Rehber Hepsiburada Mi 4 Güncelleme

romedyy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ser
Cihazım
Mi4
Konular
2
buradan cihazınızın romunu bulup Beta sürümünü guncelleyiciden yükleyin. Yüklemeden önce yedek alın bütün verileriniz silinebilir.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ekranı ikiye bölme sıkıntısı telefonu değiştirme sebebim olacak. Rom veya programla yapamaz mıyız

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ycan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yasin
Cihazım
mi 4
Konular
0
Öncelikle hepsiburada veya bu telefonu yeni almışlar için bu açıklamayı yapıyorum madde madde uygularsanız sorunsuz şekilde güncelleme yaparsanız.
Hepsiburada ile satılan cihazlar bu sürümle geliyordu galiba (7.0.5.0 MIUI 7) doğrumu yada neyse numaralar önemli değil. Güncelleme olayına giriyorum direk
1. Yöntem
1-
2- İndirin ve telefonun ana klasörüne atın .
3- Telefonda ki güncelleyici programını açalım ve sağ üst köşedeki seçenekler kısmından güncelleme paketini seçe basıp dosyayı seçin.
4- Güncelleme kurulduktan sonra artık OTA üzerinden güncelleme alabileceksiniz ve 8.0.3 global sürüm güncellemesi gelecek .

2.Yöntem
1-
2- İndirin ve telefonun ana klasörüne atın .
3- Dosyanın adını update diye değiştirin . Zaten zip dosyası olduğu için kendisi otomatik update.zip yapacaktır.
4- Telefonu kapatalım ve ses açma + güç tuşu ile '' Mİ '' logosunu görene kadar basılı tutalım . Recovery açılacaktır.
5- Ses tuşları ile menüde hareket edicez . İngilizceyi seçelim ve devam edelim.
6-
7- '' İnstall update.zip system i '' seçelim ve kendisi güncellemeyi kurmaya başlayacaktır .
8- Açılış uzun sürebilir . Sistemimiz yine 7.1.2 olarak açılacak ve güncelleyici üzerinden 8.0.3 gelecektir.

Miui 8 Beta
Global sürüm kullanan arkadaşların Global beta ya nasıl geçicez diyen seslerini duyar gibiyim . Onunda kısaca anlatımını yapıyorum .
1- linkten aşa kısımda developer rom olanı indiriyoruz
2- 1. Yöntemde anlattığım yöntem ile güncelleme paketini göstererek geçiş yapabilirsiniz.
3- Temiz kurulum için cihaz açıldıktan sonra fabrika ayarlına dönmenizi tavsiye ederim .
4- Global beta kurduktan sonra her cuma günü OTA üzerinden güncelleme alacaksınız
merak ettiklerinizi konu altına yorum yapabilirsiniz

Not : Cihazı 7.1.2.0 olup güncelleme almayanlar '' '' indirip 1. yöntem ile kursunlar . Güncelleme alabilirsiniz.
ACİL YARDIM! Mİ4 cihazımı mi pc suite den güncelleme yaptım çince oldu.Şimdi buradan indirdiğim romu zip şeklinde yükledim ama telefonum powered by android ekranında takılı kaldı.

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Ekranı ikiye bölme sıkıntısı telefonu değiştirme sebebim olacak. Rom veya programla yapamaz mıyız

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
AOSP rom indirebilirsiniz . LineageOS , SlimRom , Carbon , AOSP Extended vb ...

ACİL YARDIM! Mİ4 cihazımı mi pc suite den güncelleme yaptım çince oldu.Şimdi buradan indirdiğim romu zip şeklinde yükledim ama telefonum powered by android ekranında takılı kaldı.
Burada anlatıldığı gibi telefona TWRP yükleyip , TWRP açıkken bilgisayar aracılığıyla cihaza rom dosyasını atıp , dalvik , veri ve önbelleği temizleyip romu flashlayın. Rehber - Recovery Değiştirmeden Mi4'ü Root Yapma ==Videolu Anlatım==

ycan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yasin
Cihazım
mi 4
Konular
0
AOSP rom indirebilirsiniz . LineageOS , SlimRom , Carbon , AOSP Extended vb ...

Burada anlatıldığı gibi telefona TWRP yükleyip , TWRP açıkken bilgisayar aracılığıyla cihaza rom dosyasını atıp , dalvik , veri ve önbelleği temizleyip romu flashlayın. Rehber - Recovery Değiştirmeden Mi4'ü Root Yapma ==Videolu Anlatım==
TEL AÇILMIYOR BİLGİSAYARA BAĞLIYKEN DE DOSYALAR GÖRÜNMÜYOR TEK GÖRÜNEN 10MB LIK PC SUİTE FALAN .TWRP YÜKLEMESİNİ AÇILMADAN NASIL YAPABİLİRİM.RECOVERY EKRANINA GİRDİĞİMDE DE FASTBOOT YAZISI ÇIKIYOR HERHANGİ BİR İŞLEM YAPAMIYORUM.KALDIM ÖYLE

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
TEL AÇILMIYOR BİLGİSAYARA BAĞLIYKEN DE DOSYALAR GÖRÜNMÜYOR TEK GÖRÜNEN 10MB LIK PC SUİTE FALAN .TWRP YÜKLEMESİNİ AÇILMADAN NASIL YAPABİLİRİM.RECOVERY EKRANINA GİRDİĞİMDE DE FASTBOOT YAZISI ÇIKIYOR HERHANGİ BİR İŞLEM YAPAMIYORUM.KALDIM ÖYLE
Attığım linkte nasıl yapacağın yazıyor . Fastboot ekranından yapacaksın zaten umarım telefonun usb hata ayıklama modu açıktır yoksa işin zorlaşabilir.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Fastboot ile orijinal romu yükleyin düzelecektir.

Fastboot rom nedir ve nasıl yüklenir?
Fastboot ROM kurulumu için aşağıdaki bağlantları ziyaret edebilirsiniz.
Resimli Anlatım İçin : İpucu - Xiaomi Cihazlar İçin Fastboot ROM Kurma.
Video Anlatım İçin : Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu

ycan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yasin
Cihazım
mi 4
Konular
0
Fastboot ile orijinal romu yükleyin düzelecektir.

Fastboot rom nedir ve nasıl yüklenir?
Fastboot ROM kurulumu için aşağıdaki bağlantları ziyaret edebilirsiniz.
Resimli Anlatım İçin : İpucu - Xiaomi Cihazlar İçin Fastboot ROM Kurma.
Video Anlatım İçin : Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu
HOCAM BU Mİ FLASH 2017 SÜRÜMÜNÜ KURDUM.REFRESH DEDİM TELİ GÖRDÜ.KLASÖRÜ SEÇİP FLASH DEDİM ANINDA HATA VERİYOR.İNDİRDİĞİM ZİP HALİNDEKİ BOT DOSYASINI BEN YENİ BİR KLASÖRÜN İÇİNE ÇIKARTIP O KLASÖRÜ SEÇTİM .NEREDE HATA YAPIYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ??

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
HOCAM BU Mİ FLASH 2017 SÜRÜMÜNÜ KURDUM.REFRESH DEDİM TELİ GÖRDÜ.KLASÖRÜ SEÇİP FLASH DEDİM ANINDA HATA VERİYOR.İNDİRDİĞİM ZİP HALİNDEKİ BOT DOSYASINI BEN YENİ BİR KLASÖRÜN İÇİNE ÇIKARTIP O KLASÖRÜ SEÇTİM .NEREDE HATA YAPIYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ??

Hocam öncelikle forumlarda büyük harf ile yazmak bağırmak anlamına gelir. Lütfen tekrar etmeyin.

Gösterdiğiniz klasörün içeriğinde images klasörü ve flash_all.bat ile başlayan çeşitli dosyaları olması gerekiyor. Buna ek klasör c sürücüsü içerisinde olsun, içeriğinde türkçe karakter bulunmasın ve mi flash'ta flash all seçenekleri seçili olsun. Tercihen 64 bir bilgisayarda 64 bir mi flash kullanabilirsiniz. Aşağıya eklediğim ekran görüntüsülerini inceleyebilirsiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ycan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
yasin
Cihazım
mi 4
Konular
0
Hocam öncelikle forumlarda büyük harf ile yazmak bağırmak anlamına gelir. Lütfen tekrar etmeyin.

Gösterdiğiniz klasörün içeriğinde images klasörü ve flash_all.bat ile başlayan çeşitli dosyaları olması gerekiyor. Buna ek klasör c sürücüsü içerisinde olsun, içeriğinde türkçe karakter bulunmasın ve mi flash'ta flash all seçenekleri seçili olsun. Tercihen 64 bir bilgisayarda 64 bir mi flash kullanabilirsiniz. Aşağıya eklediğim ekran görüntüsülerini inceleyebilirsiniz.

hocam bu şekilde ya sıkıntı nedir anlayamadım yüklenmiyor ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam önceki mesajlarımda yazdıklarımı dikkatlice okuduktan ve uyguladıktan sonra tekrar deneyebilirsiniz. Yanlış mi flash sürümü kullanıyorsunuz. Dosyanız yanlış dizinde. ve hatta yüklemek istediğiniz rom dosyası dahi yanlış. Çin sürümü rom yüklemeye çalışıyorsunuz... Dilerseniz cihazınızı forumda ücretli teknik destek veren arkadaşlardan birine gönderin...

Üst Alt