İnceleme Fiyat Performans arayanlar buraya...

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
O zaman Samsung S25 FE size şimdiden hayırlı olsun hocam diyecem de... S24 FE nin bugünkü güncel fiyatının 28-30 bin bandında olduğunu düşünürsek S25 FE için 35 bin üstünde bir rakamı gözden çıkarmanız gerekebilir.
Tabi tercih yine de sizin. 8=)Yes~~
Evet hocam. 35bini gözden çıkarmış bulunuyorum. S24 FE şu anda epey de 25bin küsürat ile satışta. Çıkış fiyatı 35bin küsürdü. S25 FE için Samsung Türkiye güzel bir fiyat çalışması yapar diye düşünüyorum. Yurt dışı fiyatı 600-650$ bekleniyor. Buda bu günkü kurla 26bin gibi bir rakam yapıyor. Vergisi vesairesi 35bini geçmez duye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sevgili Halilim, siz MICO dan sonra çok cihaz değiştirdiniz, o yüzden 5-6 sene güncelleme hastalığına kapılmışsınız, valla ORD den daha tehlikeli, aman dikkat edin...ben Samsung Galaxy S3 sonrası Samsunga tövbe ettim...2017 den bu yana Xiaomi kullanıyorum ve sadece 2 cihaza sahip oldum, biri Max 3, halen kullanıyorum ve Mi11T Pro, ikiside hala taş gibi, güncelleme destekleri çoktan bitmiş olmalarına rağmen..Sayın Koçara hocamın paylaşmış olduğu Tecno Camon 40 Pro 5G için fikirlerimi ayrıca belirteceğim...Saygılarımla
Sevgili Cumhur abim haklısın. Mido da ORD hastalığı bende de vardı. Artık sıkıldım rom değiştir. Olmadı cihaz değiştir. Yaşlandım heralde 😎
Artık alayım kafam rahat gittiği kadar gitsin. 2 senede birde parasını verip orjinal pil taktırırım serviste oh mis. Kafa rahat 😁

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi’nin can sıkıcı problemlerinden usanıp hem ucuz hem de performans odaklı bir cihaz arayanlar için ideal bir telefon; Tecno Camon 40 Pro 5G.. Türkiye pazarına 2020 yılında giren ve bazı telefonlarını ülkemizde üreten Çinli telefon üreticisi Tecno Mobile’ın Mart 2025 te çıkardığı 5G destekli kamera ve yapay zeka telefonu. Biraz uzun bir yazı, ilgilenenler sabırla okusun lütfen.

Cihazdan biraz bahsetmek gerekirse… Çerçevesiz bir tasarımı 144 Hz yenileme hızına sahip, Gorilla Glass 7i ile korunuyor ve 109.50 alanı olan Full HD plus çözünürlükte kavisli amoled bir ekranı var. Wifi 6 bluetooth 5.4 ve ayrıca çift stereo ses sistemli Dolby Atmos destekli. Batarya kapasitesi 5200 mah ve 45 w hızlı şarjı destekliyor. Tahmini dolum süresi 45 dk. Arkada iki kamerası var. İlki 1.56 inç 50 MP ve Ois destekli ana kamera, diğeri ise 8 MP geniş açılı kamera. Ana kamera ile portre ve macro çekimler yapabiliyorsunuz. (Telefonun arkasında üçüncü bir kamera gibi görünen ise Aİ Snap sensörü. Eğer anlık olarak hızlı bir nesneyi, hareketli bir objeyi çekmek istiyorsanız bu sensör sizin en iyi anı yakalamanızı sağlıyor. Gerçek hayatta hızlı ve anlık hareketleri yakalamak için düşünülmüş mükemmel bir özellik ) Ön kamera yine 50 MP ve 2.45 inç. Telefon kutusundan Android 15 ile çıkıyor ve şirket 3 büyük Android 5 yıl da güvenlik güncellemesi vaat ediyor. Cihazın en zayıf noktası belki de işlemci noktası denebilir. Zira telefonun işlemcisi Mediatek Dimensy 7300 Ultimate. MTK ismi ve orta sınıf 7300 ultimate işlemci bir çok insana itici gelebilir ama bazı youtube kanallarında Pubg gibi oyunlarda 90 fps de gayet akıcı performans verdiğini test eden videolar gördüm. Bir oyuncu telefonu mu derseniz asla değil. Buraya kadar her şey gayet iyi. Peki bu telefonu öne çıkaran özellikler ne?

Birinci özelliği kamera performansı.Üretici firma Camon 40 Pronun kamera telefonu olduğunu iddia ediyor. Bağımsız test kuruluşu DXomark’ın sıralamasına baktığınızda 138 puanla Xiaomi’nin amiral gemisi cihazları Xiaomi 14, Xiaomi 13 Pro, 12S ultra ve 14T pro gibi telefonları geride bırakarak 44. Sıraya yerleştiğini görüyoruz.Ve bu telefon İPX9 su geçirmezlik sertifikasıyla su altı çekimleri bile yapabiliyor. Tek dokunuşla FlashSnap deniyor, Yani AI desteğiyle en güzel anları yakalama, otomatik çekim, göz takip odaklı özçekim, çok odaklı uzun portre, AI bozulma düzeltme ve su altı fotoğrafçılığı. FlashSnap’ başlatmak için de yan taraftaki One-tap butonuna basmanız yeterli.
İkinci özelliği telefonun yapay zeka telefonu olması. Daha telefonun açılışında bizim Android telefonların standart ilk girişinden farklı bir arayüzle karşılaşıyorsunuz. Telefonun içinde Türkçe konuşan Ella adında bir asistan var ve telefon bu asistanla açılıyor. Camon 40 pronun AI destekli bir telefon olduğu daha o zaman anlaşılıyor. Bu telefonun içinde Türkçe konuşabilen ve Deepseek altyapısını kullanan bir yapay zeka var. Bu yapay zekayı isterseniz sesli komutla isterseniz de sağ taraftaki aksiyon butonuna uzun basarak aktif edebiliyorsunuz.

Peki nedir bu yapay zeka özellikleri?
1-AI Gürültü Giderme
: Sokakta yada bir alışveriş merkezinde bir arkadaşınızla konuşurken, kalabalığın seslerini yada rüzgarın uğultusu gibi arka plan seslerini filtreliyor ve karşı tarafa sadece sizin sesiniz gidiyor.
2- AI Arama çevirisi: Bir çok dil arasında çeviri imkanı. Gerçek zamanlı ve çift yönlü çeviri imkanıyla iletişim engellerini ortadan kaldırıp dünyanın dört bir yanında sohbet edebiliyorsunuz.
3- AI Silgi 2.0 : Fotoğrafta görünmesini istemediğiniz, yoldan geçenleri çevreleyerek veya üzerlerine dokunarak yok edebiliyor veya Ella'ya sözlü talimat vererek manzaradaki tüm insanları kaldırabiliyorsunuz. Geliştirilen versiyon, kenarları hızla tespit ediyor ve karmaşık sahneleri işleyebiliyor.
4- AI Görüntü Genişletici: Üretken algoritmalar kullanarak tam görüntü dokularını hassas bir şekilde analiz ediyor ve resmi %10 ila %40 oranında genişletiyor. Bunu Ella'ya sözlü talimat vererek kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Kararlı bir difüzyon modeliyle, karmaşık sahnelerde bile detayları gerçekçi bir şekilde geri yüklüyor.
5- AI parlaklık Plus: Fotoğraf tonlarını bölgelere göre akıllıca hassas bir şekilde ayarlayarak parlamayı optimize ederek saf tonları geri kazandırıyor. Geniş veri tabanıyla görüntüleri hassas bir şekilde onarır, üstün bir görsel deneyim için verimli ve doğru işlemeyi garanti eder.
6-AI Mükemmel Yüz : AI algılama ile küçük veya bulanık yüzleri netleştirerek her yüzün ayrıntılı ve net görünmesini sağlıyor. Bazı sahnelerde kapalı gözleri de düzeltir. Şöyle düşünün. Artık grup fotoğrafındaki her bir kişi odak noktası olabilir.
7- AIGC Portre 2.0: AIGC Portre 2.0 portre oluşturmak için sihirli bir kutu gibidir. Saç ve kıyafet değişikliklerinin kilidini açmak için fotoğraflarınızı çekin, ardından global estetik anlayışına uygun farklı stiller oluşturun.
8-AI Yazma: Aklınıza fikir gelmiyor mu? AI Yazma Hemen O Fikri Bulur. Metin Oluşturucu, Düzeltme ve Özetleme özellikleri sunar. Bu araca metni yazarken erişebilirsiniz. E-posta ve sosyal medya için stilleri uyarlar.
9- AI Çeviri: Çevrimdışı çok turlu görüşmeler için yüz yüze çeviri, çevrimiçi toplantılar için eş zamanlı çeviri ve cep telefonunda seçilen ekran görüntüsü/fotoğraflar için çeviri özelliklerini içerir.
10- AI Arama: Kullanışlı "Aramak için Daire İçine Al" Aracı ile Bilgiye Hızlı Erişim. Aramak için Daire İçine Al, Google tarafından desteklenmektedir. Aramak için bir görselin etrafına saat yönünde bir daire çizin. İster yiyecek ister ürün ister tarihi yerler olsun; bilgiye hızla ulaşın. Seyahat, alışveriş ve daha fazlası için harika bir asistan.
11- AI Araç seti bilgilendirmeleri : Tüm AI servislerini almak için ana ekrandan sağa kaydırın. Gün Boyunca sizi bilgilendirir ve Organize eder.
12- Süper Soğutma: 11 katmanlı ısı dağıtma mimarisiyle kararlı bir ısı dağıtım temeli oluşturur. Faz değişimi sıcaklık plakası 3.195 mm²'den büyüktür, bu da ısı dağılım hızının artmasına sağlar. 1.800 W ısıl iletkenliğe sahip ultra kristal grafit, esnek ancak güçlü bir soğutma sağlar. ( Bu benin değil, Firmanın iddiası ) giggle~~
13- Wifi Güçlendirici: Her Zaman ve Her Yerde Optimum Ağın Keyfini Çıkarın. Uyarlanabilir bel anteni, yatay ekran modundayken WiFi sinyal çekimini %30 oranında artırarak telefonu elinizde tutarken oluşan parazitleri azaltır. Süper akıcı bir deneyim için çevrimiçi oyun gecikmesi 20 ms kadar düşüktür.
14-Pinpoint Now 2.0 : PinPoint Nav 2.0 minimum sapmayla hassas konumlandırma sunar. Uber ile seyahat için optimize edilmiş olup, ağlar yoğun olduğunda bile sorunsuz performans sunarak kesintisiz navigasyon ve gecikmeden kolay paylaşımlı yolculuk imkanı sunar.
Bütün bunların yanında Tecno Camon 40 Pro 5G Ultra Dayanıklılığa sahip bir cihaz. IP68 ve IP69 sertifikaları sayesinde 1 metre suyun altında bile hasar görmeden kalabiliyor. Yüksek sıcaklık ve yüksek basınçlı su etkisine dayanıklı. Gorilla Glass 7i özelliği ile 1.5 metreden asfalta düştüğünde dahi sağlam kalır, çizilmeye karşı iki kat dayanıklıdır. Telefonun genel sağlamlık yapısı yüzde 20 artırıldığı için düşmeye karşı SGS 5 dayanıklılık sertifikasına sahip.
Sıradışı kutu açılım linki
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

