İnceleme Fiyat Performans arayanlar buraya...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Etkileşim olması maksadıyla açmış olduğum bir konunun böylesine dejenere edileceğini bilsem hiç açmazdım HiddeNKinG hocam. Daha farklı ve kırıcı mecralara gitmemesi için konuyu kapatmanız daha sağlıklı olacaktır. Baksanıza H.kadioglu hocam bile üstüne alınmış.
Af buyrun laf atmayı da laf sokmak olarak okumuşum. Yaşlılığıma verin lütfen.facepalm~~
Hocam bir de şahsım adına benimde size bir önerim olacak.
Hepimiz insanız hatalarımızla, yanlışlarımızla. Kimse dört dörtlük değil ve olamazda. Ama yaşlı olmak bir hata ya da kusur değildir yani. Bizim dinimiz, örf ve adetlerimizde büyüklerimize saygılı olmayı emreder. Bu sebeple siz be skorpi hocam sürekli yaşlıyız vb. Cümleler kurmayın ve yazmayın rica ediyorum. Bir gün hepimiz yaşlanacağız. Bu kusur değilki doğanın gerçeği ve insanın tabiatı yani. Allah başta anne babalarımız olmak üzere büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. İyiki varlar.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Böyle yazınca kaç yaş gençleştiniz hocam? 8=)
Gençleş mek mi, ne diyorsunuz İhtiyar dostum.. Hocamız gerçi Rica etmemiş ama önermiş,(pardon sonra cümle içinde rica etmiş) niye rahatsız olduysa artık, gerçekler asla değişmez ki

2107113SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
İnsan hissettiği yaştadır hocam. Yıllardır takip ettiğime göre özellikle cumhur hocamın teknoloji merakı, custom rom merakı vb. Akıllı telefon kullanım stratejisi çokta yaşlı hissetmediğini doğrulamıyor mu? Benim çevremdeki nice büyüklerimiz ve belirli yaş üzerindeki müşterilerimiz menüde her hangi bir uygulamayı bulmakta zorlanıyor. Bu şekilde kıyaslarsam cumhur hocamın hissettiği yaşı yaşadığını düşünüyorum 🙂

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Bizden geçti artık hocam, 2 senedir emeklilik dilekçesi veriyordum ve kabul edilmiyor du , sonunda değerli cantara hocamı ikna edebildim çok şükür ve artık normal bir kullanıcılık keyfi yaşıyorum, Tecno Camon 40 pro yu gözümüze kestirmiştik, tukaka lar sonrası hevesim kaçtı artık, mecburen yine Honor Magic 8 veya 9 alacağız eğer tabiki sevgili siz, onununcuköy ve burhan0660 hocalarım da OK verirlerse

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Bizden geçti artık hocam, 2 senedir emeklilik dilekçesi veriyordum ve kabul edilmiyor du , sonunda değerli cantara hocamı ikna edebildim çok şükür ve artık normal bir kullanıcılık keyfi yaşıyorum, Tecno Camon 40 pro yu gözümüze kestirmiştik, tukaka lar sonrası hevesim kaçtı artık, mecburen yine Honor Magic 8 veya 9 alacağız eğer tabiki sevgili siz, onununcuköy ve @burham0660 hocalarım da OK verirlerse

Hocam şahsımda dahil olmak üzere biz algılara yenik düşen bir milletiz. Belki alım gücümüzün düşük olması bizi seçici olmaya itiyorda olabilir itiraz etmem ama algılarımıza yenik düşmek saçma.
Fransız ve italyan araç alınmaz. Çin mallarından uzak dur. Amd ısınır, mtk donar bu örnekler çoğalır gider ama günümüzde bakarsak çin araçlarında sektöre ilham verecek özellikler bulunmakta. Fransız araçları tasarımda çok tavsiye edilen alman araçlarını geçmiş bulunmakta. Yani geçmiş algılarımıza yenik düşmemek lazım. Evet tecno ve infinixler geçmişte tamiri zor olan hassas anakartlara sahipti ama bundan sonra da böyle olacağı anlamına gelmez. Apple ın anakartlarda kullandığı çift katman sistemini xiaominin bazı modellerinde görmek mümkün. Bknz mi 13 pro, 12 pro vb. Bura da bence asıl mesele firmanın yeniliğe açık olması, kalitesini yükseltme çabasıdır.
Ben şahsen geçmişte kendiminde yaptığı hata olarak ' o paraya passat alınır, algısına karşıyım. Hayır kardeşim o paraya yeni nesil nice araçlar alınır. Böyle değerlendirmek ve yeni oyunculara alım gücümüzün izin verdiği ölçüde şans vermek durumundayız. Ama ne yazık ki ecnebi telefon kılıfı nedir bilmezken biz cihazlarımı kılıfla ve ekran koruyucuyla kullanmak zorundayız. Hak verirsiniz ki ben sürekli telefona para veremem, aldığım cihaz beni uzun yıllar götürsün diyen insanlarımızda mevcut. Şimdi bu kişiye ben tecno ve infinix e şans ver nasıl diyebilirim ki? Vebaline girme riskimde var. Saygılarımla..

Son düzenleme:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
Sevgili onununcuköy hocam, tabiki cihazın arkasını açmadan inceledim, izlediğim bu videoda
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
rezaleti daha yakından görme şansım oldu, zaten Sayın H.kadioglu (gerçi ona sadece server kaydı oluyormu diye soru sorulmuştu ama neyse) malzeme kalitesizliğinden bahsetmişti, Sayın burhan0660 hocam da onu tasdiklemişti…bende ki kaanat artık çok netleşti, ben cihazlarımım arkasını açıp, devamlı içine bakıyorum çünkü ve diğer tüm normal kullanıcılarının da cihazlarının arkalarını açıp, içlerini detaylı incelediklerine eminim…o nedenle bu cihazı almak kesinlikle aptallık.Teşekkür ederim uyardığınız için.

