- Adım
- Yusuf
- Cihazım
- Mi note 10
- Konular
- 6
Evet kurdum twrpden yedeklerinizi almayı unutmayın, ardına flaşlayın
tamam hocam sağolun. mi6lılar size minnettarEvet kurdum twrpden yedeklerinizi almayı unutmayın, ardına flaşlayın
Xiaomi romlar non treble oluyor ama diğerleri için terminal yoluyla öğrenebilirsinizMerhaba , trable yada non-trable dosylarından hangisi yüklemeliyiz acaba. mi note 3 için
hocam mi 6 için direk flashlayabilirsin yazmışsın ama hangisini flashlayacağım anlamadım.. yardımcı olur musunArkadaşlar bildiğiniz gibi mi 6 cihazın resmi miui 10 sürümü yayınlandı, genel olarak başarılı olsa da oyunlarda vb. İşlemlerde ısınma problemi yaşayabiliyoruz, bunun sebebi belki cihazınızın firmware dosyalarıyla alakalı olabilir,
Xda sitesinde snapdragon cihazlarımızın sürücüsünün güncelliğini kontrol etme ile lgili adımlar var, ben kısaca size mi 6 cihazıma uyguladığım ayarlardan bahsedicem.
Cihazımda Xiaomi.eu miui 10 stable yazılımı var ve içinde aida64 adlı program ile (play storedan indirebilirsiniz) ufak bi kontrol gerçekleştirdim. Ekran kısmında Gpu versiyonum v2xx olarak görünüyordu, paylaşılan dosyalarla v313 e güncelledim ve oyun performansımda biraz daha rahatlama oldu ve AnTuTu da gpu skorumda +10000 puanlık bir artış aldım.
arkadaşlar ilk olarak telefonunuza uygun yazılım dosyasını indiriyorsunuz daha sonra yazılım dosyasının içindeki system/(vendor)/lib/hw ve system/(vendor)/lib64/hw dosyalarının içindeki vulkan.xxx.so dosyalarının adını kendi chipsetinizin koduna göre değiştiriyorsunuz. Ama zipi bozmadan (rar uygulaması böyle bi imkan sunuyor) bu işlemi yapmalısınız. Sonra flaşlıyorsunuz. Bazı cihazlarda daha test edilmemiş,
Bu yüzden yedek almayı unutmayın.
Mi6 cihazında Kodu değiştirmeden direkt flaşlama yolu ile de kullanırsanız çalışıyor, çünkü ana vulkan dosyaları sürümü güncel.
!!!işlemleri yaparken system ve vendor yedeği almayı unutmayın!!!
Desteklenen CPU lar linkte şu şekilde verilmiş ve treble ve non treble destekli olarak paylaşılmış;
* Snapdragon 430 = msm8937
* Snapdragon 435 = msm8940
* Snapdragon 625/626 = msm8953
* Snapdragon 652/653 = msm8976
* Snapdragon 820/821 = msm8996
* Snapdragon 835 = msm8998
* Snapdragon 429 = sdm429
* Snapdragon 439 = sdm439
* Snapdragon 450 = sdm450
* Snapdragon 630 = sdm630
* Snapdragon 632 = sdm632
* Snapdragon 636 = sdm636
* Snapdragon 660 = sdm660
GPU modelinize göre dosyaları kontrol edip deneyebilirsiniz, ben mi 6 da denedim. Diğerleri için fikrim yok
* Android 8.0 : V@313
* Android 8.1 : V@313
* Android 9.0 : V@313 | V@330 | V@331
Dosyaları kullanılabiliyor
Bu arada linkte ek olarak vendor için build prop tweakleri de verilmiş bunlar opsiyonel
Detaylı bilgi için;
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Driverlar için;
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Not olarak hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi söylemek isterim, benim şu anki güncel gpu sürücümle kendinizinkini karşılaştırabilirsiniz.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
telefonum mi 6 arkadaşın verdiği linkten flashladım, sıkıntısız kuruldu ve güncellendiMi 6 için hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum linkLinkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bende hiç wipe yapmadan aynı dosyayı flaşladım ve güncellendi. Umarım bi faydası olmuştur yada olurtelefonum mi 6 arkadaşın verdiği linkten flashladım, sıkıntısız kuruldu ve güncellendi
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şahsen daha az ısınıyor oyunlarda falan, wipe yapmıyoruz zatenBende hiç wipe yapmadan aynı dosyayı flaşladım ve güncellendi. Umarım bi faydası olmuştur yada olur
Var zaten dosyalar standart, yukarıyı dikkatli okursan anlarsın, işlemcin sd 625redmi 5 plus için var mı