Soru global rom mu EU rom mu 13 pro

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Adam haklı, forum gerçekten de öldü sayılır ama sizin açıklamanız da çok yerinde. Belki biliyorsunuzdur , ben yönetimden ayrıldım ve emekli oldum, arasıra foruma girip, bakınıyorum, ilgimi çeken bir başlık veya tanıdık birinin bir mesajı varmı diye, sizi görünce, keyfim yerine geliyor ve hemen okuyorum sizi sevgili Erkan, Eskişehir e kucak dolusu sevgiler

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Güzel yorumlarınız için teşekkürler hocam. Benden de İstanbul/Büyükçekmece'ye selamlar :)

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Buna dikkat edeceğim. Ama popüler telefon kullanmadığınızda bu sorun oluyor. Misal bir önceki telefonum 13 t pro idi. Alıntı yapmana gerek kalmadan zaten cevabını alıyordun. Saygılarımla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi sürüm için dediniz. Güncel sürümü kurma niyetim var
Yine alıntı yapmamışsınız. Skorpi hocamın alıntısı olmasa konuya tekrar girip acaba mesaj yazılmış diye bakmak aklımın ucundan geçmezdi :)

Ama 13 Pro konusunda haklısınız. İlk çıktığı dönemde resmi satılanları çok abuk fiyatlara satılıyordu. Almak akıl işi değildi. Kaçaklarda ise direnç işlemi çift katmanlı olduğu için çok sorunluydu ve kaçakları da satılmadığı için kimse getirmedi. Sonradan bu sorunlar düzeldi ama o zaman da eskimiş bir cihaz olarak kaldı. Aynı zamanda da karşısında düz 13 gibi mükemmele yakın bir cihaz daha ucuz fiyata satılmıştı -ve hala satılıyor- Aslında kötü cihaz değil 13 Pro ama durum bu şekilde olunca alan da kullanan da bulmak zor. Kimse alınmasın ama özellikle telefondan iyi anlayan bir kullanıcısını bulmak zor bu nedenle cihaz özelindeki basit sorunları bile çözümsüz kalabiliyor. Yani bu durumu ve çözümsüzlüğü foruma değil de cihaza bağlamak bence daha mantıklı.

RequiemKarqa

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
4
O kısmı bilerek alintilamadim. Verilecek bir cevap olduğunu düşünmemiştim. İkinci kez sordugum soruyu alintilayarak sordum.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Telefondan iyi anlayan biri olduğumu pek iddia edemem ama kullanan biri olarak konuya dahil olma ihtiyacını hissettim. ( Forum ahalisi içinde sorunsuz kullanan tek Xiaomi 13 pro cu olabilirim ) Anladığım üzre onununcuköy hocam genel kullanıcı yorumlarına istinaden görüş belirtmiş. Ben de aynı cihaz ile alâkalı şahsi kullanım deneyimlerimi aktarmak isterim.
Nisan 2023 tarihinde satın alınmış Xiaomi 13 pro kullanıyorum. Cihaz yurtdışı global model, Resmi pasaport kayıtlı; bl kilidi kapalı ve global rom yüklü. Çin model alanların yada direnç gibi mantık dışı kayıt yaptırarak kullananların yaşadığı sorunları biliyorum. Lakin ben iki yıldır kullanım tecrübeme rağmen tek bir sorun dahi yaşadığımı hatırlamıyorum. Bataryası iki yıl sonra bile halâ bir günü rahat çıkarıyor. Kamerası ise bir DSLR kalitesi vermese bile halâ mükemmel fotoğraflar çekebiliyor. İlk günden itibaren bütün güncellemeler sorunsuz şekilde geliyor ve her güncelleme ile stabilitesi artıyor. En ufak bildirim sıkıntısı yok, kasma yok, donma yok. Bütün uygulamalar tıkır tıkır çalışıyor. Uzun lafın kısası, Xiaomi 13 pro ve global rom mükemmel bir ikili olmuşlar diyebilirim. Ha şimdiki aklım olsaydı iki sene evvel Xiaomi' ye veda eder üst düzey bir Honor yada Vivo alırdım o da ayrı bir konu.
Hocamın " Karşısında düz 13 gibi mükemmele yakın bir cihaz" ifadesine ise sadece tebessüm etmekte yetiniyorum. Evet daha ucuza satıldığı doğru, ele avuca oturan bir cihaz. Lakin 13 proda gördüğünüz ne premium kullanım alışkanlığı ne de kamera marifetleri maalesef düz modelde yok.
Skorpi hocanın " forum ölü " sözüne de hak vermemek mümkün değil. Hep aynı minvalde sorulan sualler, sürekli kendini tekrarlayan yardım talepleri. Konuya dahil olan derseniz soruyu sıradan dâhi bihaber. Eskiden yüzümüzü yıkar yıkamaz foruma girer ne var ne yok öğrenmeden kahvaltı bile edemezdik. (Lütfen kimse yanlış anlamasın ) Fakat son bir yıldır foruma girmek sanki angarya gelmeye başladı. Bu da ayrı bir ironi...

