Soru güncelleme ile gelen sorunlar sonradan ortaya çıkıyor

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
şöyle bi sorun var cihazım Mi 9 MIUI 11.0.4 global rom 5 gün önce 10.2'den güncelledim öyle bi sorun yoktu güncelledikten sonra oldu whatsapp veya kişilerim gibi uygulamalarda (bunlarda çok denk geldim) mesajlaştığım kişiye tıklayıp çıkarken veya kişiye tıklayıp çıkarken ekran soldan sağ'da veya sağdan sol'a animasyonla geçişlerde arkada diğer whatsaapp içi konuşmalar gözükmesi gerekirken arka planda uygulamalar gözüküyor ghotscreen gibi bunun çözümünü bilen var mı ?

-bütün sistem uygulamalarını güncelledim
-bütün uygulamaları güncelledim
-google asistan'ı kapattım (forumda öneri üzerine)

fakat yinede sorun çözülmedi cidden canımı sıkıyor telefon bi anda ekran bozulmuş gibi oluyor

-discord uygulamasında nefes alsam bile sesimi algılıyor yankı yapıyor (uygulamanın yorumlarında mi 9 kullanan başka biride aynı sorunu yaşadığını belirtmiş)
-spotify'de uygulamayı kapattıktan sonra 3-4 sn şarkı devam ediyor bilen varmı çözümünü ?

Son düzenleme:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bu ana sayfanın anlık olarak görünme sorunu temalar yada bununla bağlantılı bir sorundan geliyor. Zaman zaman bende de oluyor. Hata bazen bir uygulamayı açıp hızlı bir şekilde bir yere bastığımda ana sayfadaki aynı hizzada bulunan kısayola basıyor yani benim açtığım uygulama hiç yokmuş gibi. Ben bu sorunun çözümünü bulamasamda henüz, sağlamanın kısm bir yolunu buldum gibi. Geliştirici seçeneklerindeki pencere,geçiş ve süre animasyon hızlarını x.5 olarak ayarlarsanız gözünüz pek farketmiyor bu hataları.

Ses konusunda ise son günlerde bir bazı denemeler yapıyorum henüz tam olarak tamamlamadım fakat eğer cihazda Root erimi varsa ve Verdor klasörün de değişiklik yapabiliyorsanız bir kaç tavsiye vereyim ve deneyin.

system/build.prop dosyasında ro.qc.sdk.audio.fluencetype satırını bulun ve none olarak ayarlayın. Hemen altındaki persist.audio.fluence.voicecall satırı ise false olarak ayarlayın

système/vendor/build.prop dosyasında

ro.vendor.audio.sdk.fluencetype satırını bulup yine none olarak ayarlayın. Yine hemen altındaki persist.vendor.audio.fluence.voicecall satırını bulup false olarak ayarlayın.

Aynı dosyada
ro.qc.sdk.audio.fluencetype satırını bulup none olarak ayarlayın ve hemen altındaki persist.audio.fluence.voicecall satırını false olarak ayarlayın.

dosyaları kaydetmeyi ve işlemden sonra cihazı yeniden başlatmayı unutmayın.
Ses testlerinizi tekrar yapın, eğer bu şekilde de sorun varsa none yaptığınız yerleri fluencepro olarak ayarlayıp tekrar deneyin.

Bu ayar cihazın gürültü engelleme özelliğini değeştirmektedir. none gürültü engelleme tipini belirsiz yaparken fluence gürültü engelleme tipini varsayılan yapar, fluencepro ise yüksek seviye yapar.

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Bu ana sayfanın anlık olarak görünme sorunu temalar yada bununla bağlantılı bir sorundan geliyor. Zaman zaman bende de oluyor. Hata bazen bir uygulamayı açıp hızlı bir şekilde bir yere bastığımda ana sayfadaki aynı hizzada bulunan kısayola basıyor yani benim açtığım uygulama hiç yokmuş gibi. Ben bu sorunun çözümünü bulamasamda henüz, sağlamanın kısm bir yolunu buldum gibi. Geliştirici seçeneklerindeki pencere,geçiş ve süre animasyon hızlarını x.5 olarak ayarlarsanız gözünüz pek farketmiyor bu hataları.

