Yardım Gboard Klavye Yazma Sorunu Hk.

emnvrnl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 10
Telefon Modeli
Mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar merhaba. Sorum Google klavyeyle alakalı olacak. Örneğin "benimle" yazmak istiyorum ve "Be" yazınca "benim " kelimesini öneriyor ve tıklıyor seçiyorum bu önerilen kelimeyi, amacım sonuna "-le" yazıp benimle yazmak. Ama ne oluyor benim'e tıkladıktan sonra otomatik boşluk bırakıyor ve şöyle yazmış oluyor "benim le" bu durum beni uyuz ediyor. Aradaki boşluğu sil vs. Kuzenimin 5 yıllık Samsung telefonunda Samsung klavyede o boşluğu bırakmaması için ayar var bu telefonda yok. Bu sorunu yaşamış ve çözmüş olan var mı ?

emnvrnl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
5
Swiftkey Klavye kullanıyorum ve her şeyinden memnunum. Tavsiye ederim.
Hocam SwiftKey i de kurdum az önce. Onda da bu sorun var. Öneri kelime seçilir seçilmez otomatik boşluk bırakıyor ve SwiftKey de de bunu değiştirecek bir ayar bulunmuyor.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

emnvrnl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
5
Hocam bende belirttigin şekilde bir sıkıntı bulunmuyor otomatik düzeltme yapsa da bir kere silme tuşuna basıp istediğin kelimeyi yaz devam ettiginde düzeltme yapmıyor tekrar
Hocam benim sorunum otomatik düzeltme değil. Benim sorunum önerdiği kelimeye tıkladıktan sonra otomatik boşluk bırakması. Ben önerilen kelimeyi tıkladıktan sonra otomatik boşluk bırakmasını istemiyorum. Bunun için bir ayarlar menüsüne bu seçenek gelmeli.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hocam SwiftKey i de kurdum az önce. Onda da bu sorun var. Öneri kelime seçilir seçilmez otomatik boşluk bırakıyor ve SwiftKey de de bunu değiştirecek bir ayar bulunmuyor.

Öneri kelimeyi seçince tabiki de boşluk verir klavye... Sen tekrar yazmak istediğin kelimeyi öneriye basmadan yazarsan hafızaya alır ve bir dahakine sana o kelimeyi önerir... Silmek istediğin önerinin üzerine basılı tutman yeterli... ;)

Oyla:

emnvrnl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
5
Öneri kelimeyi seçince tabiki de boşluk verir klavye... Sen tekrar yazmak istediğin kelimeyi öneriye basmadan yazarsan hafızaya alır ve bir dahakine sana o kelimeyi önerir... Silmek istediğin önerinin üzerine basılı tutman yeterli... ;)
Hocam boşluk vermemesini sağlayacak ayar 5 yıllık Samsung telefonun Samsung klavye ayarlarında varken bu zamanda bu ayarın olmaması bir sorun. Adamlar zamanında benim gibi bir manyak çıkabilir diye ayarlarına bu seçeneği eklemişler.

Oyla:

Virtuoso

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevcut değil
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
26
Tahminler zaten ardından boşluk gelmesi için yok mudur? Uzun uzun yazmak istemediğiniz kelimeyi pratik olarak seçiyorsunuz, boşluk bıraktığından çabucak sıradaki kelimeye geçiyorsunuz. Ya bu duruma ya da bir kez silme tuşuna basmaya alışmanız gerekecek. Ayrıca bi'çok arkadaşın da yazdığı gibi SwiftKey 'e bi' şans verin derim.

Oyla:

emnvrnl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
5
Tahminler zaten ardından boşluk gelmesi için yok mudur? Uzun uzun yazmak istemediğiniz kelimeyi pratik olarak seçiyorsunuz, boşluk bıraktığından çabucak sıradaki kelimeye geçiyorsunuz. Ya bu duruma ya da bir kez silme tuşuna basmaya alışmanız gerekecek. Ayrıca bi'çok arkadaşın da yazdığı gibi SwiftKey 'e bi' şans verin derim.
Hocam kurdum swiftkey i yalnız gözüm bir türlü alışamadı. 15 dk falan kullanıp geri kaldırdım.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hocam boşluk vermemesini sağlayacak ayar 5 yıllık Samsung telefonun Samsung klavye ayarlarında varken bu zamanda bu ayarın olmaması bir sorun. Adamlar zamanında benim gibi bir manyak çıkabilir diye ayarlarına bu seçeneği eklemişler.

Bana göre sorun değil, Samsung'un yaptığı şey, normalin ötesine geçmektir... Normal yazımda, klavyenin tahmin ettiği kelimeye basınca zaten boşluk verilmesi yazım kurallarıdır, yani bu kaçınılmaz normal bir şeydir...

Size göre bu durumu, sorunu aşmak için ise; tahmin edildikten sonra boşluk bırakılmaması için yazılacak olan cümleyi bir kez girerek, klavyenin o kelimeyi hafızaya alarak bir dahaki yazımda tahmin etmesini sağlamak olacaktır...

Atıyorum; ben "selamlar" yazmak istiyorum ama "selam" tahminine tıklayınca boşluk veriyor ve "selamlar" yazmak için vakit kaybediyorsam eğer... BİR KEZ; selam tahminine tıklar, geri gelir onu "selamlar" olarak yazarım, "selam" tahminini de silerim... Bunu bir kez yapınca, sonraki tahminler hep karşına "selamlar" olarak çıkacaktır... ;)

Edith; neyse klavyeyi kaldırmışsın gerek kalmadı yazılanları uygulamaya... :)

Oyla:

emnvrnl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
5
Bana göre sorun değil, Samsung'un yaptığı şey, normalin ötesine geçmektir... Normal yazımda, klavyenin tahmin ettiği kelimeye basınca zaten boşluk verilmesi yazım kurallarıdır, yani bu kaçınılmaz normal bir şeydir...

Size göre bu durumu, sorunu aşmak için ise; tahmin edildikten sonra boşluk bırakılmaması için yazılacak olan cümleyi bir kez girerek, klavyenin o kelimeyi hafızaya alarak bir dahaki yazımda tahmin etmesini sağlamak olacaktır...

Atıyorum; ben "selamlar" yazmak istiyorum ama "selam" tahminine tıklayınca boşluk veriyor ve "selamlar" yazmak için vakit kaybediyorsam eğer... BİR KEZ; selam tahminine tıklar, geri gelir onu "selamlar" olarak yazarım, "selam" tahminini de silerim... Bunu bir kez yapınca, sonraki tahminler hep karşına "selamlar" olarak çıkacaktır... ;)

Edith; neyse klavyeyi kaldırmışsın gerek kalmadı yazılanları uygulamaya... :)
Katılıyorum normalin ötesine geçmek ve tamamen kullanıcı nasıl istiyorsa o tercihe uygun ayarlar sunmak. Malum dilimiz sondan eklemeli bir dil ve on binlerce kelime kombinasyonu elde edilebilir sona eklenen eklerle.her seferinde bir kere sil önerilenlere ekle yapmak da bence uzun iş. Benim tercihim defalarca yazdığım gibi otomatik boşluk atmaması şeklinde olurdu. Geri bildirim yaptım belki de dikkate alıp bir ayar ekler adamlar.

Oyla:

emnvrnl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emin
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
5
Bu arada ilgilenip yazan,fikrini belirten,öneri sunan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Oyla:

murrat

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
murat bey
Cihazım
pocophone
Konular
1
Slm dostlar..
Bende şunu soracaktım izninle..(yeni başlık açmayayim dedim )
Sorun: hızlı yazarken Google klavye kapanıyor baska acik uygulamalara geçiyor sapıtıyor.hatta öyle * ki yazma devam ederken wats up * a gecip göndermiş olabiliyor . Delirtiyor adami.. bunu yaşayan var mi.. bu hata miui alt yapısında mi vardir nedir? Çünkü mi 5s imden beri böyle.. yavaş yazinca sorun yok ama hızlı yazınca kafa gidiyor.. bunu yasayanr var mi merak ediyorum. Çözüm bulamıyorum..

* Bu yazı esnasinda bahsi gecen sorunun olduğu anlar. 2 kez oldu ;(

- pocophone , tam ekran modu , baska klavye yüklü degil, wats up ve kendi exploreri acik sadece. Cok sik taratip temizlerim hafizasi kafası dolu kalmaz hiçbir zaman..
Nedir sizce??

Oyla:
Üst Alt