Soru Görüntülü arama

Azad_45axad0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
5
Merhaba arkadaşlar redmi 5 plus ta görüntülü aramayı (operatör ile) bir türlü yapamadım. Ülkemizde mi çalışmıyor yoksa sadece bende mi merak ettim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ahmet kumru

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Resmi Note 9s
Konular
22
Ben volteyi etkinleştirdim ve konuşma görüşme yapabiliyorum illa aynı model cihaz olmasına da gerek yok. Sadece volteli cihazlar arasında o an volte çekerken açılabiliyor .
Redmi 5 plus kullanıyorum volte nasıl etkinleştiriliyor hattım VODAFONE

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Görüntülü konuşma telefon üreticisi firmaların aldığı yasal ve hukuki haklarla ilgili bir konu. Hatta işin içine telefon operatörleri de girebilir.
Hatta akıllı telefonlar piyasaya daha çıkmamışken bazı telefonlarla bu yapılıyordu.
Sonraları nedense buna microsoftta dahil bu imkanı kısıtladılar ve uygulamalar aracılığıyla yapılmasını sağladılar.
Bu kısıtlamadan kim kazanıyor kim kaybediyor bunu araştırmak lazım.

Oyla:

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Redmi 5 plus kullanıyorum volte nasıl etkinleştiriliyor hattım VODAFONE

Öncelikle normal telefon arama bölümüne *#*#86583#*#* yazıp telefon ayarlarında ki volte aktif etmek için kullanılan seçeneği ortaya çıkarıyoruz.

Daha sonra 4545 e 4.5g yazıp gönderiyoruz.bize bir mesaj geliyor.

Sonraki işlem ise simkart ayarları bölümünden erişim noktalarına basıp Vodafone interneti seçip alttan ekle diyoruz ve oradaki işaretlemiş oldugum yerlere ims yazarak kaydet diyoruz ve 20 sn sonra telefonun üst sağ köşesinde volte ibaresini görüyoruz :)

Son resim ise operatör tanımıyor diyenlere gelsin evet tanımıyor ama aktif edilebiliyor heheh :)

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Görüntülü konuşma telefon üreticisi firmaların aldığı yasal ve hukuki haklarla ilgili bir konu. Hatta işin içine telefon operatörleri de girebilir.
Hatta akıllı telefonlar piyasaya daha çıkmamışken bazı telefonlarla bu yapılıyordu.
Sonraları nedense buna microsoftta dahil bu imkanı kısıtladılar ve uygulamalar aracılığıyla yapılmasını sağladılar.
Bu kısıtlamadan kim kazanıyor kim kaybediyor bunu araştırmak lazım.

Sanırım ses ile konuşmanın görüntülü konuşma arasındaki enerji maliyetinden kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Oyla:

Azad_45axad0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
5
Ben volteyi etkinleştirdim ve konuşma görüşme yapabiliyorum illa aynı model cihaz olmasına da gerek yok. Sadece volteli cihazlar arasında o an volte çekerken açılabiliyor .
Dikkat ederseniz bendede volte etkin ama ben volteyi açınca hem mesajlarım geç gidiyor hemde aramalarda bazen sesim gitmiyor hattım türk telekom

Oyla:

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Dikkat ederseniz bendede volte etkin ama ben volteyi açınca hem mesajlarım geç gidiyor hemde aramalarda bazen sesim gitmiyor hattım türk telekom

Bende aksine telefonla kişiyi arar aramaz hemen çalmaya başlıyor normalde bir kaç saniye bekleyip dıııt sesi geliyordu. mesajlar göndere bastığım an parmağımı çekmeden siyah kutucukla iletildi raporu gösteriyor sanırım türktelekom kaynaklı bir sorun..( yada iyi çekmeyen biyerdesiniz)

Benim denemelerimde Volte açıkken çekmeyen alandan geçip tekrar çeken yere geldiğimde ses hemen gelmiyor sanırım HD kalite de oldugu için veri aktarımı uzun sürüyor ve aksma olabiliyor.

