Çözüldü Garanti konusunda yardımınıza ihtiyacım var

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 11.0.6.0
Telefon Modeli
Redmi Note 6 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba değerli forum üyeleri öncelikle hayırlı akşamlar,
Note 6 pro cihazına sahibim.
Cihazımın -ghost screen hatası nedeniyle- ekranı değişti. 1-2ay sonra da ölü pixel sorunu oluştu. Garanti belgemde yazana göre ücretsiz onarımdan sonra tekrar arizalanirsa benim ücret iadesi gibi bir hakkım doğuyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Servise gönderip ücret iadesi istedim parça bekleniyor yazıyor. Ben ekran değişimi istememiştim. Ürünün iade prosedürüne uygun olmadığı söylendi. İlk sorunum burada.

İkinci sorunum ise sizden yardım istediğim bölüm cihaz alındığında ben yoktum, neden bilmiyorum ama fatura kesmemişler daha sonra keseceklermiş tanıdık telefoncuydu. Faturayı kesti mi kesmedi mi bilmiyorum ama cihazın garantisi olduğuna göre kesilmiş fakat ben almadım. Telefoncuyla görüştük fatura yok diyor. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor, yasal haklarım neler? Bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleme:

Drkirpi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
5
Hocam telefonu size kim sattiysa ona söyleyin o faturayı satan kişiler 5 Yıl o faturayı saklamak zorunda.Gidip konuşup kendilerinden fotokopi isteyin.Eger garanti size yardımcı olmuyorsa telefon nerden alındıysa o ilçedeki Tüketici hakem heyetine başvurun.
Merhaba değerli forum üyeleri öncelikle hayırlı akşamlar,
Note 6 pro cihazına sahibim.
Cihazımın -ghost screen hatası nedeniyle- ekranı değişti. 1-2ay sonra da ölü pixel sorunu oluştu. Garanti belgemde yazana göre ücretsiz onarımdan sonra tekrar arizalanirsa benim ücret iadesi gibi bir hakkım doğuyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Servise gönderip ücret iadesi istedim parça bekleniyor yazıyor. Ben ekran değişimi istememiştim. Ürünün iade prosedürüne uygun olmadığı söylendi. İlk sorunum burada.

İkinci sorunum ise sizden yardım istediğim bölüm cihaz alındığında ben yoktum, neden bilmiyorum ama fatura kesmemişler daha sonra keseceklermiş tanıdık telefoncuydu. Faturayı kesti mi kesmedi mi bilmiyorum ama cihazın garantisi olduğuna göre kesilmiş fakat ben almadım. Telefoncuyla görüştük fatura yok diyor. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor, yasal haklarım neler? Bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam telefonu size kim sattiysa ona söyleyin o faturayı satan kişiler 5 Yıl o faturayı saklamak zorunda.Gidip konuşup kendilerinden fotokopi isteyin.Eger garanti size yardımcı olmuyorsa telefon nerden alındıysa o ilçedeki Tüketici hakem heyetine başvurun.
Bunu internette de okudum ama bildiğiniz üzere her bilgi doğru olmayabiliyor. Teşekkürler tekrar iletişime geçeceğim adamla.

Oyla:

Drkirpi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
5
Hocam bu bilgi doğru :D garantiyle konusa konusa öğrendim bunu.Rica ederim
Bunu internette de okudum ama bildiğiniz üzere her bilgi doğru olmayabiliyor. Teşekkürler tekrar iletişime geçeceğim adamla.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Firma ile görüştüm. Fatura bulunmadığından dolayı iade edilemiyor dedi.
Faturayı satıcıdan istediğimi belirttim 2 gün süre istedim.
Gelen mesajda faturayı verseniz bile kullanım kaynaklı zarar görmüş iade edilmez dediler. Ayaküstü bahane olduğu o kadar açık ki.
Ben tekrar mesaj attım garanti belgesinde yazan 3 haktan biri olan ücretsiz onarım gerçekleşiyorsa diğerleri de gerçekleşebilir. Ve tüketicinin istediğini yapmak zorundasınız diye.
Bana verilen cevap: Cihazınız onarım yapılıp tarafınıza teslim edilecektir. Aksi durumda yasal haklarınızı kullanarak talebinizi yetkili mercilere aktarabilirsiniz.