Son düzenleme:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Telefondan iyi anlayan biri olduğumu pek iddia edemem ama kullanan biri olarak konuya dahil olma ihtiyacını hissettim. ( Forum ahalisi içinde sorunsuz kullanan tek Xiaomi 13 pro cu olabilirim ) Anladığım üzre onununcuköy hocam genel kullanıcı yorumlarına istinaden görüş belirtmiş. Ben de aynı cihaz ile alâkalı şahsi kullanım deneyimlerimi aktarmak isterim.
Nisan 2023 tarihinde satın alınmış Xiaomi 13 pro kullanıyorum. Cihaz yurtdışı global model, Resmi pasaport kayıtlı; bl kilidi kapalı ve global rom yüklü. Çin model alanların yada direnç gibi mantık dışı kayıt yaptırarak kullananların yaşadığı sorunları biliyorum. Lakin ben iki yıldır kullanım tecrübeme rağmen tek bir sorun dahi yaşadığımı hatırlamıyorum. Bataryası iki yıl sonra bile halâ bir günü rahat çıkarıyor. Kamerası ise bir DSLR kalitesi vermese bile halâ mükemmel fotoğraflar çekebiliyor. İlk günden itibaren bütün güncellemeler sorunsuz şekilde geliyor ve her güncelleme ile stabilitesi artıyor. En ufak bildirim sıkıntısı yok, kasma yok, donma yok. Bütün uygulamalar tıkır tıkır çalışıyor. Uzun lafın kısası, Xiaomi 13 pro ve global rom mükemmel bir ikili olmuşlar diyebilirim. Ha şimdiki aklım olsaydı iki sene evvel Xiaomi' ye veda eder üst düzey bir Honor yada Vivo alırdım o da ayrı bir konu.
Hocamın " Karşısında düz 13 gibi mükemmele yakın bir cihaz" ifadesine ise sadece tebessüm etmekte yetiniyorum. Evet daha ucuza satıldığı doğru, ele avuca oturan bir cihaz. Lakin 13 proda gördüğünüz ne premium kullanım alışkanlığı ne de kamera marifetleri maalesef düz modelde yok.
Skorpi hocanın " forum ölü " sözüne de hak vermemek mümkün değil. Hep aynı minvalde sorulan sualler, sürekli kendini tekrarlayan yardım talepleri. Konuya dahil olan derseniz soruyu sıradan dâhi bihaber. Eskiden yüzümüzü yıkar yıkamaz foruma girer ne var ne yok öğrenmeden kahvaltı bile edemezdik. (Lütfen kimse yanlış anlamasın ) Fakat son bir yıldır foruma girmek sanki angarya gelmeye başladı. Bu da ayrı bir ironi...

Sizi kastetmemiştim hocam ama aslında tam olarak söylemek istediğim şeyi siz de belirtmişsiniz. Siz telefonu aldığınızda global bulmak çok zordu ve pahalıydı. Bildiğim kadarıyla sizden başka o maliyeti göze alıp da pasaport kaydı ile bu cihazı kullanan yok. (Bugünkü değeri 45.614₺) Yani hem cihazı pahalıya alıp hem de üzerinde 45.000₺ fazladan ödenirse tabii ki memnun olunur. :) Ben cihaza kesinlikle kötü demedim. Güzel cihaz ama o dönemde sorunsuz direnç kaydı yapılan bir Mi13 ile kıyasladığımızda sizin cihazınızın cihaz+global+pasaport kaydı maliyeti yanlış hatırlamıyorsam iki katından daha fazlaya mal oluyordu. Evet Mi 13'ten iyi cihaz ama iki hatta üç kat fiyatı hak edecek kadar da değil :D Amacım elbette ki çok sevdiğiniz cihazınıza laf söylemek değil ama bu durumlardan dolayı cihazı tercih eden kişi sayısı ve cihaza verilen destek az oldu. Eğer sizinki gibi, maliyet önemli değil, pasaport kaydı da yaptırır, bootloader açmadan global romla kullanırım tarzı bir kullanım için tabii ki cihaz sorunsuz görünecektir ama diğer kullanıcılar için maalesef aynı şeyi söylemek çok da mümkün değil gibi görünüyor.