Ses konusunda ise son günlerde bir bazı denemeler yapıyorum henüz tam olarak tamamlamadım fakat eğer cihazda Root erimi varsa ve Verdor klasörün de değişiklik yapabiliyorsanız bir kaç tavsiye vereyim ve deneyin.

system/build.prop dosyasında ro.qc.sdk.audio.fluencetype satırını bulun ve none olarak ayarlayın. Hemen altındaki persist.audio.fluence.voicecall satırı ise false olarak ayarlayın

ro.vendor.audio.sdk.fluencetype satırını bulup yine none olarak ayarlayın. Yine hemen altındaki persist.vendor.audio.fluence.voicecall satırını bulup false olarak ayarlayın.

Aynı dosyada
ro.qc.sdk.audio.fluencetype satırını bulup none olarak ayarlayın ve hemen altındaki persist.audio.fluence.voicecall satırını false olarak ayarlayın.

Ses testlerinizi tekrar yapın, eğer bu şekilde de sorun varsa none yaptığınız yerleri fluencepro olarak ayarlayıp tekrar deneyin.

Bu ayar cihazın gürültü engelleme özelliğini değeştirmektedir. none gürültü engelleme tipini belirsiz yaparken fluence gürültü engelleme tipini varsayılan yapar, fluencepro ise yüksek seviye yapar.
Hocam bendede ses problemi var Android 10 Pixel kuruyorum sesi çok fazla çıkıyo bu seferde cızırtı yapiyo dediklerinizi yapsam düzelirmi?

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam bendede ses problemi var Android 10 Pixel kuruyorum sesi çok fazla çıkıyo bu seferde cızırtı yapiyo dediklerinizi yapsam düzelirmi?
Hocam bu anlattığım ayarlar mikrofon için. Fakat aynı ayarlara ek olarak aşağıdaki ayarıda değiştirip bir deneyin. İşe yararmı bilmiyorum, ses sorunu farklı ayarlardan kaynaklanıyor olabilir büyük ihtimal.

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Hocam bu anlattığım ayarlar mikrofon için. Fakat aynı ayarlara ek olarak aşağıdaki ayarıda değiştirip bir deneyin. İşe yararmı bilmiyorum, ses sorunu farklı ayarlardan kaynaklanıyor olabilir büyük ihtimal.
Denemek isterdim ama Back-Up alırken hata veriyo twrp o yüzden güncelleme gelip düzelmesini beklicem heralde

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Denemek isterdim ama Back-Up alırken hata veriyo twrp o yüzden güncelleme gelip düzelmesini beklicem heralde

Komple yedek almanıza gerek yok, sadece ilgili dosyayı dosya yöneticisiyle kopyalamanız yeterli.

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Komple yedek almanıza gerek yok, sadece ilgili dosyayı dosya yöneticisiyle kopyalamanız yeterli.
Tam olarak anlamadım ama az önce tekrar denedim sistem imajını yedeklerken hata veriyo sorunun çözümünü araştırıyorum

Oyla:

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Aynı dosyada

hocam evet animasyon hızını x0.5 düzeliyor fakat bu seferde spotify'i kapattıktan sonra 4-5 sn şarkı devam etmesi ve discord uygulamasında mikrofonun nefes alsam bile ses algılaması oluyordu bende tek çözüm olarak format data yaptım MIUI 10.2 sürümüne geri döndüm hiç bi sorun kalmadı

Oyla:

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
format data'dan sonra MIUI 10.2'ye geçmiştim tekrardan MIUI 11.4'e geçtim animasyon problemini x0.5 hızı yaparak hallettim discord uygulamasındaki problem kendiliğinden gitti bi spotify kaldı oda ilerki güncelleme ile düzelir diye tahmin ediyorum animasyon problemi vs şimdilik içim rahat güzelce kullanıyorum tekrardan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x0.5 animasyon hızı yapınca ışık hızı oldu maşallah :D

Son düzenleme:
Oyla:

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
video çekerken herhangi bi problem yok fakat izlerken kasma ve fps düşüşü yapıyor anlık dün akşam farkettim ?

Oyla:
Üst Alt