Benim yanlış yaptığım bir şey mi var?

Oyla:

UtkuYunus1997

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
4
Kullanım kaynaklı zarar gördüyse cihaz garanti dışı bırakılır ve onarımda gerçekleştirilmez. Madem ki kullanım kaynaklı bir zarar görmüş o halde niye garanti kapsamında parça değişimi yapılacağı bilgisi girilmiş anlam veremedim. Yukarıda verdiğiniz maddelere göre işlem yapılması gerekir evet ancak kullanıcı hatası durumunda iade veya değişim yada ayıp oranında para iadesi gerçekleştirilmez fakat kullanım kaynaklı durumlarda onarım işlemide görmez o cihaz. Sizin cihaz ise onarım işlemi görüyor ancak firma iadeye yanaşmıyor ki sıklıkla karşılaşılan bir durum genelde. Sizin sorununuzu Thh çözer gibime geliyor.

Oyla:

Drkirpi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
5
Estağfurullah hocam bildiğimiz Türkiye'deki satıcı firmalar ve garantileri.Hepsi böyle iade istendiğinde tek çözüm thh olur.
Firma ile görüştüm. Fatura bulunmadığından dolayı iade edilemiyor dedi.
Faturayı satıcıdan istediğimi belirttim 2 gün süre istedim.
Gelen mesajda faturayı verseniz bile kullanım kaynaklı zarar görmüş iade edilmez dediler. Ayaküstü bahane olduğu o kadar açık ki.
Ben tekrar mesaj attım garanti belgesinde yazan 3 haktan biri olan ücretsiz onarım gerçekleşiyorsa diğerleri de gerçekleşebilir. Ve tüketicinin istediğini yapmak zorundasınız diye.
Bana verilen cevap: Cihazınız onarım yapılıp tarafınıza teslim edilecektir. Aksi durumda yasal haklarınızı kullanarak talebinizi yetkili mercilere aktarabilirsiniz.

Benim yanlış yaptığım bir şey mi var?

Oyla:

emo1616

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Konular
166
Kral teknik serviste biraz zor iade alırsın.Tek çare thh başka çözümü yok çünkü.Bende kaç gere ghoat screen yaşadım sürekli ekran değişti sen istesen bile onla galeye almıyor.Teknik servis açıklaması şu oluyor cihaz onarım işlemi yapılabiliyorsa ücret iadesi olmaz diyor(GENPA) .Kesin çözüm Thh

Oyla:

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
Allah sabır versin. Bunun tüketici hakem heyetine yolu var.

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Kullanım kaynaklı zarar gördüyse cihaz garanti dışı bırakılır ve onarımda gerçekleştirilmez. Madem ki kullanım kaynaklı bir zarar görmüş o halde niye garanti kapsamında parça değişimi yapılacağı bilgisi girilmiş anlam veremedim. Yukarıda verdiğiniz maddelere göre işlem yapılması gerekir evet ancak kullanıcı hatası durumunda iade veya değişim yada ayıp oranında para iadesi gerçekleştirilmez fakat kullanım kaynaklı durumlarda onarım işlemide görmez o cihaz. Sizin cihaz ise onarım işlemi görüyor ancak firma iadeye yanaşmıyor ki sıklıkla karşılaşılan bir durum genelde. Sizin sorununuzu Thh çözer gibime geliyor.
Ben de böyle düşünüyordum ama emin değildim hocam. Çok teşekkürler cevap yazan bütün arkadaşlara. Satıcı faturayı sağlayacağını söyledi. İnşallah çabucak çıkarır da artık olursa değişim olmazsa thh'ye başvururum. Kaç ayda sonuçlanır bilen var mı?

Oyla:
Üst Alt