Yardım Fredos pc win10?

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
60
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 11
Telefon Modeli
Redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhaba iyi forumlar,
Hocalarım ben freedos bilgisayar almayı düşünüyorum. Acaba windows yükledikten sonra kmspico tarzı uygulamalarla lisanslasam ya da 5-10 tlye orijinal win 10 aktivasyon kodu alsam uygulamaları çalıştırmada ya da farklı şeylerde sorun çıkar mı?
Teşekkürler

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Crack lerin nasıl yapıldığını ve nasıl kullanıldığını bilmek gerekiyor. Crack lerin ücretsiz olması ve bu işin yapılması insanlara virüs yaymak için yapılmıyor, kimi ücretli yazılıma tepkisinden, kimi ABD yi sevmediğinden (özellikle Ruslar), kimi zevkine, kimi adı duyulsun diye yapıyor. Windows 8 ve sonrasının kırılma hikayesi KMS ile başladı. KMS, aslında Windows'un kurumsal firmalarda / üniversitelerde toplu lisans girişi yapılması için yaptığı bir kolaylık. KMS sunucuları ile bu sistemler kolaylıkla aktif olabiliyor. Burda olay şu, KMS sunucuları hangi isteğe hangi algoritmayı kullanarak nasıl cevap veriyor? Bunu bilgiyi tersine mühendislikle bulabilirsen sen de kendi sunucunu yapabilirsin. Günümüz KMS crack leri bu şekilde çalışıyor. Windows KMS sunucusuna istek attığını düşünürken aslında cracker ların geliştirdiği o programa istek atıyor ve beklediği sonuçları alıyor. Bugün bu crack işi öyle ilerlediki birisi Android için KMS server yazmıştı. Telefondan açıyorsun sunucuyu bağlanan herkesin sistemi etkinleşebiliyor :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10 tl ye satılan lisanslar Çin'den alınıyor onlar da sağdan soldan topluyorlar. Aktif olabilen lisanslar müşteriye veriliyor. Taa ki kara listeye düşene kadar çünkü tek kişilik lisans bile birden fazla bilgisayarda etkinleştirilebiliyor. Microsoft bu iş için sağlam bir altyapıya sahip değil. Bana göre bunu bilerek yapıyorlar ama yine de kesin olarak bilemicem.

Ancak ücretsiz olması içinde zararlı yazılım barındırmayacağı anlamına gelmiyor ama değil mi? Crack yazan herkes sırf Amerika'ya gıcık diye ya da özgür yazılımı savunduğu için crack yazmıyor (Yazıyorum diye iddia ediyorsa da %100 doğru olmak zorunda değil ben de yazayım bir program özgür yazılım lisans ücretine hayır diye içine koyayım ne kadar kişisel bilgilerinizi çalacak kod varsa :) )

Zaten KMS ve türevleri crack programlarını antivirüsler "Trojan/Malware" diye uyarıyor.

KMS aktivasyon yapıyor mu belli bir süre için yapıyor evet, peki arkada dönen kodu ne kadar biliyoruz ? Şüphe uyandıracak birşey yapsa zaten kimse kullanmaz yazılımı, tabii ki dikkat çekmeyecekler. Sizin işinizi görürken kendi işini de sessiz sedasız görüyor olabilir bir yandan ;) Sonuçta illegal yazılım.

Oyla:

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Ancak ücretsiz olması içinde zararlı yazılım barındırmayacağı anlamına gelmiyor ama değil mi? Crack yazan herkes sırf Amerika'ya gıcık diye ya da özgür yazılımı savunduğu için crack yazmıyor (Yazıyorum diye iddia ediyorsa da %100 doğru olmak zorunda değil ben de yazayım bir program özgür yazılım lisans ücretine hayır diye içine koyayım ne kadar kişisel bilgilerinizi çalacak kod varsa :) )

Zaten KMS ve türevleri crack programlarını antivirüsler "Trojan/Malware" diye uyarıyor.

KMS aktivasyon yapıyor mu belli bir süre için yapıyor evet, peki arkada dönen kodu ne kadar biliyoruz ? Şüphe uyandıracak birşey yapsa zaten kimse kullanmaz yazılımı, tabii ki dikkat çekmeyecekler. Sizin işinizi görürken kendi işini de sessiz sedasız görüyor olabilir bir yandan ;) Sonuçta illegal yazılım.
Burada illegal yazılımı savunmak istemem ama çok basit düşünüyorsunuz.

Böylesine dünya çapında milyonlarca bilgisayara kurulu bir programın arka plan işlemlerini takip edip etmediğini merak eden bir yazılımcı çıkmamış olabilir mi sizce? Kişisel bilgi hırsızlığı yapan bir program olsa çoktan tarihe gömülmüştü.

Ayrıca bu programları Microsoft bilmiyor mu? Bile bile kendi müşterilerinin kimlik bilgilerini paylaşır mı? Diyeceksiniz ki istemese de sistemden silemiyor. Ama bu da yanlış. Microsoft parayı işletim sistemi satarak kazanan bir firma değil. Eğer korsan işletim sistemine savaş açmış olsaydı şu an dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows olmazdı. Bunu bu işin içindeki herkes bilir, kabul eder. Bunun farkında oldukları için kontrollü izin veriliyor bunlara.

Ha ben demiyorum ki kms kullanın. Ama bir şey olacağı yok. Rahat olun.

