Sohbet hoşçakalın

jevneturquie

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Noyan
Cihazım
redmi note 9s
Konular
19
ColorOS gibisi yok hocam ben ilk defa kullanıyorum bu arayüzde diğerleri un kurabiyesi :)
Neredeyse? Sıfır hata? Xiaomi marka ve miui arayüzüne sahip bir cihaz kullandığınıza emin misiniz? Hepimiz xiaomi kullanıcısıyız ve ne olursa olsun bu arayüzü de bu markayı da seviyoruz (en azından bir çoğumuz) fakat yazdığınız şey saçma geldi bana. Ne sosyal medya kullanabiliyor, ne konser alanında veyahut bass olan herhangi bir yerde video çekebiliyor, ne doğru düzgün stabilitede çalışan bildirim alabiliyor, ne de haftanın her günü aynı kullanıma sahip olmamıza rağmen aynı stabilitide pil ömrü alabiliyoruz. Mesela benim cihazımda aod aldım alalı kapalı, ama bugün %10 şarj yemiş. Ne mana bilmiyorum. Fakat bu arayüze kusursuz demeden önce, samsungun yeni arayüzünü, oppo model cihazların yanlış hatırlamıyorsam ColorOS'u bir incelemenizi tavsiye ederim. Onun dışında 4 yıl önce xiaomi ile, 3 yıl önce de xiaominin telefonları ile tanıştığımda bende sizin gibi düşünüyordum.

Bu arada mevcut problemlerin yanında önemsenmeyecek kadar küçük bir problem olmasına rağmen bazı cihazlarda aylardır volte açık iken smslerin çok geç gitmesi ve alınması problemi var, bilginiz olsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam mevzu rom fln değil... Ben neden aldığım cihaza rom atayım ki ? Daha iyisini onlar yapsın sonuçta para veriyorum fln...
Neyse hocam denk gelirseniz eğer bir ColorOS ile MIUI ara yüzü kiyaslayiniz ;)
Ben Mi 6'da Eu stabil ve Eu betada ne bildirim sorunu ne de pil sorunu yaşamıyorum. Sosyal medya mı? Facebook, whatsapp, instagram, twitter, scope, snapchat, tango, skype, azar yüklü. Ne çalışmalarında ne bildirimlerde sorun yok. Sosyal medya uygulamalarının hepsi otomatik başlatta ve gece 11den sabah 8e wifi, 4.5g (mobil veri), gps, volte ve vowifi açık beklemede harcanan şarj yüzde 8. Wifi, mobil veri ve gps kapatınca aynı saatlerde harcanan pil yüzde 2.

Siz böyle yazdığıma saçma, xiaomi kullandığınıza eminmisiniz gibi dalga geçer şekilde yazarsanız bende telefon kullanmayı bildiğinize eminmisiniz, yazdıklarınız bana kullanıcı beceriksizliği gibi geldi derim, beta ve custom romlarda sorun olmasının normal olduğunu hatırlatarak.

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
ColorOS gibisi yok hocam ben ilk defa kullanıyorum bu arayüzde diğerleri un kurabiyesi :)

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam mevzu rom fln değil... Ben neden aldığım cihaza rom atayım ki ? Daha iyisini onlar yapsın sonuçta para veriyorum fln...
Neyse hocam denk gelirseniz eğer bir ColorOS ile MIUI ara yüzü kiyaslayiniz ;)

Siz sadece arayüz üzerinden seçenek sunuyorsunuz. Benim samsung s5'i bırakıp mi 6 almadan önceki öncelikli kriterlerim donanım olarak kızılötesi ve nfc mutlaka olmalı, parmak izi ve yüz okuma, güçlü bir işlemci, yüksek hafıza ve ram olmalı. 130un üstünde kurduğum program sonucu hantallaşmamalı. Pubg gibi oyunlarda kasmamalı.

İşletim sistemi, arayüzü iyidir kötüdür yorum yapamam ama Oppoda hem kızılötesi hem nfc beraber bildiğim kadarıyla yok, o yüzden bana hitap etmiyor.

Miui 10 ve şu an 11de de hareketli simge, video duvar kağıdı, ve özellikle harika çalışan ikinci alan hiç kasma yapmıyor, gayet stabil çalışıyor. Parmak izi son derece hızlı ve yüz okuma gayet iyi çalışıyor. En çok sevdiğim özelliktir ikinci alan, iki ayrı telefonu aynı anda kullanıyormuş hissi veriyor. Örnek olarak sağ parmak izimle ilk alanı açıyor, sol parmak izimle ikinci alanı açıyorum. Oldukça seri çalışıyor. Kızılötesi ile tv, klima gibi kumandalı aletleri kontrol edebiliyorken, nfc ile cüzdan taşımadan sadece telefonu yanıma alarak markette ödeme yapıyorum. Hem nfc hem kızılötesinin beraber olduğu telefonlar ise sınırlı, kızılötesi eski teknoloji görülerek terk ediliyor, yerine bt konulmaya çalışılıyor ama hala her yerde cihazlarda kızılötesi var, bt yaygın değil.

