Yardım Google Fotoğraflar neden ücretsiz?

SrknTsln

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
..
Telefon Modeli
Redmi Note 8 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Selam arkadaşlar,

Sadece merak ettiğim için soruyorum. Günümüz bulut hizmetlerinn hepsi belli bir miktar kullanımdan sonra ücret talep etmekteler.

Google Fotoğraflar yardımıyla sınırsız ve özel bir sıkıştırma yöntemiyle yer problemi olmadan fotoğraflarımızı muhafaza edip saklayabiliyoruz.

Sadece şu soruyu sormak istiyorum. Bu hizmet neden ücretsiz? Ne karşılığında bize bu hizmeti kullandırtıyor google?

Varmı bilgisi veya fikri olan?

SrknTsln

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
9
Harikasınız arkadaşlar. Teşekkür ederim değerli fikirleriniz için.

Oyla:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
- Google'a bağımlığımızı daha da artırmak için. Alışkanlıklarımızı zaruretlere dönüştürerek tekelleşmek için. Android, Gmail, Maps, Translate neden ücretsizse bu da aynı sebepten. Düşündünüz mü neden Huawei marka telefon almıyoruz artık.

- Reklam önerilerinin konum (ve belki fotoğraf) analizine kadar inmesi sebebiyle. Her şeyi kaydediyorlar, her şeyi. Biz de saklamıyoruz; paylaşıyoruz her şeyimizi, düşüncelerimizi bile. Ne düşündüğümüzü, ne merak ettiğimizi Google'a yazıyoruz hiç çekinmeden. En çok aranan kelime istatistikleriyle ülkelerin zihni okunuyor anlık, günlük, haftalık. Takip etmek ve not tutmaktan yorulmayan bir ajan taşıyoruz cebimizde. En iyimser ihtimalle reklam önerileri için kullanılıyor bu veriler.

- Ve son olarak, insanlar paylaşmak istedikleri fotoğrafları zaten instagram, twitter ve facebook'ta paylaşıyor zaten. Paylaşmak istemedikleri fotoğrafları neden buluta yüklemekle uğraşsın ki? Dahili ve harici depolama alanları ucuz ve mahremiyet bakımından daha güvenli bir alan.

Oyla:
Üst Alt