Soru Hangi telefonu almalıyım? (1500-1700TL)

xm4sk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Kogan hocam çarşıya çıkıyorsunuz bir gezin telefoncuları ortalama olarak aynı satarlar 100 liraya kadar pazarlığınızı yapıyorsunuz ardından cihazı orada açıyorsunuz orijinallik sorguluyorsunuz xiaominin sitesinden beğenirseniz alıyorsunuz hayırlı olsun 8=)

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Sorgulama linkini de bırakayım Yes~~

Kogan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erburak
Cihazım
MiMax2&Note6Pro
Konular
8
Sefa beyefendiye mesaj atacağım.
xm4sk ne yazık ki Giresun'da öyle bir şansım bulunmuyor. Güvenilir bir satıcıdan almak daha cazip geliyor.

dakika91

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
redmi
Konular
2
Kogan Trendyoldan veya hepsiburadadan ,garantili Mi A3 al kardeş.Garantisiz 1200 Tl,garantili 1450-1500 aralığı. Aralarında Ekran dışında hiçbir fark yok nerdeyse. Biri 1080p iken diğeri 720p. 9 Liteda Snapdragon 710 var.Mi A3'de Snapdragon 665 var.Testlerine bak,sadece %10 güçlü.Ki bu farkı hissetmezsin bile. Yani 9 Lite ile Mi A3 arasında TR piyasası için konuşuyorum,1000 Tl fark var ve bu farka değecek hiç bir şey yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu anda xiaomi'de parasının hakkını veren sadece 2 cihaz var.Fiyat performans olarak. Garantili veya garantisiz hiç farketmez.
Xiami Mi A3 ve Mi 9T.Başka alternatiflere yönelme bile..İkisinden birini tercih et kesinlikle.

Son düzenleme:

Kogan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erburak
Cihazım
MiMax2&Note6Pro
Konular
8
A3'ün ekranı için internette çok iyi değil yazmışlar bu yüzden biraz mesafeliyim işin aslı. Bir de kamera performansı nasıldır? Fiyata aralığında bir hayli beğenmişler ama tekrar pişman olup yeni telefon bakmak istemiyorum.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Kogan Trendyoldan veya hepsiburadadan ,garantili Mi A3 al kardeş.Garantisiz 1200 Tl,garantili 1450-1500 aralığı. Aralarında Ekran dışında hiçbir fark yok nerdeyse. Biri 1080p iken diğeri 720p. 9 Liteda Snapdragon 710 var.Mi A3'de Snapdragon 665 var.Testlerine bak,sadece %10 güçlü.Ki bu farkı hissetmezsin bile. Yani 9 Lite ile Mi A3 arasında TR piyasası için konuşuyorum,1000 Tl fark var ve bu farka değecek hiç bir şey yok
Bence insanları yanlış yönlendirmeyin öyle işlemciye bak %10 fark var demekle olmaz daha alt konumda bi cihaza yönlendiriyon arkadaşı yanlış. işlemcilerin ghz ve kaç çekirdek olduğuna bakarak karar verilmez bunun mimarisi var işlemciye entegre edilmiş teknolojiler var ufs ve emmc depolama türü var kamera sensörü farkı var LPDRR4x ram farkı var malzeme kalitesi var ayrıca neden 720p ekranlı bi cihaz alsın? tekrar diyorum belirtilen fiyat aralığında mi9 litedan öte cihaz yok.

dakika91

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
redmi
Konular
2
A3'ün ekranı için internette çok iyi değil yazmışlar bu yüzden biraz mesafeliyim işin aslı. Bir de kamera performansı nasıldır? Fiyata aralığında bir hayli beğenmişler ama tekrar pişman olup yeni telefon bakmak istemiyorum.

Kamerası 9 SE ile aynı sensör. IMX 586 kullanıyor ikiside.
Ekranı da samsung amoled ekran.1080P IPS LCD ekranlara taş çıkartır.Gözün korkmasın. Redmi note 8 prodan çok daha iyi bir ekran görüntüsü var.

