İnceleme Fiyat Performans arayanlar buraya...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.332

Neden Tecno Alınmamalı?

• Yazılım stabilitesi ve HiOS sorunları
    Kullanıcılar, sistem animasyonlarının yavaş ve kesintili olduğunu, arayüzün donduğunu belirtmiş:
    “poor animations under HiOS. They really suck.”
    Ayrıca, küçük sistem hataları ve çökme gibi problemler sık karşılaşılıyor .
  • Donanım ve kamera kalitesinde düşüş
    Birçok kullanıcı bir yılın sonunda kamera kalitesinde ciddi düşüş yaşandığını, hatta Galaxy serileriyle kıyaslandığında zayıf olduğuna dikkat çekiyor:
    “Tecno's camera quality degrading after a year.”
  • Ağ ve bağlantı problemleri
    Örneğin, Camon 30 5G modelinin SIM algılamadığı ve pilin hızla tükendiği ciddi raporlar var .
  • Servis merkezi desteğinde tutarsızlık
    Bazı bölgelerdeki Carlcare servislerinin yavaş ve yetersiz olduğuna dair şikayetler mevcut .
  • Yavaş yazılım güncellemeleri
    HiOS güncellemelerinin gecikmeli ve ender geldiği, güvenlik yamalarının yetersiz olduğu belirtiliyor .

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Hakk-ı aliniz var Skorpi hocam.

Galiba biz Xiaomi’nin resmi fan sitesi Miuitürkiye forumunda rakip bir telefonun tanıtımını yapmakla arı kovanına çomak sokmuş gibi olduk. Kendimi birdenbire müslüman mahallesinde salyangoz satıcısı gibi hissettim.

Ben telefon uzmanı değilim, telefonun içini açıp malzeme kalitesini test edecek bilgi ve becerim de söz konusu değil. Tecno Camon 40 Proyu tesadüf eseri bir teknoloji mağazasında görüp inceledim. Ben otuz yıllık eğitim neferiyim. Herhalde on dakikalık bir inceleme ile konu açıp cihaz tanıtımı yapacak evsafta biri değilim. Tanıdığım onlarca telefon satıcı ve tamircisi var. Onların fikirlerini aldım. Hatta yirmi yılını telefon satışı ve tamiri ile geçirmiş Eskişehir’li bir dostumun “ Herkese tavsiye ediyorum, 10 numara bir cihaz..” tabirini kullandığını biliyorum. Konumdaki bilgiler ise şirketin resmi sayfası dışında yerli ve yabancı teknoloji platformlarından edinilmiş bilgilerdir. Ha bunlar safsatadır, algıdır yada para için yapılmış haberlerdir, orasını bilemem. Zaten Xiaomi de yıllardır bizzat kendisi algı yönetimi yapmıyor mu? Yıllardır vadettiği sayfalar dolusu gelişme ve yeniliklerin hangisini gerçekleştirdi ki? Başta Erdi Özüağ olmak üzere milyonlarca takipçisi olan internet fenomenlerinin yaptığı videolar, Shiftdelete ve Hardware Plus gibi en popüler paylaşım sitelerinde paylaşılan içerikler… Hepsi yalan dolan o zaman.

Bu arada herkese had bildirmekle vazifeli onununcuköy dostumuz acaba konuya ne zaman dahil olacak diye merak ediyordum, şükür kendileri de teşrif ettiler. Uzun zamandır takip ettiğim kadarıyla insanlarla polemik yapmayı seviyor; kendisini alakadar etmeyen mevzulara girmeyi yada nickini alıntılamadığı halde insanların yorumlararına gerekli gereksiz cevap yetiştirmeyi… Burada da bir cihaz tanıtımı sebebiyle şahsımıza had bildirmeye kalmış. Hatta kesin olarak "fiyat performans arayanlar buraya" başlığını hak edecek bir cihaz değil hatta konusunun açılması bile gereksiz bir cihaz olduğu görüşündeyim diyerek kimin nasıl konu açması gerektiğine bile karar vermiş. Sanırım bu aralar güncel memleket siyaseti ile fazla haşır neşir olacak ki Miuitürkiye forumunun savcılığına soyunmuş. Üst kademe ile yakın ilişkileri hasebiyle de mesajını beğenmediği insanları sürekli raporlamakla tehdit ediyor. ( Anladığım kadarıyla da epeyi itibar görüyor ) Aslında bu durumun halk dilinde bir karşılığı var elbet ama ben böyle bir kelimeyi kullanmayı kendime yakıştıramadığım için söylemekten imtina ediyorum. Yazdıklarıma bir cevabı olacaktır kesin biliyorum ama ne takip etmeyi ne de cevap vermeyi düşünmüyorum. Beni rapor edebilir, eğer bu da kesmediyse yüksek makamlardan ihraç edilmemi talep edebilir; hiç sıkıntı yok.

