Bilindiği üzere MIUI arayüzünde stok romlarda Private DNS özelliği kullanılamıyor fakat basit bir çözümü var. Bu şekilde DNS değişikliği yaparak hem mobil ağ hem de wifi üzerinde tekrar tekrar ayarlama gerekmeden bağlanılan her ağda kendi belirlediğimiz DNS sunucusunu kullanabiliyoruz ayrıca AdGuard DNS kullanarak reklamlardan da kurtulabiliyoruz.
Not: Sadece Android 9 ve üzeri cihazlarda çalışır.
Öncelikle Play Store üzerinden, gizli menülere erişimimizi sağlayacak uygulamayı indiriyoruz(eğer isterseniz tüm işlemlerden sonra uygulamayı kaldırabilirsiniz)
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
1. Uygulamayı açıp ayarlar kısmına geliyoruz
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
2. com.android.settings.Settings$NetworkDashboardActivity alt menüsünü bulup tıklıyoruz
3. Try diyerek devam ediyoruz
4. Özel DNS kısmına giriyoruz
5. Ben reklamları engellemek için AdGuard DNS kullanıyorum siz de kullanmak isterseniz benim gibi "dns.adguard.com" adresini girerek onaylayın
Artık istediğiniz tarayıcıda reklamsız web deneyimi ve uygulamaların keyfini çıkarabilirsiniz
DÜZENLEME
Yukarıdaki method ile uğraşmak istemeyenler aşağıdaki bağlantıdan Hidden Settings uygulamasını indirip Özel DNS ayarlarına kolayca erişebilirler.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
UYARI : Redmi Note 8 Pro kullanıcıları işlemlerden önce wifi'yı kapatsın yoksa Özel Dns bölümü açılmaz.