Daha öncede konusu vardı galiba, o yüzden konuyu kitleyebilirler ama yinede yazayım fikrimi.
Öncelikle miui tarayıcıyı rom geçişlerinde falan ilk işim sistemden kaldırmak oluyor. Bu yüzden bunu ilk başta eliyorum.
Ben oldum olası sürekli olarak Chrome kullanıyorum. Neden?
En önemli özelliği Şifrelerim, neredeyse tüm hesap, uygulama, web sitesi vs şifrelerim Google hesabıma kayıtlı. Binlerce farklı yerin yüzlerce farklı şifresini aklımda tutamayacağım için ve kullanım kolaylığı yönünden benim için vazgeçilmez bir özellik.
Diğer önemli özelliği Çeviri, çok fazla ve çeşitli ülke sitelerinde geziniyorum ve tek bir tıklamayla dünyanın her hangi bir dilinde olan bir web sitesini kendi dilime çevirip oldukça yüksek bir doğruluk oranı ile okuyabiliyor ve aynı şekilde etkileşim kurabiliyorum. Daha adını bile hiç duymadığınız bir dildeki bir web sayfasını kendi dilinizde okumak paha biçilemez bir özellik.
Bir diğer önemli özellik senkronizasyon, telefonda kaldığım yerden bilgisayarda devam edebiliyorum, yada aynı şekilde tam tersini yapabiliyorum. Bildirim olarak cihazlar arası link paylaşımı yapabiliyorum.
Kendimde eski bir web yöneticisi olarak hemen hemen tüm web yöneticileri dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olarak web sitelerini ağırlıklı olarak Chrome odaklı geliştirip optimize ederler ve bir web sitesine farklı bir tarayıcı ile girdiğinizde çeşitli sorun, hata, bug gibi şeylerle karşılaşma olasılığınız çok daha yüksektir.
Kaynak tüketimi konusuna eskiden takılırdım o zamanki kullandığımız aygıtlar nedeniyle fakat son yıllarda ne mobilde, ne de bilgisayarda her hangi bir kaynak sorunu yaşamıyorum. Mi 9 cihazım da ağırlıklı olarak web tarayıcı (Chrome) kullandığım günler 8 saate yakın ekran süreleri görebiliyorum ve bu yüzden diğerlerine hiç bakma gereği hissetmiyorum.
Firefox tarayıcısı bir zamanların kralıydı fakat kitle olarak oldukça gerilere düştü. Fakat yinede elinde barındırıdığı bir silah var, oda hem bilgisayar, hemde mobilde eklenti desteği mevcut ve istisna durumlarda oldukça fazla iş gören bir tarayıcı ve yedek olarak her daim cihazlarım da bulunduruyorum fakat günlük tercih ettiğim bir tarayıcı değil.
Bu aralar EDGE tarayıcısını Chromium alt yapısına geçmesi nedeni ve güzel gelişmeler göstermesi nedeniyle ara ara test edip deneyimliyorum ve şuan için olumlu bakıyorum, şifre ve çeviri özellikleri mevcut. Birde Google'ın ısrarla insanlara kullanmayın baskısını gördükçe daha bir kullanasım geliyor bu tarayıcıyı.
Diğerlerini ara ara denemişimdir fakat günlük kullanımım da yer bulamıyorlar.