Aklınızda bulunsun kıymetli hocam. Bundan sonra telefon alacağımız zaman iki kriteri baz alacağız. Ya telefonun içini açıp malzeme kalitesi sağlam mı diye ön test yapacağız yada Chat Gpt amcaya soracağız. Hoş Xiaomi’ nin cihazları nasıldır yapay zekaya sormaya gerek yok. Miuitürkiye forumunda açılmış on binlerce konu, yüzbinlerce yorumlara bakınca Xiaomi’nin ne kadar sorunsuz ve mükemmel cihazlar ürettiğini pekala görebilirler. giggle~~

NOT: Bu arada kimse benim Xiaomi düşmanlığı yaptığımı falan zannetmesin. Mi6 ile başlayan Xiaomi sevdamız hali hazırda 13 Pro ile devam ediyor. Eşim dahil olmak üzere çevremde onlarca Xiaomi telefon kullanan var ve yarısından fazlası benim telkin ve tavsiyelerimle almıştır.

Ben doğrularımla kimseden alkış beklemedim, yanlışlarımla da kimseden akıl almam. Herkes kendine baksın.

Son düzenleme:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.332
Chat Gpt amcaya soracağız.

bana laf atmanıza gerek yoktu hocam ama olsun. Markayı merak ettiğim için; Ben konunun tamamınıda okumadan sadece gpt ile bu markayı websearch yapıp rapor hazırlamasını istedim.
Genel olarak cihazın fiyatına göre alınabilecceğini de söylüyor zaten sadece neden alınmaz kısmı ile ilgili kısmı ekledim. Yoksa herkes bütçesine uygun telefonu almakta özgür. Konunun tamamını bile okumadım, başlık ve fazlaca yorum görünce kendimce bende merak ederek bir iki yerden markayı kısa araştırıp okudum. Ben alır mıyım? Sanmıyorum. Param olsa Xiaomi alır mıyım onu da sanmıyorum.

Saygılar.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Sevgili onununcuköy hocam, tabiki cihazın arkasını açmadan inceledim, izlediğim bu videoda
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
rezaleti daha yakından görme şansım oldu, zaten Sayın H.kadioglu (gerçi ona sadece server kaydı oluyormu diye soru sorulmuştu ama neyse) malzeme kalitesizliğinden bahsetmişti, Sayın burhan0660 hocam da onu tasdiklemişti…bende ki kaanat artık çok netleşti, ben cihazlarımım arkasını açıp, devamlı içine bakıyorum çünkü ve diğer tüm normal kullanıcılarının da cihazlarının arkalarını açıp, içlerini detaylı incelediklerine eminim…o nedenle bu cihazı almak kesinlikle aptallık.Teşekkür ederim uyardığınız için.

Sayın Hasan bey, chat gbt amcanıza MIUI & HyperOs Türkiye Forumu forumunda Xiaomi kullanıcılarının Yazılım stabilitesi ve HyperFOS sorunlarını, Amiral gemisi cihazlar dahil Donanım ve kamera kalitesinde düşüşleri ve muhteşem yazılım güncellemeleri konularındaki şikayetleri de sormanızı istirham edebilirmiyim, teşekkürler

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.332
Sayın Hasan bey, chat gbt amcanıza MIUI & HyperOs Türkiye Forumu forumunda Xiaomi kullanıcılarının Yazılım stabilitesi ve HyperFOS sorunlarını, Amiral gemisi cihazlar dahil Donanım ve kamera kalitesinde düşüşleri ve muhteşem yazılım güncellemeleri konularındaki şikayetleri de sormanızı istirham edebilirmiyim, teşekkürler

gpt herkese açık hocam. sizde sorabilirsiniz.

