Güncelleme olayını mi öğrenmem gerek

alptuginal

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
alptug
Cihazım
redmi note 3
Konular
1
Cihazı yeni aldım 2. El olarak ve cihaza 3 haftadır herhangi bir güncelleme gelmedi. Açıkçası telefonda orijinal bir rom mu var yoksa manuel olarak benim güncelleme olayını mi öğrenmem gerek ( pek bi fikrim yok o işlemler hakkında) bilmiyorum . Cihaz redmi note 3 ve su an 7.3.1 stable diyor

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Orijinal bir surum mudur bu? Hafta sonu biraz ugrasacagim halen güncelleme almıyor telefon ve canım sıkılıyor cidden, bootloader kilidi açmadan yapılacak birşey var mıdır? Tsk yardim için

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Ekranda da görüldüğü üzere sizdeki rom Xiaomi.eu'nun hazırlamış olduğu multirom. Dolayısıyla güncellemeleri kendiniz indirip kendiniz yüklemeniz gerekiyor.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Orijinal bir surum mudur bu? Hafta sonu biraz ugrasacagim halen güncelleme almıyor telefon ve canım sıkılıyor cidden, bootloader kilidi açmadan yapılacak birşey var mıdır? Tsk yardim için

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Redmi Note 3 MTK cihazların global romu yok bu nedenle Türkçe dil için xiaomi.eu gibi romlara ihtiyacınız var. Xiaomi.eu romları oto. güncelleme almaz, siz indirip kurmalısınız.

Oyla:

alptuginal

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
alptug
Cihazım
redmi note 3
Konular
1
Redmi Note 3 MTK cihazların global romu yok bu nedenle Türkçe dil için xiaomi.eu gibi romlara ihtiyacınız var. Xiaomi.eu romları oto. güncelleme almaz, siz indirip kurmalısınız.
Bu kendi yapmam gereken güncellemeler için ise bootloader kilidi açık olmalı ve tüm o zor olan :) detaylara hakim mi olmalıyım yoksa xiaomi.eu nün stabil romlarini Sp.flash.tool ile yukleyebilecekmiyim bootloader kilidi açık olmadan ?

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Bu kendi yapmam gereken güncellemeler için ise bootloader kilidi açık olmalı ve tüm o zor olan :) detaylara hakim mi olmalıyım yoksa xiaomi.eu nün stabil romlarini Sp.flash.tool ile yukleyebilecekmiyim bootloader kilidi açık olmadan ?

Mtk kullanan birisi bunlara cevap vermeli :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Oyla:

alptuginal

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
alptug
Cihazım
redmi note 3
Konular
1
İnanın bilmiyorum , telefonu 2. El aldım. Biraz temkinli davranıyorum , telefonda supersu yüklü, sizden bir tavsiye istiyorum ilk defa birşeyler yapacgim telefona, ilk olarak yedek almalıyım , twrp beni kurtarır mı çoğu seyin ters gittiğini düşünsek bile

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Benim anlamadığım bir nokta var alptuginal
Eğer cihazınızda Multi rom yüklüyse Bootloader kilidinin açık olması gerekiyor. Rom yüklendikten sonra tekrar mı kilitlenmiş?
Mtk lar için sp flash tool ile yüklenecek romlar yapıyor geliştiriciler hocam, sanırım bu da onlardan biri. Dediğim gibi redmi note 3 mtk kullanan birinin buraya gelmesi lazım :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
İnanın bilmiyorum , telefonu 2. El aldım. Biraz temkinli davranıyorum , telefonda supersu yüklü, sizden bir tavsiye istiyorum ilk defa birşeyler yapacgim telefona, ilk olarak yedek almalıyım , twrp beni kurtarır mı çoğu seyin ters gittiğini düşünsek bile

TWRP ile Backup&Restore seçeneğinden Yedek alırsanız (ki buna Nandroid yedek diyoruz ve telefonun komple imajını alır) herhangi bir ters durumda TWRP'ye girebildikten sonra bu yedekle cihazı ayağa kaldırabilirsiniz.
Şimdi yeni yeni yöntemler çıksa da, daha önce farklı marka cihazlarda değişik custom romlar denerken bu işlem hayat kurtarıcıydı. Mesela Samsung Galaxy S'e Samsung haricinde farklı bir rom yüklendiğinde KIES yada ODIN telefonu Samsung olarak görmüyor ve rom yüklenemiyordu. Yada LG P880'e LG'nn dışında bir rom yüklendiğinde LG Uygulamaları telefonu görmediği için rom yüklenemiyordu. Bir sürü değişik ve karışık işlemler yapılarak cihaza DEEP FLASH denilen yöntemler kullanmak gerekiyordu. Halbuki Nandroid backup alındığı takdirde TWRP, CWM yada Philz (artık hangisini kullandıysanız) ile alınan yedek kolayca geri yüklenip bu uygulamaların telefonu yeniden görmesi sağlanabiliyordu.

Diğer konu için @Zenex arkadaşımız yazmış. Beklemekten yada internette araştırmaktan başka yapacak bir şey yok.

Oyla:
Üst Alt