Oyla:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
KMS sisteme backdoor açıyor. Sürekli bellekte servisi aktiftir biraz kurcalarsanız görürsünüz. Ha bu demek değildir ki ortada bir problem var. Problem yok evet, ama ben şahsen kredi kartı bankacılık işlemlerimi kullandığım bir makinede KMS olsun istemem. Nereye ne veri gönderdiğini asla bilemezsiniz. Ayrıca KMS 180 günlük crack atıyor, otomatik olarak bunu yenilediği için siz farkında olmadan lisanslandığını düşünüyorsunuz. "Makine kalıcı olarak etkinleştirildi" uyarısını görmeden hiçbir lisansa güvenmeyin. Kullanıp kullanmamak tabii ki kişinin tercihine kalmış, para vermek istemeyen alsın kullansın. (Riskleri ile beraber)

"Hiçbir farkı yok diğerlerinden var diyenlere de inanma. (Var diyenlerde technopat'ın kendini bir şey zanneden gereksiz üyelerinden birisidir)"

şeklindeki cümlenizin ardından aradaki farkı açıklama ihtiyacı hissettim. Birinde lisansını ödersiniz kafanız rahat eder. Diğerinde yine kullanırsınız ancak risk kapısı daima açıktır. Bu arada Technopat gibi sitelerde de hiçbir şekilde üyeliğim yoktur.

Bu yol ile kaç kişinin bilgileri ele geçirilip kötü emelller için kullanılmış merak ediyorum açıkçası. Ben hiçbir forumda,sitede,sosyal medya platformunda veya herhangi bir yerde otobüste,minibüste görmedim duymadım şunun olma riskini çok az görüyorum. Tamamen orjinal kullansanızda bu riskler zaten var. Bu kadar önem veriyorsanız Windows ve Android işletim sistemine sahip her şeyi hayatınızdan çıkarmanız gerekir bence.

Hocam lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım. Dediğiniz işlem illegal bir yöntem ve sıkıntı olmayacağı konusunda garanti veremezsiniz. Her ne kadar link paylaşımı olmasa bile korsan (warez) işlemler hakkında övücü sözlerden kaçınalım.

Anlayışınız için teşekkürler, iyi forumlar.

Övdüğümü düşünmüyorum. Sadece böyle gereksiz şeylere para verilmesine karşıyım. Gidip orjinalde alsanız başınıza her şey gelebilir.

Oyla:

Progressive

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
3

Çok çok iyi biliyoruz çünkü bu yazılımların kaynak kodları açık zaten kendiniz bakın inceleyin derleyin. Antivirüslerin uyarı vermesi virüs olduğu için değil. Ayrıca bu tip yazılımlara genelde Hacktool der ama bazı saçma antivirüsler her şeye trojan dediği için yapacak bişey yok.

Bir de o arkaplanda sessiz sedasız iş görenler Microsoft, Google, Apple (sürekli veri topluyorlar). Bunu engellemek için de yine Windows için araçlar var.

Oyla:

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Çok çok iyi biliyoruz çünkü bu yazılımların kaynak kodları açık zaten kendiniz bakın inceleyin derleyin. Antivirüslerin uyarı vermesi virüs olduğu için değil. Ayrıca bu tip yazılımlara genelde Hacktool der ama bazı saçma antivirüsler her şeye trojan dediği için yapacak bişey yok.

Bir de o arkaplanda sessiz sedasız iş görenler Microsoft, Google, Apple (sürekli veri topluyorlar). Bunu engellemek için de yine Windows için araçlar var.

Aslında ben biraz da (mümkün olduğunca) lisanslı yazılım kullanma taraftarı olduğumdan ötürü kendimce tedbirlerimi belirtmek istedim. 20-30 TL yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir iki paket sigara parası. Crackleyerek kullanacağıma bu kadarcık ücreti verir ömürboyu lisanslı windows kullanmayı tercih ederim.

Öte yandan, bir işletim sisteminin ücretli olarak satılmasına ben de karşıyım. Crack mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum, misal lisans ücreti senelik 4000 TL ye yakın Creative Cloud yazılımlarına o ücreti verecek durumum yok ancak işim gereği kişisel makinemde cracklı kullanıyorum. Kurumsal bir firma için lisans ücretleri ne olursa olsun zorunluluk, en ufak denetimde büyük cezalar kesiyorlar. Ancak şahsi olarak böyle bir tehlike minimum düzeyde.

Oyla:

Progressive

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi Redmi
Konular
3
Aslında ben biraz da (mümkün olduğunca) lisanslı yazılım kullanma taraftarı olduğumdan ötürü kendimce tedbirlerimi belirtmek istedim. 20-30 TL yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir iki paket sigara parası. Crackleyerek kullanacağıma bu kadarcık ücreti verir ömürboyu lisanslı windows kullanmayı tercih ederim.

Öte yandan, bir işletim sisteminin ücretli olarak satılmasına ben de karşıyım. Crack mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum, misal lisans ücreti senelik 4000 TL ye yakın Creative Cloud yazılımlarına o ücreti verecek durumum yok ancak işim gereği kişisel makinemde cracklı kullanıyorum. Kurumsal bir firma için lisans ücretleri ne olursa olsun zorunluluk, en ufak denetimde büyük cezalar kesiyorlar. Ancak şahsi olarak böyle bir tehlike minimum düzeyde.

20-30 Windows için çok çok düşük bir para evet bence de verilir o para. Ama burda sorun şu. O lisans yasal mı. Hayır değil. Bu sebeple crack yapın daha iyi gidin iki paket sigara için yanınıza kar kalır.

Oyla:
Üst Alt