Xiaomi ile Karşılaştırma​

ÖzellikTecnoXiaomi
TasarımÇekici, hafif, yenilikçiYüksek kaliteli, Redmi'de orta sınıf estetiği
DonanımGüçlü yonga + hızlı şarj + pile odaklıGenellikle daha dengeli: işlemci, RAM, hafıza, ekran deneyimi
KameraGündüz iyi, düşük ışık zayıfGenellikle daha tutarlı; üst segmentte yatırımlı sistemler
Yazılım (HiOS vs MIUI/HyperOS)Zengin ama bloatware ve yavaş animasyonMIUI/HyperOS daha akıcı, güncelleme desteği daha sağlam
Güncelleme & GüvenlikZayıf, kısa destek süresiXiaomi 3 yıl Android + güvenlik güncellemesi sunabiliyor
ServisBölgesel farklılıklarKüresel güçlü destek, özellikle Türkiye'de yaygın
Fiyat/KaliteGenellikle biraz daha ucuzFiyat/performans dengesi güçlü, rekabetçi fiyatlar

Özetle:

• Tecno, tasarım, batarya ve hızlı şarjda öne çıkıyor; fiyat/performans odaklı.
  • Xiaomi ise yazılım ve güncelleme desteğinde daha güvenilir; kamera & servis kalitesi daha tutarlı.

Sonuç​

Her iki marka da fiyat/performans açısından cazip olsa da, özellikle yazılım stabilitesi, uzun vadeli destek, ve kullanıcı güvenliği gibi alanlarda sınıf atlamada eksik kalabiliyor:

• Tecno: Donanımda ve batarya süresinde güçlü ama arayüz ve servis altyapısında net problemler mevcut. Kamera performansı zamanla düşüşe geçebilir.
  • Xiaomi: Geniş ekosistem ve agresif fiyatlandırmayla dikkat çeker, ancak güncelleme sonrası çıkan hatalar, reklam dolu arayüzler, gizlilik ve dağıtım sorunları kullanıcıların tepkisini çekiyor.
Bu dezavantajlara rağmen, her iki marka da belirli kullanıcı profilleri için yeterli olabilir. Önerim: tercihinizi teknik destek, uzun vadeli yazılım güncellemesi ve kullanıcı deneyiminin ön planda olduğu diğer markalara da açık tutarak yapmanızdır.

Koçara

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
bana laf atmanıza gerek yoktu hocam ama olsun. Markayı merak ettiğim için; Ben konunun tamamınıda okumadan sadece gpt ile bu markayı websearch yapıp rapor hazırlamasını istedim.
Genel olarak cihazın fiyatına göre alınabilecceğini de söylüyor zaten sadece neden alınmaz kısmı ile ilgili kısmı ekledim. Yoksa herkes bütçesine uygun telefonu almakta özgür. Konunun tamamını bile okumadım, başlık ve fazlaca yorum görünce kendimce bende merak ederek bir iki yerden markayı kısa araştırıp okudum. Ben alır mıyım? Sanmıyorum. Param olsa Xiaomi alır mıyım onu da sanmıyorum.

Saygılar.
Estağfurullah hocam o nasıl Kelime? Laf sokmak ne demek? Hoşgörünüze sığınarak ironi yaptım sadece. O kadar da hatırımız vardır herhalde.:D

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.332
laf atmanıza gerek

Laf sokmak ne demek?