Bence insanları yanlış yönlendirmeyin öyle işlemciye bak %10 fark var demekle olmaz daha alt konumda bi cihaza yönlendiriyon arkadaşı yanlış. işlemcilerin ghz ve kaç çekirdek olduğuna bakarak karar verilmez bunun mimarisi var işlemciye entegre edilmiş teknolojiler var ufs ve emmc depolama türü var kamera sensörü farkı var LPDRR4x ram farkı var malzeme kalitesi var ayrıca neden 720p ekranlı bi cihaz alsın? tekrar diyorum belirtilen fiyat aralığında mi9 litedan öte cihaz yok.

Canım güzel kardeşim,daha alt seviye değil. İkisi arasında 1000 Tl lik bir fark var. Biri 11 nm,diğeri 10 nm.
Mimariye gelince Snapdragon 660,665,675,710 aynı banttan çıkma chiptler.
Senin farklı mimari dediğin Snapdragon 730 ile başlıyor 7 serisi olarak.
UFS ikisinde de 2.1,emmc keza yine aynı..Kamera sensörü yine aynı IMX 586. Ve ram teknolojileri de tamamen aynı :)
Öyle yabancı kelimeler yazmak yerine keşke araştırsan..

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Kamerası 9 SE ile aynı sensör. IMX 586 kullanıyor ikiside.
Ekranı da samsung amoled ekran.1080P IPS LCD ekranlara taş çıkartır.Gözün korkmasın. Redmi note 8 prodan çok daha iyi bir ekran görüntüsü var.

Canım güzel kardeşim,daha alt seviye değil. İkisi arasında 1000 Tl lik bir fark var. Biri 11 nm,diğeri 10 nm.
Mimariye gelince Snapdragon 660,665,675,710 aynı banttan çıkma chiptler.
Senin farklı mimari dediğin Snapdragon 730 ile başlıyor 7 serisi olarak.
UFS ikisinde de 2.1,emmc keza yine aynı..Kamera sensörü yine aynı IMX 586. Ve ram teknolojileri de tamamen aynı :)
Öyle yabancı kelimeler yazmak yerine keşke araştırsan..
İlla insanı yorucaksınız tamam. snapdragon 710 daha güncel kyro 360 mimarisi kullanıyo 665 kyro 260 mimarisi kullanıyo ikisi arasında bant genişliği farkı var nanometre farkı var gpu farkı var herşeyi geçtim miui gibi güzel arayüz varken adama sıkıcı berbat android arayüzlü cihazı öneriyosun tamam sen haklısın ne diyeyim tartışmaya gerek yok daha fazla.

dakika91

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
redmi
Konular
2
İlla insanı yorucaksınız tamam. snapdragon 710 daha güncel kyro 360 mimarisi kullanıyo 665 kyro 260 mimarisi kullanıyo ikisi arasında bant genişliği farkı var nanometre farkı var gpu farkı var herşeyi geçtim miui gibi güzel arayüz varken adama sıkıcı berbat android arayüzlü cihazı öneriyosun tamam sen haklısın ne diyeyim tartışmaya gerek yok daha fazla.

Malesef bu saydıkların 1000 Tl,lik farkı karşılamıyor.9T dersen anlarım da 9 Lite nedir arkadaş.
Hindistanda 2 telefon arası 4000 rupi yani 325 Tl iken,ki 300 Tl olsa alınır ama bizde 1000 Tl.
Mi a3'ün türkiye fiyatı hindistan parasına göre %20 fazla iken,
bu kıyas 9 Lite olunca türkiyede %60 lık bir fark var. Bunun da sebebi daha bilinçli bir tüketici var hindistanda..
Bant genişliği yazmışsın biri 15Gb/sn iken diğeri 29GB/sn. Zaten bir telefon için çokta gerekli :)
Ayrıca 9 Lite'ın SAR değeri Mi a3'den tam 5 kat daha fazla..

Üst Alt