- Adım
- Arda
- Cihazım
- LG G5
- Meslek
- Öğrenci
- Konular
- 0
Merhabalar, konuyu bir önceki geliştiricinin paylaşımlarından beridir takip ediyordum. Telegram grubumuzda ingilizce dil kuralımız olsa da MIUI Türkiye forumunda konuyu güncel tutmanız ve insanları sürücülerimiz hakkında bilgilendirmeniz beni sevindirdi. Forumda aktif bir üye değilim ama yardıma ihtiyacı olan kullanıcılar bana profilimde yer alan e-mail üzerinden veya telegram grubumuz üzerinden ulaşabilirler. Yakında büyük bir güncelleme ile projemize aynen devam edeceğiz. XDA gibi forumlarda yer alan konularında aynı şekilde güncellenmesi gerekecek.Arkadaşlar bildiğiniz gibi mi 6 cihazın resmi miui 10 sürümü yayınlandı, genel olarak başarılı olsa da oyunlarda vb. İşlemlerde ısınma problemi yaşayabiliyoruz, bunun sebebi belki cihazınızın firmware dosyalarıyla alakalı olabilir,
Xda sitesinde snapdragon cihazlarımızın sürücüsünün güncelliğini kontrol etme ile lgili adımlar var, ben kısaca size mi 6 cihazıma uyguladığım ayarlardan bahsedicem.
Cihazımda Xiaomi.eu miui 10 stable yazılımı var ve içinde aida64 adlı program ile (play storedan indirebilirsiniz) ufak bi kontrol gerçekleştirdim. Ekran kısmında Gpu versiyonum v2xx olarak görünüyordu, paylaşılan dosyalarla v313 e güncelledim ve oyun performansımda biraz daha rahatlama oldu ve AnTuTu da gpu skorumda +10000 puanlık bir artış aldım.
•Arkadaşlar ilk olarak telefonunuza uygun yazılım dosyalarını indiriyorsunuz, vulkan ve open GL sürümleri aşağıdaki linkte mevcut. (AOSP romlar genelde treble enabled, xiaomi based olanlar ise non treble oluyor ama yine de kontrol edin)
•Sonrasında cpu sürümünüze uygun dosyayı indirin
•TWRP den sistem ve vendor yedeği alıyoruz,
•İndirdiğimiz dosyaları TWRP eşliğinde clean bi şekilde, ya da farklı sürüme sahipseniz dirty (direkt) bi şekilde kuruyoruz, Magisk modülünü stabil olmadığı için denemedim.
*Android 9 cihazlar için Clean kurulum yazmışlar, yani migrate tarzı uygulamalardan telefonunuzun veri yedeğini alıp öyle yapın derim.
!!!işlemleri yaparken system ve vendor yedeği almayı unutmayın!!!
Desteklenen CPU lar linkte şu şekilde verilmiş ve treble ve non treble destekli olarak paylaşılmış; ayrıca yeni nesil cihazlar için de güncellemeler var (snapdragon)
* Snapdragon 430 = msm8937
* Snapdragon 435 = msm8940
* Snapdragon 625/626 = msm8953
* Snapdragon 652/653 = msm8976
* Snapdragon 820/821 = msm8996
* Snapdragon 835 = msm8998
* Snapdragon 429 = sdm429
* Snapdragon 439 = sdm439
* Snapdragon 450 = sdm450
* Snapdragon 630 = sdm630
* Snapdragon 632 = sdm632
* Snapdragon 636 = sdm636
* Snapdragon 660 = sdm660
GPU modelinize göre dosyaları kontrol edip deneyebilirsiniz, ben mi mix 2 ve miui 11 eu yazılımında kullanıyorum.
COMPATIBILITY:
treble flashable
non-treble flashable
magisk module
Package List:
OpenGL and Vulkan (both in one): Can be installed with a single package - Recommended!
OpenGL: Two separate packages must be installed simultaneously
Vulkan: Two separate packages must be installed simultaneously
•Driverlar için;
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Not olarak yanlış yapılan yüklemelerde hiçbir sorumluluk kabul etmediğimi söylemek isterim, benim şu anki güncel gpu sürücümle kendinizinkini karşılaştırabilirsiniz.
Detaylı bilgi ve referans link:
@adrenodrivers
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Herkese iyi forumlar