Sayın Hasan bey, chat gbt amcanıza MIUI & HyperOs Türkiye Forumu forumunda Xiaomi kullanıcılarının Yazılım stabilitesi ve HyperFOS sorunlarını, Amiral gemisi cihazlar dahil Donanım ve kamera kalitesinde düşüşleri ve muhteşem yazılım güncellemeleri konularındaki şikayetleri de sormanızı istirham edebilirmiyim, teşekkürler
videodaki cihaz için söylüyorum kesinlikle alınmaz diyemem zamanında redmi note 2 tamiri de yapmıştım bunun benzeri pcb kalitesine sahipti videodaki cihazın kasası daha kaliteli görünüyor dediğim gibi alınmaz diyemem hatta eskiden pova 3 modelini bir kaç kişiye önerdim işi gereği yüksek bataryalı telefona ihtiyacı vardı yaşlarıda biraz büyük oldugundan dolayı düşürme kurcalama gibi olayları yok oyun olarak da "okey batak pişti bilardo " gibi cok basit oyun oynayan kişilerdi tır şoförlüğü yapıyorlardı alır kullanır sorun çıkarmaz ama bu cihazı genç birine verse günde 2 kez sarj edecek sarjda oyun oynayacak düşürecek atacak falan o yüke gelmez bu cihazlar belli olmaz firma git gide düzeltir kaliteyi yeni bir xiaomi olabilir birşey diyemem olsun isterim rekabet bize yarar neyse buralar biraz karışmış ben son kez tekrarlıyorum bu cihaz alınabilir "kesinlikle alınmaz demem" bilerek alın dikkatli kullanın sorun çıkarmaz
bu arada aklıma gelmişken samsung m serisi de kaliteli diyemem samsung a kesinlikle yakışmıyor artık eskisi gibi getirmiyorlar fp cihaz yapacagım diye kaliteyi çok düşürüyorlardı herkese iyi forumlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bizden geçti artık hocam, 2 senedir emeklilik dilekçesi veriyordum ve kabul edilmiyor du , sonunda değerli cantara hocamı ikna edebildim çok şükür ve artık normal bir kullanıcılık keyfi yaşıyorum, Tecno Camon 40 pro yu gözümüze kestirmiştik, tukaka lar sonrası hevesim kaçtı artık, mecburen yine Honor Magic 8 veya 9 alacağız eğer tabiki sevgili siz, onununcuköy ve burhan0660 hocalarım da OK verirlerse

ben ok veririm hocam o sorun değil tanınan bir marka malzeme kalitesine kötü diyecek biri yok kronik sıkıntısı çıkmazsa yıllarca kullanılabilir hayırlı olsun şimdiden

Son düzenleme:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Geçenlerde bu fiyat performans durumu yüzünden ben de bir süre Infinix ve Tecno gibi markaları deneyimledim.

Doğrusu adamlar yapıyor ekran kalitesi vs cidden aşırı iyi görüntü veriyor cihazlar.

Gündelik kullanım yapan telefon görüşmesi, banka işleri, biraz İnternette gezinme gibi işler için bu markalar çok cazip.

Ancak iş oyun ve benim için en önemlisi müzik kısmına gelince berbat işler çıkıyor.

Dokunmatik hassasiyet oranları çok geride. En iyisi bile Xiaomi'nin orta segment cihazları ile rekabet edemez dokunma hassasiyeti noktasında.

Müzik dinlerken kulaklarınız kanıyor en sevdiğiniz şarkılardan soğumanız olası.
Xiaomi ve alt markaları bu işi bir standart seviyesine getirip belli bir düzeyde tuttuğu için hiç söz edilmez ama Xiaomi cihazları ile müzik dinlemek cidden çok keyiflidir. Kaliteli bir kulaklık bağlandığında Xiaomi onun hakkını veriyor. Bu markalarda ise eski 5 TL lik kulaklık hissi veriyor pro ürünler.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Camon 40 Pro fiyatına göre cidden güzel cihaz. İnfinix 50 Pro+ ile arada kalan bir arkadaşım için incelemiştim.

Şahsen yukarıda belirttiğim iki model Redmi marka cihazlara güzel alternatif oluyor lakin gerek forumlarda gerek gruplarda gördüğüm bir kanım var, çok beklentililik. Bir taraf koskoca Xiaomi diyip (Redmi) cihazdan beklentisini çok yükseltip gereksiz yererken bir diğer tarafsa Afrika'nın derinliklerinden wonderkid futbolcu keşfetmiş edasıyla telefonu öve öve bitiremiyor. İnşallah piyasada kaliteleriyle tutunurlar da tüketiciye alternatifler olur. Zaten gelecek Android güncellemeleriyle kayıt işi de zorlaşacak gibi. Satıcı rekabeti müşteri lehinedir.

MIUI 10 sonrası heyecan verici bir güncellemesi vermeyen Xiaomi üzerinden de minik bir tırnak açıyorum, inşallah eski fiyat politakasına geri döner de forumda Tecno ve İnfinix gibi markalardan F/P diye bahsetmeyiz ama çok bekleriz gibi geliyor. Bedavaya Mi 8 kullanmışız şimdi düşününce giggle~~

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt