İpucu Herhangi bir yabancı dili kolay öğrenme metodu

• Konbuyu başlatan Skorpi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 28
  • Görüntüleme 2K

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Herkesin kendince yöntemleri vardır. Ben Duolingoyu bitirdikten sonra Playstore'dan indirdiğim sesli hikayelerle başlamıştım. hikayeyi okuyor, bilmediğim kelimeleri öğrenip çalışmak için Quizlet uygulamasına kaydediyordum ve o okuduğum hikayenin ses dosyasını günde en az iki defa olmak üzere en az bir hafta boyunca dinliyordum. hergün bir yada iki hikaye okuyup ses dosyalarını çalma listeme ekleyip, bir haftası dolunca çalma listesinden çıkarıyordum. ve tabi günlük olarak Quizlet'e kaydettiğim kelimeleri de çalışıyordum.

Bu tempoyu üç ay sürdürdüm, sonuç inanılmazdı.. Fakat daha sonra programlama öğrenmeye odaklanınca ingilizceyi ikinci plana attım.

Bana göre;

ingilizce düşünebilme becerisini kazanmanın en önemli adımı dinlemektir. bol bol radyo dinleyin, cbc radio one favorimdir. podcastler dinleyin, başlarda anlayıp anlamamnız önemli değil, sadece dinleyin, biraz zaman geçtikten sonra sonucu göreceksiniz.

ingilizce konuşma becerisini geliştirmenin en etkili yöntemi de her ne okuyorsanız,(haber,makale,hikaye.. vb..) SESLİ okumaktır. yeni oğrendiğiniz kelimelerin telefuzunu defalarca dinleyip tekrar edin ve okumaya kaldığınız yerden devam edin.
Evete yazdıklarınız da bir öğrenme Metodu.Ve etkili olanlardandır.Latin ve Slav dillerinde ''Görme,Duyma,Ve Algılama'' Metodu artık yerleşmiştir.Sizinde öğrenmede uyguladığınız Metod bu verdiğim 3'lünün açılımıdır..Teşekkürler....

Ethnic

yunus
Yönetici
Co-Admin
Geliştirici Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
128
Evete yazdıklarınız da bir öğrenme Metodu.Ve etkili olanlardandır.Latin ve Slav dillerinde ''Görme,Duyma,Ve Algılama'' Metodu artık yerleşmiştir.Sizinde öğrenmede uyguladığınız Metod bu verdiğim 3'lünün açılımıdır..Teşekkürler....
Ben teşekkür ederim hocam..

Bada

ツ ꧁☪꧂ツ
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Poco x3
Meslek
Adliye personeli
Konular
7
İlginc. Ama güzel. .şuraya park ediyim bunu.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Merhaba değerli arkadaşlar.

Yabancı dil öğrenmek çok zahmetli, mutlaka çok tekrar ve çok sabır gerektiren bir süreç ve maalesef herkes bir hevesle öğrenmeye başlıyor ve bir müddet sonra su koyuveriyor…aynen pazartesi günleri diyete başlayıp, Cuma günü sona erdiren hanımefendiler gibi…

Herhangi bir yabancı dili benim anlatacağım metod ile 1 sene zarfında gramersiz bir şekilde öğrenip, sorulan sorulara cevap verebilecek duruma geleceksiniz ve eğer gerçekten sabırla metodu uygularsanız, gelmiş bulunduğunuz seviyeyi mutlaka durmaksızın geliştirmek ve ilerlemek durumdasınız….

Buraya kadar okuduysanız ve her gün, ama her gün mutlaka en az 2 saatinizi ayırabilecekseniz, okumaya devam edebilirsiniz.

Arkadaşlar, bir yabancı dil mutlaka ve mutlaka, o dilin konuşulduğu ülkede öğrenilebilinir, sanırım bu konuda hemfikiriz, ancak ne yazıkki hepimizin bir yabancı ülkeye gitme şansımız yok…o halde ne yapılması gerekiyor? Evet o Ülkeyi biz ayağımıza getirmeliyiz…şimdi bu adam işte saçmalamaya başladı diyenleri duyuyor gibi oldum..

Evli ve çocuk sahibi olanlara ve kendilerinden daha küçük kardeşleri olanlara soruyorum….çocuğunuzu Türkçe öğrenmesi için herhangi bir kursa mı gönderdiniz, gramer mi öğrettiniz, cümle yapısını mı öğrettiniz? Tabiki hayır

Buraya kadar geldiyseniz, devam edebiliriz….

Size lazım olan 1 adet PC, 1 adet MP3 çalar, artık herkesin telefonu olduğundan bunu geçebiliriz, 1 adet de kulaklık ve aşağıdaki PC nize kuracağınız Program.

DVD satan bir yere gidiyorsunuz, öğrenmek istediğiniz dildeki herhangi bir film alıyorsunuz ve Türkçe dublajlı olmasına dikkat ediyorsunuz….Eve geldiğinizde filmi Türkçe dilde 5 defa izliyorsunuz…ilkin çok dikkatli, ikincisinde dikkatli ve diğer 3 defa yine dikkatli olmak üzere tam 5 defa seyrettiniz…2-3 gün içinde bunu gerçekleştirmiş olmanız lazım

Filmi 5 kere izledikten sonra, Türkçe dublaj seslendirmesini No 23 Recorder ile kayıt edin ve Telefonunuza atın ve hergün en az 2 saat olmak üzere 1 ay boyunca dinleyin…1 ay bitince aynı işlemleri yabancı dil ile yapın….her 2 ayda 1 DVD bitecek ve toplam 6 DVD sonrası , en az 5-6000 kelime ile size söyleneni anlayacak ve cevap verecek duruma gelmiş olacaksınız

Yabancı dil öğrenmenin yolu görsel hafızadan geçiyor, beynimiz her şeyi kaydediyor ve bizde bundan yararlanacağız, bu methodu uygulamaya başlayanlar 1 ay boyunca 5 defa seyrettikleri filmin yabancıl dildeki versiyonunu seyrederken o sahnede söylenenleri daha önce Türkçe olarak izlemiş olduklarından dolayı zaten anlayacaklardır ve 1 sene boyunca 6 DVD ile yapacakları tekrar ile belli sayıda kelime haznesine sahip olacaklar….

Uygulayanlarla seneye görüşmek üzere….

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

değerli paylaşımınız için teşekkürler.

abdulsamet.oger

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulsamet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Üniversite (Hemşirelik)
Konular
8
Skorpi Hocam çok teşekkür ederim, çok etkili bir yöntem görünüyor. Başlayacağım çalışmalara 8=)

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro