Hakk-ı aliniz var
Skorpi hocam.
Galiba biz Xiaomi’nin resmi fan sitesi Miuitürkiye forumunda rakip bir telefonun tanıtımını yapmakla arı kovanına çomak sokmuş gibi olduk. Kendimi birdenbire müslüman mahallesinde salyangoz satıcısı gibi hissettim.
Ben telefon uzmanı değilim, telefonun içini açıp malzeme kalitesini test edecek bilgi ve becerim de söz konusu değil. Tecno Camon 40 Proyu tesadüf eseri bir teknoloji mağazasında görüp inceledim. Ben otuz yıllık eğitim neferiyim. Herhalde on dakikalık bir inceleme ile konu açıp cihaz tanıtımı yapacak evsafta biri değilim. Tanıdığım onlarca telefon satıcı ve tamircisi var. Onların fikirlerini aldım. Hatta yirmi yılını telefon satışı ve tamiri ile geçirmiş Eskişehir’li bir dostumun “
Herkese tavsiye ediyorum, 10 numara bir cihaz..” tabirini kullandığını biliyorum. Konumdaki bilgiler ise şirketin resmi sayfası dışında yerli ve yabancı teknoloji platformlarından edinilmiş bilgilerdir. Ha bunlar safsatadır, algıdır yada para için yapılmış haberlerdir, orasını bilemem. Zaten Xiaomi de yıllardır bizzat kendisi algı yönetimi yapmıyor mu? Yıllardır vadettiği sayfalar dolusu gelişme ve yeniliklerin hangisini gerçekleştirdi ki? Başta Erdi Özüağ olmak üzere milyonlarca takipçisi olan internet fenomenlerinin yaptığı videolar, Shiftdelete ve Hardware Plus gibi en popüler paylaşım sitelerinde paylaşılan içerikler… Hepsi yalan dolan o zaman.
Bu arada herkese had bildirmekle vazifeli
onununcuköy dostumuz acaba konuya ne zaman dahil olacak diye merak ediyordum, şükür kendileri de teşrif ettiler. Uzun zamandır takip ettiğim kadarıyla insanlarla polemik yapmayı seviyor; kendisini alakadar etmeyen mevzulara girmeyi yada nickini alıntılamadığı halde insanların yorumlararına gerekli gereksiz cevap yetiştirmeyi… Burada da bir cihaz tanıtımı sebebiyle şahsımıza had bildirmeye kalmış. Hatta
kesin olarak "fiyat performans arayanlar buraya" başlığını hak edecek bir cihaz değil hatta konusunun açılması bile gereksiz bir cihaz olduğu görüşündeyim diyerek kimin nasıl konu açması gerektiğine bile karar vermiş. Sanırım bu aralar güncel memleket siyaseti ile fazla haşır neşir olacak ki Miuitürkiye forumunun savcılığına soyunmuş. Üst kademe ile yakın ilişkileri hasebiyle de mesajını beğenmediği insanları sürekli raporlamakla tehdit ediyor. (
Anladığım kadarıyla da epeyi itibar görüyor ) Aslında bu durumun halk dilinde bir karşılığı var elbet ama ben böyle bir kelimeyi kullanmayı kendime yakıştıramadığım için söylemekten imtina ediyorum. Yazdıklarıma bir cevabı olacaktır kesin biliyorum ama ne takip etmeyi ne de cevap vermeyi düşünmüyorum. Beni rapor edebilir, eğer bu da kesmediyse yüksek makamlardan ihraç edilmemi talep edebilir; hiç sıkıntı yok.
Aklınızda bulunsun kıymetli hocam. Bundan sonra telefon alacağımız zaman iki kriteri baz alacağız. Ya telefonun içini açıp malzeme kalitesi sağlam mı diye ön test yapacağız yada Chat Gpt amcaya soracağız. Hoş Xiaomi’ nin cihazları nasıldır yapay zekaya sormaya gerek yok. Miuitürkiye forumunda açılmış on binlerce konu, yüzbinlerce yorumlara bakınca Xiaomi’nin ne kadar sorunsuz ve mükemmel cihazlar ürettiğini pekala görebilirler.
NOT: Bu arada kimse benim Xiaomi düşmanlığı yaptığımı falan zannetmesin. Mi6 ile başlayan Xiaomi sevdamız hali hazırda 13 Pro ile devam ediyor. Eşim dahil olmak üzere çevremde onlarca Xiaomi telefon kullanan var ve yarısından fazlası benim telkin ve tavsiyelerimle almıştır.
Ben doğrularımla kimseden alkış beklemedim, yanlışlarımla da kimseden akıl almam. Herkes kendine baksın.