Soru hangi rom'u önerirsiniz ?

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
arkadaşlar son günlerde telefon'a güncelleme yap, geri yükle, tekrardan yap vs derken canım sıkılmaya başladı bu cihazın ve xiominin yazılım sorunları bitmek bilmiyor, global rom'dan sıkılmaya başladım

örnek vericek olursam MIUI 10'da kamera'da yüz'e yaklaştırınca otomatik odaklama yapmadığı için kasma ve fps düşüşü oluyordu, MIUI 11.4' sürümünde bu sorun gitmiş eyv'da yerine daha kötüsü gelmiş. artık yüz'e getirince değil direk video çekerken aynı olay yaşanıyor video çekemez oldum, daha çok sorun vardı'da başka uygulamalarda vs. bi kaç tanesi gün geçtikçe kendiliğinden gitti

şimdi size sorum Mi 9 için stabilizasyon'un en iyi olduğu rom hangisi, önerileriniz neler ?

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Çok ufak tefek hataları var bence stabil güncel ve gerçekten globaldan daha kullanışlı öneriyorum denememde fayda var

hocam peki sıfırlama yapmadan geçebilmek mümkün mü eu'ya global'den

ne gibi ufak tefek hatalar hocam ben biraz takıyorum

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
hocam şuan global 11.4 sürümündeyim eu nasıldır iyimidir ona göre geçicem yoksa böyle olmaz
Geç bence globalde hiç uğraşma senin gibi bende geçmiştim ertesi gün eu betadaki özellikleri aradım sonra eu betaya döndüm şuan kullanıyorum memnunum haftalık güncelleme alıyordu Corona virüsü nedeniyle şuaralar aksadı gelir ama güncelleme
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam peki sıfırlama yapmadan geçebilmek mümkün mü eu'ya global'den

ne gibi ufak tefek hatalar hocam ben biraz takıyorum
Sıfırlama yapmadan geçemezssin ufak hatalar şuana kadar gördüklerim Klasör açıp kapatma animasyonları da çok az kasma var üst bildirimlerde bi dosya indirdiğin zaman onu kaydırıp sildinde tekrar geliyo 2 kere kaydirdinda gidiyo benim gördüklerim bunlar

Oyla:

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Geç bence globalde hiç uğraşma senin gibi bende geçmiştim ertesi gün eu betadaki özellikleri aradım sonra eu betaya döndüm şuan kullanıyorum memnunum haftalık güncelleme alıyordu Corona virüsü nedeniyle şuaralar aksadı gelir ama güncelleme

hocam haftalık güncelleme çok iyi bişeymiş bide twrp ve root yokken normal sistem güncelleyicisinden güncelleme yapabiliyorduk dimi bayadır kullanmıyorum twrp ve rootsuz unutmuşum :D

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
hocam haftalık güncelleme çok iyi bişeymiş bide twrp ve root yokken normal sistem güncelleyicisinden güncelleme yapabiliyorduk dimi bayadır kullanmıyorum twrp ve rootsuz unutmuşum :D
Aslında güncellemeyi indiriyor ama twrpden güncelliyo dediğim gibi haftalık hata düzeltmeleri olsun yenilikler olsun geliyodu güncellemeyle

Oyla:

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Aslında güncellemeyi indiriyor ama twrpden güncelliyo dediğim gibi haftalık hata düzeltmeleri olsun yenilikler olsun geliyodu güncellemeyle

hm yani twrp ve rootlu kullanıcaz yine galiba hocam her hafta ne güncellemesi geliyor :D

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
hm yani twrp ve rootlu kullanıcaz yine galiba hocam her hafta ne güncellemesi geliyor :D
Eğer bu kurdum romlarda bl kilidini kapatirsan cihaz brick oluyomuş duyduma göre dedim gibi ilk çin betada çıkıyo sonra xiaom.eu betada yer aliyo hata düzeltmesi yenilik güvenlik güncellemesi

Oyla:

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Eğer bu kurdum romlarda bl kilidini kapatirsan cihaz brick oluyomuş duyduma göre dedim gibi ilk çin betada çıkıyo sonra xiaom.eu betada yer aliyo hata düzeltmesi yenilik güvenlik güncellemesi

bl kilidi kendliğinden durduk yere kapanmıyorsa sorun olmaz eu'ya peki geçebiliyormuyum hocam sıfırlama yapmadan ? tahminimce format daha yapılması gerekiyor gibi gözüküyor

bide ben eu geçtikten sonra haftalık güncelleme geldiğinde güncelleme için twrp şart mı ?

Oyla:

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
Bence eu beta mi9 için vasat bir rom hele ki pil konusunda... Ben şuan pixel rom kullanıyorum akıcı pil muhteşem sadece parmak izi sorunlu kapattım bende ama tabi ki miui kadar iyi görsellere sahip değil.

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
bl kilidi kendliğinden durduk yere kapanmıyorsa sorun olmaz eu'ya peki geçebiliyormuyum hocam sıfırlama yapmadan ? tahminimce format daha yapılması gerekiyor gibi gözüküyor

bide ben eu geçtikten sonra haftalık güncelleme geldiğinde güncelleme için twrp şart mı ?
Twrp şart ve sen global romun sistemini silmeden eu kurmaya kalkarsan daha önce denemedim ama telefon brick olur

Bence eu beta mi9 için vasat bir rom hele ki pil konusunda... Ben şuan pixel rom kullanıyorum akıcı pil muhteşem sadece parmak izi sorunlu kapattım bende ama tabi ki miui kadar iyi görsellere sahip değil.
Pixel romunu bende tavsiye ediyorum akıcılık olsun çok iyi ama benim cihazımda hoparlör cızırtısı veriyo ses driver bozuk herhalde güncelleme bekliyorum

Oyla:
Üst Alt