Yardım Görüntü gelmeyen telefondan veri kurtarma

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilinmiyor
Telefon Modeli
Oppo
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar efendim bir sorum olucak,Elimde amoled ekranlı Oppo marka bir telefon var,Bugun üstüne bardak deymesiyle görüntü gitti,Ekran tamamen simsiyah,Ve pixel yanmaları görünüyor güç tuşuna bastığımızda,Ama arama yapıldığında cihaz çalıyor sadece ekran simsiyah,Sualim şudurki bu telefondan nasıl verilerimi alabilirim?
-Ekrana görüntü gelmiyor
-Usb hata ayıklama modu kapalı
-Cihaz çalışıyor,aramalara tepki veriyor ama görüntü yok
Bu forumda bir cok bilgili kişi olduğundan bir cevap cıkıcağını düşünüyorum,Teşekkürler şimdiden

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Sorun çözüldü konu kilitlenebilir,adb komutlarıyla ekrana görüntü gelmeyen telefondan usb hata ayıklama modunu açıp terminalle içindeki herşeyi hatasız bir şekilde alabildim,cevap yazanlara teşekkürler

Oyla:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Sorun çözüldü konu kilitlenebilir,adb komutlarıyla ekrana görüntü gelmeyen telefondan usb hata ayıklama modunu açıp terminalle içindeki herşeyi hatasız bir şekilde alabildim,cevap yazanlara teşekkürler
Adb ile nasıl USB hata ayıklama modunu açtığınızi yazabilir misiniz?

Oyla:

Razem

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ferdi
Cihazım
Mi note 10
Konular
1
Benimde arkadaşımın aynı sorunu var. Nasıl açtığınızı da belirtirseniz sevinirim. Bastonluİhtiyar

Oyla:

Nuriuyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nuri
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
2
Arkadaşın telefonu oppo orda işler değişiklik gösterebilir ama android alt yapısı aynı olduğu için bildiğim yöntemi anlatayım belki iş görür

Cihazda twrp ve root varsa ve ekrana görüntü gelmeyip yalnız dokunmatiği çalışıyorsa yapılacaklar

Adb komutlarını kullanarak sistem dosyalarından gerekli olanları çekilip hata ayıklama satırı iznini verip dosyaları yeniden sistemi yükledikten sonra hata ayıklama açılacaktır.
Fakat yine çalışmayacaktır çünkü cihazı bağladığınızda izin verilmesi gerekecektir burada dokunmatiği çalışan ve görüntü gelmeyen ekrandan izin düğmesinin yerini hesaplayıp dokunduğunuzda işle tamamdır.

Not : twrp ve root olması adb üzerinden yedek alınamayan durumlarda twrp üzerinden gerekli araçların kullanılması ile yedek alınıp düzenlendikten sonra yüklenmesi işlemi için gereklidir.

Son düzenleme:
Oyla:

Bastonluİhtiyar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 8pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
11
Telefonu pc'ye bağlayıp recovery moda soktum,Yerlerini ezbere bildiğimden dokunmatiği çalışmasa bile uzun uğraşlar sonucunca istediğim yere girebildim
sonra terminal / CMD'yi açıp platform-tools/. yazdımpeşine ./adb devices yazıp cihazın kurtarma modunda olup olmadığını çözdüm
sonrasında ./adb shell mount data peşine ./adb shell mount systemmonte yaptım
peşine persist.sys.usb.config kullanarak sistemdeki istediğim dosyaları cukkaladım,Peşine ./adb pull /data/property/persist.sys.usb.config /Your directory(Kendi dosya satırın)
sonra bu dosyayı açıp düzenledim mtp,adbve diye kaydettim
sonra dosyayı tekrardan cihaza aktardım bu kodla ; ./adb push /your-directory/persist.sys.usb.config /data/property
Build.prop dosyasınıda açıp ; ./adb pull /system/build.prop /your-directory
Bu satırları ekledim
persist.service.adb.enable = 1
persist.service.debuggable = 1
persist.sys.usb.config = MTP, ADB
Bu işlemler sonucunda usb hata ayıklamayı açtım ama Rsa doğrulaması olduğundan dokunmatikten onay vermem gerekiyordu bende bunu daha basit şekilde çöziyim dedim
tekrar Adb'yi açıp RSA doğrulamasını devre dışı bıraktım, boot.img paketini açıp init.rc'yi düzenledim kendimce,sonrasında uzun uğraşlar sonunda boot.img yeniden flashladım ,bu şekilde hem sistemimin yedeğini alabildim hemde usb hata ayıklamayı rahat bi şekilde açabildim Boş vaktim olduğunda bununla ilgili detaylı bi konu açarım inşAllah,Baya bi karşmaşık aslında ama detaylı bi konuda bir çok kişi yapabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Not: Telefon konusunda hiç bi zaman gözünüz korkmasın,sadece ilk önce sorununuzu belirleyip yabancı kaynaklardan ve büyük forumlardan mümkünse ingilizce olarak sorunlarınızın çözümüne odaklı ufak bi seyehate çıkın,Android aslında tamamen kişileştirilebilir açık kaynak kod yazılımı,sadece önümüzdeki güvenlik duvarlarını aşmak gerekiyor,Ekrana görüntü gelmeyen cihazlarda veri cukkalayamamanın en büyük sıkıntısı Rsa doğrulaması,kod satırları çoğu telefonda değişiyor ama android temeli olduğundan düzenlenebiliyor,Rsa'yı bir şekilde devre dışı bırakırsanız usbyi pcye bağladığınızda ekrandan onay vermenize gerek kalmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ha şunuda ekliyim bunuda yeni öğrendim RSA onay kısmı hakkında, Android işletim sistemine önyükleme yaptıysanız ve ekranda onay için bir iletişim kutusu görüntülenirse ve siz bunu ekran siyah olduğundan göremiyorsanız , adb shell input keyevent yazıp EVET'i seçipte yapabiliyorsunuz

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt