Benim bildiğim yasa çıktı ve yürürlüğe girdi.
Ancak bu son çıkan yasaya göre, tespitlerin nasıl yapılacağı hususu, operatörlerin üzerinden yürüyecek.
Operatörler ise, her bir telefonun durumunu tek tek tespit etmek yerine, bu işlemi otomatik yapacak bilgisayar programı hatırlatıyorlar diye duydum.
Programın hazırlanması, kapalı devre test edilmesi, testten sonra onaylatılması derken, bi 6 ay veya daha uzun vakit alır diye değerlendirmekteyim.
Bir de bu son mevcut yasaya dayalı olarak uygulama yönetmeliği çıkarılmasına da ihtiyaç var. Öğrenebilmişim kadarıyla henüz yönetmelik te çıkarılmadı.
Hasılı kelam; yönetmelik ve programın hazır olmaması nedeniyle, işler uzayacağından, yaşanacak belirsizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla, klon kopya İMEİ lerin 250 tl karşılığında bir defaya mahsus olmak üzere kayıt alınması için verilen 1 yıllık sürenin, 1 yıl daha uzatılması gündeme gelecek diye değerlendirmekteyim.
Tabi anlattıklarımı, 19 temmuz öncesi telefonların durumunu bağlayıcı şekilde anlattım. 19 temmuz sonrasındaki telefonların hiç bir şansı yok. Mevcut yasaya göre...