Yardım Hızlı Şarj

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Arkadaşlar Redmi Note 3 ün hızlı şarj özelliği hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba. Yaklaşık şarj süresi 3 - 3,5 saat. Bunun içinde MiKey-Mi-Kumanda Mi-Bant gibi bir uygulama veya araç mı olması gerekiyor. Yani telefonun hızlı şarj özelliğini nasıl kullanacağız.

Moderatör tarafında düzenlendi:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ahan da rüşvetin belgesi burada işte. Verilen paralar, kimlere verildiği herşey ortada :D

Şaka bir yana burada farklı bir durum var. En azından benim bahsettiğim hızlı şarj ile burada sizin bahsetmiş olduğunuz hızlı şarj farklı şeyler. Gerçek hızlı şarj olayı 5V ile değil, 5, 9 ve 12V ile yapılır. Şimdi küçük bir araştırma yapınca gördüm ki Xiaomi'nin Hızlı şarj destekleyen tek adaptörü MDY-03-EB modeli.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Resimde de görüldüğü gibi değerler şöyle:
5V ile 2A , 9V ile 1,2A ve 12V ile de 1A akım verebiliyor. Sizin resmini koyduğunuz adaptör 5V ile 2A verebiliyor. Yani 9V ve 12V özelliği yok.
Şimdi şöyle bir durum da var. Bu adaptör Qualcomm destekli. Diğer işlemcili cihazlarda bu destek olmayacağından onlar gerçek hızlı şarj değil de akım değeri yüksek tutularak yapılan hızlı şarjdan bahsediliyor olabilir. Bu durumda 2A için 3 saat gibi bir süre normaldir. 1A'lik bir adaptör olsaydı 5-6 saat sürerdi.

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Hocam konuyla pek alakası yok ama kağıt üzerindeki isimler neden orada?

O isimler cihaz ayarlardan cihaz hakkında kısmında katkıda bulunanlar bölümünde Türkiyeden bu isimler dikkatimi çekmişti. Bunları not alıp faceden araştırıp ulaşarak yardım alabilirmiyim diye not almıştım. Resimde çıkması da tamamen rastlantı ve gözümden kaçmış. Hepsi bundan ibaret, ben masumum yani:) Muhtemelen o isimlerin bu forumda olma veya bu forumun ve Mi Türkiye de yönetici konumunda olma ihtimalleri yüksek :)

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Üstleri de çizilmiş... vay halimize :D

Üzerlerinin çizilmesi notun iptali anlamına geliyor, orada ismi yazan arkadaşlardan sadece birini faceden buldum ve istek gönderdim :) Yanıt gelirse konuşacağım :)

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Benim şarz cihazımın resmi ekte.

Bataryanın 4.000 mha olması ile alakalı bir durummudur acaba 3-3,5 saat.

Bu şarj cihazı orjinal yanında verilen adaptör mü? Nereden almıştınız cihazı?

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Ahan da rüşvetin belgesi burada işte. Verilen paralar, kimlere verildiği herşey ortada :D

Şaka bir yana burada farklı bir durum var. En azından benim bahsettiğim hızlı şarj ile burada sizin bahsetmiş olduğunuz hızlı şarj farklı şeyler. Gerçek hızlı şarj olayı 5V ile değil, 5, 9 ve 12V ile yapılır. Şimdi küçük bir araştırma yapınca gördüm ki Xiaomi'nin Hızlı şarj destekleyen tek adaptörü MDY-03-EB modeli.

Resimde de görüldüğü gibi değerler şöyle:
5V ile 2A , 9V ile 1,2A ve 12V ile de 1A akım verebiliyor. Sizin resmini koyduğunuz adaptör 5V ile 2A verebiliyor. Yani 9V ve 12V özelliği yok.
Şimdi şöyle bir durum da var. Bu adaptör Qualcomm destekli. Diğer işlemcili cihazlarda bu destek olmayacağından onlar gerçek hızlı şarj değil de akım değeri yüksek tutularak yapılan hızlı şarjdan bahsediliyor olabilir. Bu durumda 2A için 3 saat gibi bir süre normaldir. 1A'lik bir adaptör olsaydı 5-6 saat sürerdi.

Sonuç olarak benim bu adaptörden mi edinmem gerekiyor. Bu adaptör Qualcomm destekli konusunu açabilirmisiniz, eğer benim telefon bu şarz cihazını desteklemiyorsa ve akım değerinin yüksek tutulması bataryaya ve cihaza zarar verir zannedersem.

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Harbiden isimlerimizin üzeri de çizilmiş kendimizi kollamamız gerekiyor acabaaa

İnanmıyorum, siz o isimlerden birimisiniz :( Yukarıda da açıkladığım gibi tamamen tesadüf, çok-çok özür dilerim.

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14