Sohbet Huawei mate 9 aldım

abilgen73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bilgen
Cihazım
Xiaomi Mi8EE
Konular
164
Hocam Mate 10'u neden hemen satmıştınız? Pro da hayırlı olsun o zaman :)

Kirin 970'in eşdeğer işlemcisinin SD 845 olmadığından bahsetmişsiniz; bence Yapay zeka haricinde dengi SD 835 zaten. Yapay zeka konusunda SD 845 dahili DSP motorunu kullanıyor; Kirinde ise Apple gibi ayrı bir NPU birimi var. Farkları bu; fakat yapay zeka konusunda şuan için SD 845 çıkmadan net olarak şudur diyebilmek zor. Tabi, SD 845; yapay zeka konusunda vadettiklerini veremez ise, o zaman dediğiniz gibi Yapay zeka birimi açısından A11 Bionic işlemcisi rakibi olur; fakat Salt performans bakımından ise halen Rakibi SD 835 olarak kalmaya devam eder.

Ben size katılmıyorum hocam. Bana göre şu anda sd 835 kirin 970 rakibi olamaz. 845'li cihazlar çıktığında o zaman bakılır arasındaki farklara. Çıkana kadar NPU birimi olan A11 işlemcidir.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Ben size katılmıyorum hocam. Bana göre şu anda sd 835 kirin 970 rakibi olamaz. 845'li cihazlar çıktığında o zaman bakılır arasındaki farklara. Çıkana kadar NPU birimi olan A11 işlemcidir.

Yapay Zeka haricinde diyorum bakın hocam; Salt performans olarak rakibi SD 835. Salt Performans konusunda Rakibi SD 845 bile olamayacak. Ayrıca yine Salt Performans olarak bakıldığında halen A11 Bionic Rakipsiz bir işlemci.

Yapay Zeka açısından ise; SD 845'i neden göz ardı ediyorsunuz? Ayrıca bir NPU birimi olmadığı için mi? DSP biriminden işleri yürütmek ile, ayrı bir NPU birimine sahip olmak konusundaki farkları SD 845 çıktıktan sonra görebileceğiz ancak.

abilgen73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bilgen
Cihazım
Xiaomi Mi8EE
Konular
164
Yapay Zeka haricinde diyorum bakın hocam; Salt performans olarak rakibi SD 835. Salt Performans konusunda Rakibi SD 845 bile olamayacak. Ayrıca yine Salt Performans olarak bakıldığında halen A11 Bionic Rakipsiz bir işlemci.

Yapay Zeka açısından ise; SD 845'i neden göz ardı ediyorsunuz? Ayrıca bir NPU birimi olmadığı için mi? DSP biriminden işleri yürütmek ile, ayrı bir NPU birimine sahip olmak konusundaki farkları SD 845 çıktıktan sonra görebileceğiz ancak.

Hocam NPU yapay zeka birminin olmaması bile rakibi olmadığının en büyük göstergesidir. Başka birşeye bakmaya gerek yok bana göre. Katagoriyi ayırıyor zaten.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam NPU yapay zeka birminin olmaması bile rakibi olmadığının en büyük göstergesidir. Başka birşeye bakmaya gerek yok bana göre. Katagoriyi ayırıyor zaten.

Hocam işte Qualcomm ayni isi DSP birimine yaptirabildikten sonra, neden ayri bir Yapay zeka birimi gereksin ki? Eğer Qualcomm vadettigi performansi veremez ise yapay zeka konusunda, o zaman haklisiniz derim. SD 845in cikisini bekleyeceğiz bu konu hakkinda net sonuca ulasabilmek için.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Xioami'yi tercih edenlerin çoğu f/p olduğu içindir. Xioami'nin esprisi zaten f/p olması. Bir telefona 2.000 TL'den yukarı verilmeyeceğini gösteren bir firmadır. Her ne olursa olsun f/p isteyen kişi istisnasız kayıtsız şartsız Xioami'yi tercih etmektedir

Her zaman derim bir telefona çuvalla para verilmez.

Hayırlı olsun bu arada güle güle kullan :)
İddia ediyorum xiaomi kamera sorununu (düşük ışıkta kötü çekim) halletsin dünyanın 1 numaralı telefonu olur, çünkü cidden tam bir f/p ürünü ve bu konuda eline su döken yok. Ayrıca bende bir telefona 4000 TL civarında paralar ödenmesini çok doğru bulmuyorum.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

abilgen73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bilgen
Cihazım
Xiaomi Mi8EE
Konular
164
Xiaomi genel olarak bakıldığında güzel telefon. Mix kullandım ve kamera hariç memnundum. Ama eğer amiral gemisi dediğin modelinde kamera vasatsa kusura bakma derim. Mate 10 pro kullanıyorum dünya varmış dedim. Kamera her zaman kullanılan gerekli bişey ve bırakın gece de resim çekelim. Ayrıca gündüz güzel kareler çekiyorum dediğiniz telefonları unutun mate 10 resim çekmiyor adeta sanat eseri yaratıyor.

Mate 10 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Xiaomi genel olarak bakıldığında güzel telefon. Mix kullandım ve kamera hariç memnundum. Ama eğer amiral gemisi dediğin modelinde kamera vasatsa kusura bakma derim. Mate 10 pro kullanıyorum dünya varmış dedim. Kamera her zaman kullanılan gerekli bişey ve bırakın gece de resim çekelim. Ayrıca gündüz güzel kareler çekiyorum dediğiniz telefonları unutun mate 10 resim çekmiyor adeta sanat eseri yaratıyor.

Mate 10 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Huawei özellikle bu kamera olayından çok tutuluyor, kesinlikle haklısınız. XİAOMİ den en büyük ve hatta tek diyebileceğim şikayet kamerası.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt