Huawei Ascend P8 64-bit Kirin 930 ve 3GB RAM ile Ocak'ta CES fuarında...

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Huawei'nin gelecek yıl çıkarmayı planladığı telefonların sızdığı iddiası var.

Bu sızıntıya göre Ascend P8, Ocak ayının başındaki CES 2015 fuarında tanıtılacak. Telefonun sızan özellikleri;

- Kirin 930 çipset
- 5 inç FHD ekran
- 32GB dahili hafıza
- 3GB RAM

Fiyatı ise 2999 yuan olarak belirlenmiş. P6'nın çıkış fiyatı 2498 yuan iken, P7'nin çıkış fiyatı ise 2888 yuandı. Buna göre şu anki kurlara göre Türkiye'deki olası fiyatının 1399TL olacağını söyleyebiliriz. Tabi ki Türkiye'ye girişi muhtemelen Mart ayını bulacağı için o günün kurlarına göre daha pahalı da olabilir.

P6'nın Haziran 2013, P6s'in Ocak 2014, P7'nin ise Haziran 2014 çıkış tarihlerine göre bu tarihte Huawei'nin Ascend P serisine yeni bir model eklemesi normal gözüküyor.

P6 ve P7 çizgisinde ince bir telefon olacağını ve yine Micro SD kart slotunun olacağını tahmin edebiliriz.

Kirin 930'un 16nm HiFET (?) teknolojisiyle üretilecek 64-bit bir çipset olduğundan başka bir haber yok. Muhtemelen yine 8 çekirdekli big.LITTLE tasarımında ve Cortex-A57 ve Cortex-A53 çekirdekleri ile gelecektir. Zira Kirin 930 Haziran 2015'te çıkacak Honor 7, Eylül 2015'te çıkacak Ascend Mate 8 ve Aralık'ta çıkacak Honor 7x'te de kullanılmak üzere planlanmış. Android 5.0 Lollipop ile birlikte 64-bit destekleyeceğini tahmin ediyorum. HiFET teknolojisinin silikon çip üreticisi TSMC ve Huawei tarafından ortak geliştirildiği yönünde söylentiler var. Şu anda bir çok güncel çipset 28nm HKMG teknolojisiyle üretiliyor. Apple A8, Exynos 5430 ve 5433 ile Snapdragon 805 ise 20nm HKMG teknolojisi ile üretiliyor. Snapdragon 810 da bu teknoloji ile üretilecek. Eğer HiFET adının çağrıştırdığı gibi FinFET ile benzerlik gösteriyorsa enerji tüketimi ve performans konusunda ciddi gelişme sağlayabilir. Samsung'un 14nm FinFET teknolojisine karşı (Tayvanlı üretici) TSMC'nin 16nm FinFET teknolojisinin bahsedildiği bir konuda Çinlilerce 4 rakamı uğursuz kabul edildiği için 14nm yerine 16nm rakamının kullanıldığını, aslında ikisinin aynı olduklarını bir yerde okumuştum. Ne derece doğru bilemiyorum. Burada da aynı durum söz konusu olabilir.

P6'da kullanılan 4 çekirdekli Cortex-A9 K3V2 çipseti 40nm teknolojisinde üretilmişti.

P7'de yine 4 çekirdekli Cortex-A9 Kirin 910 çipseti 28nm teknolojisiyle üretilmişti.

Honor 6, Ascend Mate 7 ve Honor 6x modellerinde ise 32-bit 8 çekirdekli big.LITTLE tasarımında Kirin 92x serisi çipsetleri kullanılmıştı.

Bu söylentiler doğruysa çipsetinin CPU kısmında Huawei, P8 ile ilk defa amiral gemisi seviyesine çıkacağını hatta belki de güncel amiral gemilerinden ciddi derecede hızlı olabileceğini düşündürtüyor. Bu yüzden Antutu'da rekor kıracak bir çipset olacağını göreceğiz diye düşünüyorum. Kirin 920'nin aksine GPU'da da cimrilikten kaçarlar ise Kirin 930 ve Huawei P8'den çok bahsedilir.

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Ynt: Huawei Ascend P8 64-bit Kirin 930 ve 3GB RAM ile Ocak'ta CES fuarında...

Keske bu haber ben p7 almadan önce çıksaydı.. Elimdeki telefondan soğudum..:(Tabiki soğumadım. :) Sonuçta p8 almam daha sonra p9 çıkacağı gerçekliğini gizleyemez.. Daima en güncel olan cihazı kullanmak icin bir sonraki modeli beklersen hep bekleme modunda kalırsın:) Tabi üç ayda bir telefon değistirme lüksüne sahipsen orası başka.. :) İnsan her zaman en özellikli olanını kullanmak istiyor ama bu özelliklerin ne kadarına ihtiyaç duyuyor bilemiyorum. Haber için teşekkürler..

HUAWEI P7-L10 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

WaTCHMaN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
WaTCHMaN
Cihazım
Mi Mix 2
Konular
35
RE:

şu anda hangi cihaz olursa olsun gelecek teknolojisini ve güncellemeleride düşünerek 64 bit işlemcili bir telefon almak lazım . Şahsen ben elimdeki note 3 ten kurtulup büyük yada küçük bir 64 bitlik telefon edinmeyi düşünüyorum...Bunun içinde 2015 in ilk 3 ayı en ideal zaman...

ayrıca o resimdeki D8 modeli hangi modelin devamı ise tam benlik bir telefona benziyor :D ama çıkış tarihi çok uzak...

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
Cvp: Huawei Ascend P8 64-bit Kirin 930 ve 3GB RAM ile Ocak'ta CES fuarında...

teknoloji cok hizli gelisiyor, yetismek zor her zaman en guncel teknolojiye sahip telefon almak zor

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
Haberdeki işlemci sağlam görünüyorda acaba yanında arkadaşlık edicek gpu ne olacak (p7 de mali gpu bulunuyordu hatırladığım)

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@benkimim

Yine Mali muhtemelen de hangi modeli olur. P7'de 4 çekirdekli Mali-450, Honor 6'da 4 çekirdekli Mali-T628 var. Bunda da Mali-T760 olabilir. Mali-T860 olmaz herhalde, daha yeni açıklandı. En kötü ihtimal Mali-T628 olur. Belki çekirdek sayısını da arttırabilirler. Zaten arttırmaları da lazım bu sefer üst seviyeye oynamak istiyorlarsa, Mali-T760 veya PowerVR G6X4xx'den de aşağı düşmemeleri lazım. PowerVR 7XT de yeni açıklandı. O da yetişmez herhalde.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
Cvp: Huawei Ascend P8 64-bit Kirin 930 ve 3GB RAM ile Ocak'ta CES fuarında...

Guaire pid=13015 dateline=1416093642' Alıntı:
@benkimim

Yine Mali muhtemelen de hangi modeli olur. P7'de 4 çekirdekli Mali-450, Honor 6'da 4 çekirdekli Mali-T628 var. Bunda da Mali-T760 olabilir. Mali-T860 olmaz herhalde, daha yeni açıklandı. En kötü ihtimal Mali-T628 olur. Belki çekirdek sayısını da arttırabilirler. Zaten arttırmaları da lazım bu sefer üst seviyeye oynamak istiyorlarsa, Mali-T760 veya PowerVR G6X4xx'den de aşağı düşmemeleri lazım. PowerVR 7XT de yeni açıklandı. O da yetişmez herhalde.
huawei çinin prestij markası olmak istiyorsa gerçekten bence kullanabileceği en iyi malzemeleri kullanmalı zaten p serisisindeki cihazlar ucuz değil çin piyasasına göre p ye amiral gemim ve en pahalı cihazım diyorsa bunu yapmalı bence huawei türkiyede p7 ye 1400tl lik fiyat avrupada 350 euro du galiba bu devirde mali400 kullanması çok abesti iştigal bir durum.

Muaz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
0
Tek kelime ile berbat ! 350$ oneplus mi4 varken bu ne işe yarar ki

Üst Alt