Soru Global ve china arasındaki farklar

Sauflony

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sercan
Cihazım
Mi 8
Konular
3
Arkadaşlar selam,

Konuları uzun süredir takip etmeme rağmen bazı sorulara tam cevap bulamadım.

Öncelikle çinden aldığım 64 gb lık mi 8 kullanmaktayım.

Dilin ingilizce olması benim için problem değil o yüzden globale geçip geçmemek arasında kararsız kaldım. Global ve China rom arasında bariz pil tüketimi vs. önemli farklılıkar var mı? Yani ne gibi durumlardan eksik kalırım? Sadece dil için BL kilidini açmak istemem.

Açmak durumunda kalırsam kilidin açık olması normal bir kullanıcı için tam olarak ne gibi güvenlik açıkları oluşturur?

Son olarak, spigen kılıf almayı düşünüyorum. Uyumlu olması için Zore marka ekran koruyucu önerilmiş konuda ama ben çok pahalı olmamak kaydıyla daha kaliteli bir ürün almak istiyorum. Kullanan arkadaşlar öneri verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
AliExpress tarafından önerilenbu mağazaya göz atın. Düşük fiyatlarla harika ürünler bulun!
kopyala

Bu markanın kılıfları hem kaliteli hem şık öneririm. Cihazına uygun olanı alabilirsin

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Sauflony

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sercan
Cihazım
Mi 8
Konular
3
Rica ederim. Onlar sonradan eklenmiştir. Orijinal siteden indirip yüklerseniz olmadığını görürsünüz. Bir sürü bizim kullanmadığımız çin uygulamasi var klavye bile farklı

Hocam sonradan yüklenmiştir demişsiniz de cihazı kapalı kutu açtım, dışarıdan müdahale edilmiş anlamına mı geliyor dediğiniz?

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Eu romda gapss yüklenmemiş versiyonu daha mı iyidir.
Yok hocam bahsettiğim. Sadece eu değil. MIUI tabanlı customlar çin romundan aldıkları için çin uygulamalarini silip Google yüklediklerinden pil kullanımı artıyor ondan bahsettim. Daha iyilik görecelidir ben pil kullanımına önem vermediğini için global rom seçimim.

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Hocam sonradan yüklenmiştir demişsiniz de cihazı kapalı kutu açtım, dışarıdan müdahale edilmiş anlamına mı geliyor dediğiniz?
Cihazın kutusunda global rom etiketi yoksa cihaz çin rom yüklü gelir. Bundan tam emin değilim mi 8 kullanıpta Google uygulamaları yüklü gelen başka biri varsa sorabilirsiniz. Ben mi 6 da çin stabil rom denedim hiçbir Google uygulaması yoktu ekstra çin uygulamalari filan vardı

Oyla:

beyzagur

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Beyza
Cihazım
Mi 8
Meslek
Tıp okuyor :((
Konular
12
bende çinden aldım ama Google uygulamaları yüklü gelmiyor hatta yüklemek için google play yükleyici gibi bir şey gerekiyor

Oyla:

Sauflony

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sercan
Cihazım
Mi 8
Konular
3
Ben çin fiye belirtmişim yanlışlık olmasın diye abimi aradım. Vietnam dayken almış ürünü. Acaba vietnam kullanıcıları için açıp yüklemiş olabilirler mi? Ancak telefonu sıfırdan kurmama rağmen nasıl yüklü kalabiliyor anlamış değilim. Bu arada google play e settings üzerinden baktığımda installed apps klasörünün içinde gözüküyor.

Oyla:

Brismo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mamet
Cihazım
Mi6
Konular
22
Ben çin fiye belirtmişim yanlışlık olmasın diye abimi aradım. Vietnam dayken almış ürünü. Acaba vietnam kullanıcıları için açıp yüklemiş olabilirler mi? Ancak telefonu sıfırdan kurmama rağmen nasıl yüklü kalabiliyor anlamış değilim. Bu arada google play e settings üzerinden baktığımda installed apps klasörünün içinde gözüküyor.
Sıfırdan kurmada birşey yok şuan cihazına fabrika ayarlarına dön de yine sıfırdan kurulum başlar . Demek istediğimiz üstünde oynanmış rom ya da xioami o sıralar daha global rom çıkarmadığı için 2 yönlü kullanıcı için çin romuna Google i dahil etmiş olabilir

Oyla:
Üst Alt