Laf sokmek dememiştim hocam. Laf atmak, kusura bakılacak durum yok yanlış anlaışlmasın düzeltmek istedim. Ben kimsenin aldığı cihazı eleştirmedim. Dediğim gibi tarafsız olarak yapayzekaya sordum sizlerde xiaomi için sorarsanız kendisi xiaomi içinde olumsuz yada ayfon içinde olumsuz yorumlar yeterince yapacaktır. Konu renklensin diye destek verdim. Ama burda biraz xiaomi-tecno karşılıklı düşmanlık oluşmuş. İnsanların birbirine sizin tabiriniz ile laf soktuğunu benim tabirim ile iğneleyici konuştuğunu görüyorum. Böyle bir forum ortamında açıkçası bunlar hiç hoş değil. Özellikle uzun yıllardır bu forumda xiaomi kullanıp kullanması önemli olmadan bulunan değerli kişilerin bunu yapıyor olması üzücü. Üstüne alınmak isteyen alınabilir, istemeyen alınmaz. (okuyan kişiler) Bana mı dedi acaba diye sormayın lütfen, ben dediğim gibi tarafsız olarak gördüğümü söylüyorum. Bugün fırsatım olsa ben gider ayfın 16 alır geçerim.

O yüzden herkes birbirinin düşüncesine saygılı olursa çok daha güzel bir forum sohbeti olur. Gerekirse forumumuzda Tekno bölümü ve telefonlarını açar insanların bilgi paylaşmasına da sonuna kadar destek oluruz.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Hocam bendemi alınsam bilemiyorum yani. İçini açmak falan o sözlerde banamı söylendi? Bana atılan etiket vardı naçizane bende abilerimin büyüklerimin sorusuna bildiğim kadar cevap vermeye çalıştım. Tabiki kimse katılmak zorunda değil. Ayrıca benim yorumumda doğrudur, kesindir diye bir şey yok. Bizimki teknik olarak ön yargı olabilir, firma bu algıyı yıkmışta olabilir.
Nitekim geçmişte mtk işlemcilerde mimliydi ama artık düzeldi. Mtk işlemcili cihaz soranlara şu anda alınır diyebiliyoruz.
Geçmişte kesinlikle almamalı derdik. Aynı örnek amd işlemci içinde geçerli. Geçmişte sorunlu bir işlemci olmasına rağmen şahsımın gün içinde en yoğun kullandığım bilgisayar amd işlemcili hp victus serisidir.
Ayrıca benim gözümde cihazlar iphone ve android ler olmak üzere ikiye ayrılıyor. (Du)
Ama artık inanın samsung lar başta olmak üzere diğer android işlemcili cihazlarda apple gibi güvenliği üst düzeye çıkarmak yarışında. Geldiğimiz nokta da yanılıyor olma ihtimalide bulunsa samsunglara artık imei atılamama gibi bir durum oluşmuş demek yanlış olmaz.
Aynı şekilde 1 dk gibi bir sürede en kolay imei attığımız infinix ve tecno markalı cihazlarda da anti crack sorunu ile beraber imei atmak güçleşmiş durumda. Ayrıca hocalarımın xiaomi harici marka sormak yanlış mı oldu acaba eleştirisine katılmıyorum. Forumumuzda apple ile ilgili fikir alışverişi bile bulunmakta. Ben buradaki android e gönül veren tüm üyelerimizi seviyor ve fikirlerine de saygı duyuyorum. Geçmişte de dile getirmişliğim vardır yine belirteyim forum aleminde ben miuiturkiye gibi saygılı, seviyeli ve üst düzey bilgilerle donatılmış bir topluluğa rastlamadım.
Skorpi hocam koçara hocam hiddenking hocam başta olmak üzere herkese selam ve saygılarımı iletiyorum.
Son olarak gördüğüm gerçek şu ki android bundan sonraki süreçte eskisi kadar hür, serbest ve rahat olmayacaktır. Android kullanıcısı şahsım olarak bu durumdan ziyedesiyle rahatsızım. Kaldıki apple in dayatmalarından rahatsız olan biz android çılgınları için hoş bir görüntü olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla...

(Mobilden yazdım imla hataları için özür dilerim)

Koçara

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Etkileşim olması maksadıyla açmış olduğum bir konunun böylesine dejenere edileceğini bilsem hiç açmazdım HiddeNKinG hocam. Daha farklı ve kırıcı mecralara gitmemesi için konuyu kapatmanız daha sağlıklı olacaktır. Baksanıza H.kadioglu hocam bile üstüne alınmış.
Af buyrun laf atmayı da laf sokmak olarak okumuşum. Yaşlılığıma verin lütfen.facepalm~~

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt