- Adım
- orta
- Cihazım
- redmi 5 plus
- Konular
- 34
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla hocam bilemiyorum artık ortalık çok fazla farklı söylentiler var fakat ben 1 saat önce gidip vodafone şubesine görüştüm bu yasanın henüz yürürlüğe girmediğini girdikten sonra alınmış olan cihazlar için geçerli olacağını söylediler hatta şimdi de bi cihaz alırsanız hiç bi sıkıntı olmaz dedi bekleyip göreceğiz bakalım nolcak şuanlık sim kartım çalışıyorYasanın yürürlük tarihi ile uygulamanın başlayacağı tarih aynı tarih...
Uygulamanın henüz başlamamış olması, yasanın yürürlük tarihinden sonra kopya, klon imei'li telefon edinenleri/kullananları kurtarmaz.
Kaldı ki; yasaya göre önceden kayıtlı imei'leri bile yeni model telefonlarda kullanmanın mümkün olamayacağı da yasada sarih bir şekilde ifade edilmişken...
Uygulama başlasın, neler olacağını hep birlikte görürüz zaten...
Belki bi ihtimal, bir defalık 250 TL'ye kayıt ettirme işini hükümet bir yıl daha uzatılabilir. O da 19 Temmuzdan önce telefon edinenleri kapsayacak şekilde olur.( Gerekçesi de; yönetmeliğin yayınlanmasının uzaması sebep gösterilebilir. )
Değilse, şimdiki yaklaşımlarla "herşey eskisi devam eder, başka ara formüller bulunur" gibi bir yaklaşım mümkün değil. Öyle olursa, yasa kadük olur gider.
Uygulama başladıktan sonra, yerli telefon üretimine ağırlık verileceği muhakkaktır.
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yasanın yürürlük tarihi ile uygulamanın başlayacağı tarih aynı tarih...
Uygulamanın henüz başlamamış olması, yasanın yürürlük tarihinden sonra kopya, klon imei'li telefon edinenleri/kullananları kurtarmaz.
Kaldı ki; yasaya göre önceden kayıtlı imei'leri bile yeni model telefonlarda kullanmanın mümkün olamayacağı da yasada sarih bir şekilde ifade edilmişken...
Uygulama başlasın, neler olacağını hep birlikte görürüz zaten...
Belki bi ihtimal, bir defalık 250 TL'ye kayıt ettirme işini hükümet bir yıl daha uzatılabilir. O da 19 Temmuzdan önce telefon edinenleri kapsayacak şekilde olur.( Gerekçesi de; yönetmeliğin yayınlanmasının uzaması sebep gösterilebilir. )
Değilse, şimdiki yaklaşımlarla "herşey eskisi devam eder, başka ara formüller bulunur" gibi bir yaklaşım mümkün değil. Öyle olursa, yasa kadük olur gider.
Uygulama başladıktan sonra, yerli telefon üretimine ağırlık verileceği muhakkaktır.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Ayrıca burdada yasanın henüz çıkmadğını ve yürülüğe girdikten sonra geçmişe dönük mevcut yasanın işleyemeyeceğini en yetkili ağızdan açıklanmış
Son düzenleme: