandırırsanız cihaz logoda kalır. Android bunu artık engelledi. Ama çok iyi pil tasarrufu yapabilirsiniz amaç arka planda olan uyanıklılıkları engellemek ve bu sayede boşta pil durumunu baya azaltmak.

Burada neleri sınırlandırabileceğiniz hakkında liste var ve oldukça kolay.

Çeviri yapmayın sitede harfler önemli neyi engellemeniz gerektiği ile alakalı. Örnek vermek gerekirse; 900 000 ms 900 sn dir. Yani her 15 dakikada bir alarm devreye giriyor vs vs ...
Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ama dediğim gibi yapmaktan çekiniyorsanız denemeyin derim.

Oyla:

mstfayyldrm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
45
bootlop'a düşebilirsiniz. Hardbrick olma ihtimali yok ama eğer bu konuda hiçbilginiz yoksa girmeyin derim. Android 8'den sonra "qcil_rill" sınırlandırırsanız cihaz logoda kalır. Android bunu artık engelledi. Ama çok iyi pil tasarrufu yapabilirsiniz amaç arka planda olan uyanıklılıkları engellemek ve bu sayede boşta pil durumunu baya azaltmak.

Burada neleri sınırlandırabileceğiniz hakkında liste var ve oldukça kolay.

Çeviri yapmayın sitede harfler önemli neyi engellemeniz gerektiği ile alakalı. Örnek vermek gerekirse; 900 000 ms 900 sn dir. Yani her 15 dakikada bir alarm devreye giriyor vs vs ...
Kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ama dediğim gibi yapmaktan çekiniyorsanız denemeyin derim.
Valla ben anlamadım dediğinizi o yüzden bişeye dokunmayacağım ama herkesde olan bişey değil galiba bu olay cihazladan cihaza değişiyor doğrumudur

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Hocam miui zaten android sistemi ve hücre bekleme olarak bence sınıfta kalan bir arayüz. Android 10 'da denemedim bu bahsettiğim programı 2018 bizzat kendim denedim ve yaklaşık 2 saat ek ekran süresi ve bekleme olarak cihaz minumum 24 saat aktif olarak çalışıyordu. Ben çok iyi verim almıştım şuan oneplus 6 kullanıyorum ve henüz bu cihazımda denemedim. Çünkü ; pil konusunda çok sorunum olmadı , size pil tasarrufu için ek bişeylerde verebilirim ama hoşunuza gider mi bilmem. Örneğin; cihazınızda az kullandığınız ön yüklü uygulamalar silinebilir veya devre dışı bırakılabilir uygulamalar listesi verebilirim root'a ihtiyaç duymadan iyi bir pil tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt