İmzamda sırasıyla kullandığım telefonlar var.
4-5 yıl önce General Mobile Discovery telefonuma miui yüklemiştim. Hayatımda bu kadar stabil ve uyumlu çalışan bir rom görmedim. O zamanın popüler romu Cyanogen Mod'dan bile daha iyiydi. Üstelik telefonun kendisinde olmayan birçok özelliği de beraberinde getirdi ki android 4.2'den bahsediyoruz

Gelen mesajın üstte bildirim şekilde görülebilmesi ve cevap verilebilmesi bile bir yenilikti o zamanlar. El feneri, çağrı kaydetme, tuş kısayolları ve daha fazlası...
Tabi o zamanlar miui romun xiaomi tarafından geliştirildiğini ve kendi telefonlarında kullanıldığını da bilmiyordum.
Ve bizde yıllardır süre gelen "çin malı" algısından dolayı olsun, ülkemizde resmi distribütörü olmayan bir marka olduğundan dolayı olsun, pek tanınmadığından dolayı olsun; bunlar hep birer kaygı niteliği taşıdı bir süre.
Hatta hepsi orada(reklama girmesin) üzerinden işyerinde çalıştığım bir arkadaşın almasına da vesile oldum. Bu durum biraz üçkağıtcılık gibi görünebilir (istediğin telefonu başkasına aldırma konusu) fakat o zaman benim maddi durumum iyi değildi ve arkadaşım da telefon almayı düşünüyordu.
Ama bir gün kafaya koydum xiaomi telefon almayı. Durumlar da az çok düzelince gittim aldım, model takıntısı bile yaşamadım. Yeter ki xiaomi olsun dedim.
Şimdiye kadar kullandığım telefonların en güzeli oldu. Her anlamda harika bir telefon oldu.
Xiaomi Mi A1 orta segment ve ucuz bir telefon. Fakat kullandığım bütün modellere göre benim için devrim niteliği taşıdı adeta. Hele ki şu an çekmecede bozuk bir halde duran LG g3 ve LG g4'ten sonra(evet ikisi de çöp durumda).
Kalite kendini her koşulda ispatlar zaten. Bundan sonra telefon xiaomi'den şaşmam ben. Elimde 1300 TL para verdiğim ayfon 7 plus ayarında bir telefon var. İphone 7 plus 4000 TL civarında. Bu durum da bana 3000 TL kâr sağlamış oldu

Xiaominin telefonlarında tek dezavantaj optik görüntü sabitleyici özelliği. Bunu da gcam ile hallediyoruz zaten. Ve yazılımlarla uğraşmak, kurcalamak filan da ayrı bir tat veriyor