Sanırım bu durum iyi baz istasyonlarının bulunduğu lokasyonlarda sorun teşkil etmiyor.

ben başkentte ikamet ediyorum(saraydı mitti şuydu buydu ). normalde jammer (sinyal bozucu ) cihazların yanından geçince alışkanlık olarak teli kapatıp tekrar arardım artık jammer ın etkisinden çıkar çıkmaz volte ile konuşmaya devam edebiliyorum tekrar aramama gerek kalmıyor.

Türk Telekom voltesi için apn ayarlarını paylaşabilirseniz sevinirim lazım oludgunda yardım amaçlı insanlara iletebilrim.

Oyla:

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Türk Telekom maalesef sorun çıkartıyor. Turkcell de hemen etkinlesiyor aramalarda da hd yazıyor. Ses kesilme gitmeme gibi bir durum olmuyor.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Azad_45axad0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
5
Bende aksine telefonla kişiyi arar aramaz hemen çalmaya başlıyor normalde bir kaç saniye bekleyip dıııt sesi geliyordu. mesajlar göndere bastığım an parmağımı çekmeden siyah kutucukla iletildi raporu gösteriyor sanırım türktelekom kaynaklı bir sorun..( yada iyi çekmeyen biyerdesiniz)

Benim denemelerimde Volte açıkken çekmeyen alandan geçip tekrar çeken yere geldiğimde ses hemen gelmiyor sanırım HD kalite de oldugu için veri aktarımı uzun sürüyor ve aksma olabiliyor.

Sanırım bu durum iyi baz istasyonlarının bulunduğu lokasyonlarda sorun teşkil etmiyor.

ben başkentte ikamet ediyorum(saraydı mitti şuydu buydu ). normalde jammer (sinyal bozucu ) cihazların yanından geçince alışkanlık olarak teli kapatıp tekrar arardım artık jammer ın etkisinden çıkar çıkmaz volte ile konuşmaya devam edebiliyorum tekrar aramama gerek kalmıyor.

Türk Telekom voltesi için apn ayarlarını paylaşabilirseniz sevinirim lazım oludgunda yardım amaçlı insanlara iletebilrim.
Apn ayarlarını yapmadım hattımı başka bir telefona takıp etkinlestirdim sonra telefonuma taktım.
Türk Telekom maalesef sorun çıkartıyor. Turkcell de hemen etkinlesiyor aramalarda da hd yazıyor. Ses kesilme gitmeme gibi bir durum olmuyor.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen hocam türk telekom biraz sorunlu. Hele kırsal kesimde 4G de bile hız üçü dördü geçmiyor.

Oyla:

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43

Hocam turkcell için de geçerli mi bu Ayarlar.

Oyla:

yanciess

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Zafer
Cihazım
Mi 9t
Konular
24
Öncelikle normal telefon arama bölümüne *#*#86583#*#* yazıp telefon ayarlarında ki volte aktif etmek için kullanılan seçeneği ortaya çıkarıyoruz.

Daha sonra 4545 e 4.5g yazıp gönderiyoruz.bize bir mesaj geliyor.

Sonraki işlem ise simkart ayarları bölümünden erişim noktalarına basıp Vodafone interneti seçip alttan ekle diyoruz ve oradaki işaretlemiş oldugum yerlere ims yazarak kaydet diyoruz ve 20 sn sonra telefonun üst sağ köşesinde volte ibaresini görüyoruz :)

Son resim ise operatör tanımıyor diyenlere gelsin evet tanımıyor ama aktif edilebiliyor heheh :)

Sanırım ses ile konuşmanın görüntülü konuşma arasındaki enerji maliyetinden kaynaklanıyor.
Hocam hattın faturalı yada faturasız olması farkediyor mu?

Oyla:

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Hocam hattın faturalı yada faturasız olması farkediyor mu?

Farketmez özelliği destekleyen üç operatörde de faturalı yada faturasız kullanan gördüm.

Hocam turkcell için de geçerli mi bu Ayarlar.

Türkcell için farklı yere mesaj atıp anp ayarını farklı yapıyorsunuz sadece... Apn ayarı yapmadan bile volte açan Türkcell kullanıcısı arkadaşlarım var forumda bununla ilgili bir kaç konu var araştırıp sizde volteyi kullanabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt