Kayıt olmayıp kaydı uzattıran arkadaşlara geçmiş olsun. Artık geçici kayıt uzatma olmuyor. Bende bu durumdan muzdaribim. Direnç kayıt şart oldu
edit: poco x3 pro kullanıyorum.
edit: poco x3 pro kullanıyorum.
evet kapanmama garantili yurtdışı iphone getirip satan satıcılar vardı. çok kişi almıştı süreç nasıl işler bilmiyoruz artık ama inşallah yeniden açılır ve insanlar mağdur olmaz..Olan yurtdışı iphone sahiplerine oldu hat sadece pasaport sahibi ile kullaniliyor yani satışı neredeyse tamamen durdu önceki kayıtlar hariç
Evet çevremde çok fazla geçici kayıt ile ip11-12 kullanan var sanirim bunu söylediğimde satmaya calisacaklar ama alinir mi bilmemOlması gereken buydu zaten.. Pandemiden dolayı ülkesine dönemeyen kişiler mağdur olmasın diye çıkarılmış bir sistemdi ve bitti. Hizmetin her türlüsüne tamamız karşı değiliz ama 'siz neden 4-6-8-12-24 ay ne bileyim sonsuza kadar yok israfil suru üfleyene kadar kayıt yapamıyorsunuz sorularına cevap vermekten sıkılmıştık artık.. Aslında cevap çok basitti: Geçici bir sistem olduğu için..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
evet kapanmama garantili yurtdışı iphone getirip satan satıcılar vardı. çok kişi almıştı süreç nasıl işler bilmiyoruz artık ama inşallah yeniden açılır ve insanlar mağdur olmaz..
2 seçenek var;Evet çevremde çok fazla geçici kayıt ile ip11-12 kullanan var sanirim bunu söylediğimde satmaya calisacaklar ama alinir mi bilmem
Hocam her mazot aldığımızda vergisini veriyoruz ama aynı şey arabalar için de geçerli, onların da oldukça yüksek vergileri var. Yani hat almayla iş bitmiyor ama dediğiniz gibi yalnız vergi koymakla bitmiyor, yerli alternatifler yoksa vergiyi daha yüksek de yapsalar yurt dışına paramızın çıkışının kati çözümü yok malesef. O yüzden her bir yandan olan bize oluyor maalesefBenim telefonuma taktığım hat devletime olan vergisini ödüyor mu ? Telefonuma taktığım hat bana baz istasyonuna erişme yetkisi veriyor mu ? Ben her tl ,paket yüklediğimde bunun vergisi kesiliyor mu ? E ozaman bu saçma sapan oranda kayıt parası ne alaka ? Güvenlik amacıyla yurt dışından getirilen cihazların kontrolü amaçlanıyorsa kayıt yaptırmayan cihaz kapansın ama kayıt ücretide 50-100 lira olsun...
Devlet teknolojide yurt dışına akan dövizi durdurmaya yönelik amaç güdüyor ama yol yanlış...insanları teknolojiden uzaklaştırmak günü kurtarır belki ama ilerisini çöp eder..Bir çok firma türkiye ye ikinci,üçüncü kalite cihazlarını getiriyor ,mobilde çoğu kaliteli firmanın türkiyeye satışı bitti....Asus,sony,htc...google kendi ürettiği cihazlatı hiç getirmiyor bile..
Amaç yurt dışına akan dövizi durdurmak , sürekli son model telefon tutkusundan vazgeçirmek ve insanları boş yere para harcamamaya alıştırmaksa adam gibi bir yatırımla türkiyenin yerli bir mobil telefonu üretilir piysadaki teknolojik kalteyi %80 oranında yakalar ve uygun fiyatada bunu satarsan bak bakalım kim ıraktan ordan burdan telefon alıyor...Bu ülkeye acilen yerli anakart ve işlemci lazım