Evet arkadaşlar son zamanlarda başlıklarda görünen o ki, Ghost Screen olayı tüm RN7 kullanıcılarının kâbusu oldu. Özellikle Tianma panelle ilgili olumsuz şeyler söyleniyor. Ancak bu %100 teyit edilmiş bir bilgi değil ve her kafadan bir ses çıkıyor bunu da belirtmekte fayda var. Diğer paneller daha iyi veya daha kötü müdür bilinmez.
Şimdi gelelim bu durum olmadan nasıl önüne geçeriz?
Şunu söylemekte fayda var ki, kullanıcının hiçbir hatası olmadığı halde bu sorun başa gelebiliyor. Yani ne yaparsak yapalım olacağı varsa oluyor arkadaşlar. Ama bir nebze olsun bu duruma karşı önlem alabileceğimiz bazı şeyleri sizin için araştırdım yabancı forum ve kaynaklardan.
1. Telefonunuzun ısınmasını önleyin
Bazı farklı marka ve modellerde aynı paneller kullanılırken bu sorun yaşanmıyor. Ancak RN7'de yaşanabiliyor. Bunun nedeni bir yerde, batarya ve işlemcinin konumlandırılması. Ekrana yakın şekilde konumlandırılan ve ısınan bu donanımlar panellere çok hızlı bir şekilde zarar verebiliyor.
Şarjdayken kullanmaktan,
aşırı kalın kılıf takmaktan, i
şlemci yükü fazla olan oyun ve uygulamaları uzun süreler çalıştırmaktan kaçınmalıyız. Oyun oynarken özellikle 30 dakikayı aşan kullanımlarda ara vermeliyiz. Aşırı sıcak havalarda telefonumuza çok işlem yükü bindirmemeliyiz. Son olarak telefonumuz şarjdayken özellikle düşük yüzdelerde fazla ısınıyor. O yüzden şarjımızı hiçbir zaman düşük yüzdelere kadar bitirmeden şarj etmekte fayda var.
2. Ekran parlaklığını sürekli yüksek kullanmayın
Açık ve güneşli alanlarda elbette yüksek parlaklık kullanmamız kaçınılmaz. Ancak kapalı ortamlarda, ortam ışığının az olduğu vakitlerde orta ve altı düzeylerde kullanmak ekran ömrümüzü olumlu etkileyecektir. Bu süreci sürekli takip edemeyecekler için "otomatik ekran parlaklığı"nı aktif etmelerini öneriyorum.
3. Ekran kararma sürenizi kısaltın
Ghost Screen olayına neden olan bir diğer etken de aynı piksel alanlarından uzun süre aynı piksellerin aktarılması. Özellikle akıcı olmayan tek bir ekranda, telefonun uzun süre açık kalması bu soruna yol açabilir. Ancak bunun etkisinin yukarıdaki maddelere göre çok çok düşük düzeyde olduğunu belirtmekte fayda var.
4. Zorda kalmadıkça orijinal şarj aleti ve kablo harici ürünler kullanmayın
Orijinal dışı kullanılan şarj aleti ve kabloların android ve ios sürümlerde ekran ve ekran dokunmatiğinde kararsızlıklar oluşturduğu artık herkes tarafından bilinen ve kanıtlanmış bir durum. Mümkün olduğunca telefonunuzu kendi şarj aletiyle kullanın. Zaruri olmadıkça laptop, otobüs/araba usb çıkışı, dışarıdaki hızlı şarj kutuları vs. kullanmaktan kaçının. Sadece kendi şarj aletiyle ve firma yönergelerinde yer alan şekilde şarj edin.
Sıklıkla powerbank kullanmayın. Eğer kullanıyorsanız da Duracell, Samsung, Xiaomi, Huawei gibi kendini kanıtlamış, güvenilir powerbank markalarından şaşmayın.
Umarım faydalı ve içinizi bir nebze rahatlatacak bir konu olmuştur. Kimsenin böyle bir sorunla karşılaşmaması ve keyiflice kullanması dileğiyle
(Başlıkta yer alan ankete katılıp paneller konusundaki görüşünüzü bildirebilirsiniz.)