Yardım Google Fotoğraflar neden ücretsiz?

SrknTsln

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
..
Telefon Modeli
Redmi Note 8 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Selam arkadaşlar,

Sadece merak ettiğim için soruyorum. Günümüz bulut hizmetlerinn hepsi belli bir miktar kullanımdan sonra ücret talep etmekteler.

Google Fotoğraflar yardımıyla sınırsız ve özel bir sıkıştırma yöntemiyle yer problemi olmadan fotoğraflarımızı muhafaza edip saklayabiliyoruz.

Sadece şu soruyu sormak istiyorum. Bu hizmet neden ücretsiz? Ne karşılığında bize bu hizmeti kullandırtıyor google?

Varmı bilgisi veya fikri olan?

bymcs

вчmcs
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MCS
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Google fotoğlarları işliyor çünkü
Bu onlar için nimet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ha orası ayrı ben de kullanıyorum
gördüğüm en iyi yedekleme bence

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Google Fotoğraflar yardımıyla sınırsız ve özel bir sıkıştırma yöntemiyle yer problemi olmadan fotoğraflarımızı muhafaza edip saklayabiliyoruz.
Bu hizmet neden ücretsiz? Ne karşılığında bize bu hizmeti kullandırtıyor google?
Bağımlı olana kadar tabiki ücretsiz olacak , bunun yanında fotograflara PARA , google da BANKA diyelim.
Ben bankaya paramı teslim etmek istesem hangi banka reddederki v.s. v.s.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Normal de insanların yüz/surat resimlerini yakından çekmek istesen asla izin vermezler.

O zaman düşünmüşler taşınmışlar demişler ki biz selfie diye bir şey çıkaralım ,kılımızı bile kıpırdatmadan insanlar kendi veya başkasının resimlerini çekip sosyal medya ya yüklesinler biz de her türlü onları oradan alırız demişler Yes~~

Google'da bu mantıktan hareket ediyor olabilir.

Oyla:

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Normal de insanların yüz/surat resimlerini yakından çekmek istesen asla izin vermezler.

O zaman düşünmüşler taşınmışlar demişler ki biz selfie diye bir şey çıkaralım ,kılımızı bile kıpırdatmadan insanlar kendi veya başkasının resimlerini çekip sosyal medya ya yüklesinler biz de her türlü onları oradan alırız demişler Yes~~

Google'da bu mantıktan hareket ediyor olabilir.
kim kimin umrunda ki hocam :D ne yapsın benim yüzümü ? en fazla benim telefonumla selfie çekmişsin işe alındın derler :D

Oyla:

sofu44

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taha yasin ö
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
1
Bakınız person of interest dizisi geldi aklıma. Orada kahramanımız insanların yüz tanıması için sosyal medya sitelerini icat ettiğini söylüyordu. Google de bu mantıkta. Bu resimleri devletlerin yüz tanıma sistemlerinde bile kullanıyor olabilir.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Bakınız person of interest dizisi geldi aklıma. Orada kahramanımız insanların yüz tanıması için sosyal medya sitelerini icat ettiğini söylüyordu. Google de bu mantıkta. Bu resimleri devletlerin yüz tanıma sistemlerinde bile kullanıyor olabilir.
+1
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca bir alıntı paylaşayım.
Bu Japonlar neden sürekli fotoğraf çekerek gezerler? diye merak ederiz ya, meğer bu olayın aslı sandığımızdan çok başkaymış. Her Japon'un yılda 2 kez yurtdışına çıkması mecburiymiş. Bunu bilmeyen yok zaten. Ancak Japonlar'ın gittikleri her ülkede fotoğraf çekmeleri de zorunluymuş! Yüzbinlerce insanın çektiği milyonlarca fotoğraf, devletin sırf bunun için kurulmuş bi biriminde incelenip arşivleniyomuş. Meğer adamlar giyimden kuşama, alet edavattan binalara kadar her şeyin fotoğrafını çekip son trendleri, eksikleri gedikleri inceleyerek ona göre teknoloji üretiyolarmış. Vay beee! Japon bu, korkulur valla!

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Sadece Google değil, benzer şekilde bir çok platform var bu şekilde.
Ücretsiz kullanıcılar genelde beta kullanıcıları gibi kullanılmaktadır. Verileriniz diğer tüm platformlarda olduğu gibi geliştirme için kullanılıyor. Yapay zeka denilen bilgisayar programları verileri analiz ediyor, inceliyor, öğreniyor böylece Google yada benzer şirketlere sadece uygulamayı geliştirmek kalıyor, geliştirmek için gereken malzemiyi milyonlarca insandan kendi rızasıyla topluyorlar.

Örneğin Google+ uzun süre geliştirildi, milyonlarca insan kullandı ve sonunda dedilerki bu iş tutmadı kapatıyoruz fakat kapatmadılar, ücretsiz kullanıcılar ile yıllarca beta testi ve geliştirmesi yapılan Google+ şuanda ücretli kullanıcılar tarafından kullanılmaya devam ediliyor.

Örnek klavyelerdeki el yazısı, ses tanıma bunlar hep toplanan kullanıcı verileriyle geliştirildi ve geliştirilmeye devam ediyor.

Facebook mesela artık bir fotoğraf yüklediğinizde o fotoğrafta kimlerin olduğunu otomatik tanıyabiliyor ve o kişilerin profilleriyle bağlantı kurabiliyor.

Google fotoğraflarda mesela kırmızı araba diye arama yapsanız size içinde kırmızı araba olan resimleri bulabiliyor.

Ayrıca tüm bu veriler farklı ticari uygulamaların geliştirilmesi için bilgi ve tecrübe sağlıyor.

Aynı şekilde tüm platformlarda yapılıyor bu işlemler, ücretsiz bir şekilde kullanıcılardan bir hizmet karşılığında veri toplanıyor.

Oyla:
Üst Alt