Bu sorun türkçede kullanırken var zaten note 3 mtk kullanırken de aynı sorun vardı note 4 mtk da da yaşıyorum. Bilmiyor olabilirler, aslında mail atıp sorunu iletmek doğru hareket olabilir...
Aşağıdaki Sorunu Çözerlerse, MTK 'lar İçinde Sorunsuz Çalışacaktır
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Ben custom rom kullanmıyorum. Orijinal global rom kullanıyorum. Sorun halen var...Sorundan elbette ki haberleri var. Çok uzun zaman önce bildirimi yapılmıştı hatta ara ara sürekli olarak da hatırlatıyorum. İşin aslı hiç bir zaman dile getirmemiş olsalar da bu sorun custom romlarda var olan bir sorun olduğu için önemsemiyorlar. Ya da bilinçli olarak çözmüyorlar. Sonuç olarak Xiaomi bir süredir sadece orijinal romların kullanılmasını teşvik ediyor ve custom romların kullanımını zorlaştırıyor. Süreç öncelikle custom romların OTA üzerinden güncellenmesi engellemeleriyle başladı. Daha sonra hepimizin bildiği kaynak kodlarının geç açıklanması, bootolader kilidi gelmesi ve kilidin açılmasının zorlaşması ile devam etti. Açıkçası ben galeriye geçiş sorununu bu sürecin bir parçası olarak görmeye başladım ve düzeltilmesine ilişkin ümitlerim her geçen gün azalıyor. Diğer dillerde yer alan benzer sorunlar da aynı şekilde düzeltilmiyor ki bu durum hatanın bilinçli olarak giderilmediği yönünde bir intiba oluşturuyor.
Elbette ki güçlü bir kamuoyu ile sorunun üzerine gitmeleri konusunda zorlanabilirler ancak bunun için de ciddi anlamda baskı oluşturabilmek lazım...