Koçara

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Sizi kastetmemiştim hocam ama aslında tam olarak söylemek istediğim şeyi siz de belirtmişsiniz. Siz telefonu aldığınızda global bulmak çok zordu ve pahalıydı. Bildiğim kadarıyla sizden başka o maliyeti göze alıp da pasaport kaydı ile bu cihazı kullanan yok. (Bugünkü değeri 45.614₺) Yani hem cihazı pahalıya alıp hem de üzerinde 45.000₺ fazladan ödenirse tabii ki memnun olunur. :) Ben cihaza kesinlikle kötü demedim. Güzel cihaz ama o dönemde sorunsuz direnç kaydı yapılan bir Mi13 ile kıyasladığımızda sizin cihazınızın cihaz+global+pasaport kaydı maliyeti yanlış hatırlamıyorsam iki katından daha fazlaya mal oluyordu. Evet Mi 13'ten iyi cihaz ama iki hatta üç kat fiyatı hak edecek kadar da değil :D Amacım elbette ki çok sevdiğiniz cihazınıza laf söylemek değil ama bu durumlardan dolayı cihazı tercih eden kişi sayısı ve cihaza verilen destek az oldu. Eğer sizinki gibi, maliyet önemli değil, pasaport kaydı da yaptırır, bootloader açmadan global romla kullanırım tarzı bir kullanım için tabii ki cihaz sorunsuz görünecektir ama diğer kullanıcılar için maalesef aynı şeyi söylemek çok da mümkün değil gibi görünüyor.
Beni kastettiğinizi asla düşünmedim ki hocam. Sadece sorunlu bir cihaz söyleminiz üzerine ve alıntı yaptığınız arkadaşa belki bir referans olur düşüncesiyle 13 pro ile alâkalı tecrübelerimi söylemek istedim. İlk mesajımda belirttiğim gibi şimdiki aklım olsaydı daha önce kullandığım mi 6 kesinlikle son Xiaomi cihazım olurdu ve Skorpi hocanın her daim söylediği gibi bu "dandik çin " markasından kesinlikle uzak dururdum. 8=)
Bu arada galiba küçük bir düzeltme yapmam gerekiyor... Ben cihazı sıfır olarak kuzey Irak' tan getirttim ve nakit 18 bin TL ödedim. ( Düz model ise 16 bin civarındaydı) O zaman pasaport kaydı icin 6.090 TL ödedim ve cihazın toplam maliyeti 24 bin TL yı buldu.
Sizin zikrettiğiniz o paraları bir Xiaomi telefona ödeyen insan acil olarak akıl sağlığını kontrol ettirmeli bence. facepalm~~

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Sizin zikrettiğiniz o paraları bir Xiaomi telefona ödeyen insan acil olarak akıl sağlığını kontrol ettirmeli bence. facepalm~~

Ben de aynen böyle yazacaktım da alınırsınız, bana kızarsınız diye yazamamıştım :D

Siz yapılması yasal olarak yapılması gerekeni yaparak telefonun orijnalliğini bozmadınız ve sorun yaşamadınız ama maddi imkanları bunu yapmaya el veremeyen arkadaşlarımız ya bu işlemleri yapmadılar ya da bu cihazı tercih etmediler.

Koçara

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
48
Ben de aynen böyle yazacaktım da alınırsınız, bana kızarsınız diye yazamamıştım :D

Siz yapılması yasal olarak yapılması gerekeni yaparak telefonun orijnalliğini bozmadınız ve sorun yaşamadınız ama maddi imkanları bunu yapmaya el veremeyen arkadaşlarımız ya bu işlemleri yapmadılar ya da bu cihazı tercih etmediler.
Yok hocam niye kızayım ? Kızmam merak etmeyin. 8=)
Aslına bakarsanız ben dahil bütün Xiaomi kullanıcılarının kullanıcı alışkanlıklarını tekrar gözden geçirmesi gerekiyor ya orası da ayrı bir vakıa..facepalm~~

Son düzenleme:
Üst Alt