Ne kadar ekmek o kadar köfte misali, verdiğim paranın hakkını veriyor.
Samsung'dan (S2 Skyrocket, S2 Hercules, S3, S4, S5 Duos, J7 2015) illallah etmiş biri olarak ben memnunum.

Son düzenleme:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Ya arkadaşlar snapdragon 845 kullanan başka cihazlarda test ettim ben. Miui sıkıntılı bir arayüz bunu ister kabul edin ister etmeyin. Bir gün elbet gelişecek ama hantal çalışıyorlar. Oneplus'un aynı sisteme sahip telefonları bariz benimkinden daha performanslı. Ben kendi şahsi fikrimi söyledim. Bir hevesle sevilen fakat hatalarla dolu bir arayüz. Ben forumu da seviyorum, xiaomi marka diğer tüm ürünleri de.. Zaten evimde 10'dan fazla üzerinde Xiaomi yazısı olan icat var. Fakat telefonlarından illahlah ettim ben. Hepsiburada gibi yerlerde 4bin liraya satılan mi8 basslı ortamda kayıt yapamıyor, instaya snape wpye yıllardır destek verilmiyor ise bana kimse çıkıp f/p falan demesin. Ben gittim oppo'nun cihazlarini da oneplus'un cihazlarini da huaweininkileri de inceledim. Bu sorunlar bi bizde var gidin kendiniz de bakın başka bir şey söylemiyorum. İnşallah bir gün yazılım desteği gelmeye başlar da severek kullandığımız cihazlarımızdan vazgeçmek zorunda kalmayız

jevneturquie

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Noyan
Cihazım
redmi note 9s
Konular
19
cerhan hocam.. bana güven ve bir ColorOS cihaz kullan ne demek istediğimi anlarsın..
He bir de f/p olayına girersek ben yinede elimdeki cihazı sonuna kadar savunurum..
Lakin daha fazla param olsaydı başka bir Xiaomi dusunebilirdim..

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
cerhan hocam.. bana güven ve bir ColorOS cihaz kullan ne demek istediğimi anlarsın..
He bir de f/p olayına girersek ben yinede elimdeki cihazı sonuna kadar savunurum..
Lakin daha fazla param olsaydı başka bir Xiaomi dusunebilirdim..
Etrafımda kullanan yok, hatta bulunduğum ilçede satan da yok :) Ama ön yargılı değilim, tabiki denk gelirse denerim, zaten xiaomiye de öyle geçtim. Ama ir ve nfc olmayan telefon bana telefon gibi gelmiyor. Bulunduğum yerde xiaomi ne kullanan ne satan vardı.Oppoya baktığımda ir yoktu. Huaweinin birkaç modeliyle Xiaomi arasında kalmıştım. Uzunca araştırdım, sonra bir gün denk geldi, tamam dedim mi 6 alacağım. Ben çok aktif kullanan biri olarak çok memnunum. Touchwiz'e benzeyen ama ondan çok daha seri olan miui arayüze daha ilk kullanımda ısındım, henüz soğumadım. :)

jevneturquie

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Noyan
Cihazım
redmi note 9s
Konular
19
Şimdi orda duralım hocam mi 6 bana göre efsanedir ve açıkçası mi6 dan başka hiç bir Xiaomi bana sıcak gelmedi açıkçası.. cihazın bir duruşu var bana göre... Samsung S2'yi çok severim mesela onun gibi geliyor bana çok güzel ve sıcak bir cihaz..
Ben sizi yadirgamiyorum yanlış anlamayın lütfen sadece biraz soğudum Xiaomi den sadece bu :)
Etrafımda kullanan yok, hatta bulunduğum ilçede satan da yok :) Ama ön yargılı değilim, tabiki denk gelirse denerim, zaten xiaomiye de öyle geçtim. Ama ir ve nfc olmayan telefon bana telefon gibi gelmiyor. Bulunduğum yerde xiaomi ne kullanan ne satan vardı.Oppoya baktığımda ir yoktu. Huaweinin birkaç modeliyle Xiaomi arasında kalmıştım. Uzunca araştırdım, sonra bir gün denk geldi, tamam dedim mi 6 alacağım. Ben çok aktif kullanan biri olarak çok memnunum. Touchwiz'e benzeyen ama ondan çok daha seri olan miui arayüze daha ilk kullanımda ısındım, henüz soğumadım. :)

Üst Alt