6 Yıl Gecikmesiz Kullanım
TÜV SÜD onaylı bu telefon, 6 yıl boyunca gecikmesiz kullanım deneyimi sağlıyor. Üretici firma üstün dayanıklılığı sayesinde telefonunuzu sık sık değiştirmenize gerek kalmayacağını, uzun süre sorunsuz çalışmanın ve kusursuz kullanıcı deneyiminin tadını çıkarmayı taahhüt ediyor.

Telefonun yapay zeka özelliklerini ve diğer meziyetlerini uzun uzun anlattıktan sonra sıra geldi normal bir kullanıcının en çok işine yarayacak üçüncü özelliğe…. Fiyat aralığı…
Rakiplerinde bile bulunmayan bu kadar çok özelliği bünyesinde barındıran bu yapay zeka telefonunun 8/256 GB versiyonu internet üzerinden Türkiye garantili olarak 17.500 TL ye satılıyor. Teknosa ve Media Mark gibi teknoloji mağazalarında ise 12/256 GB modeli 24.999 TL. H.kadioglu hocam daha iyi bilir ama benim duyduğum bu cihaz tek sim üzerinden yazılım kaydı yapılabiliyor. Fiyatı da 11- 12 bin TL civarında. Lakin yurt dışı cihazla aralarında çok fazla bir fiyat farkı olmadığı için o risk göze alınabilir mi pek emin değilim. Xiaomi’ nin güncelleme politikalarından canı yanan, sürekli hata ve buglarla uğraşmaktan gına getiren her kullanıcı için ideal bir telefon diyebilirim. Ben cihazı inceledim. HİOS akıcılığı ve kullanışlı olması hasebiyle Miui yı aratmayan mükemmel bir arayüze benziyor. Uygulama geçişleri son derece hızlı ve stabil. Eski bir Miui aşığı olarak ben rahatça kullanabilirim. Kulakları çınlasın Skorpi hocam bu cihazı eline alıp şöyle bir incelese eminim hastası olur. :D
Bu telefonun sistemine müdahale edilebiliyor mu bilmem ama telefonu kurcalamayı seven burhan0660, hocam ile Xiaomi'den artık nefret eder hale gelerek başka alemlere akmayı düşünen halilgurbuz hocamın bu telefonu düşünmesinde fayda var diyorum.
hocam yeni bir cihaz aldım faturalı f7 beni 2-3 yıl idare eder bir kaç dk önce bootloader açtım ve tayvan romunu yükledim xiaomi bu yazılım işini pek beceremiyor onda hemfikiriz ilk işim epey sitesine girip bu markanın sd işlemcili bir modeli varmı diye baktım yokmuş bu benim için ilk kriter çünkü şöyle anlatayım arkadaşımla kendime zamanında redmi note 3 mtk almıştık 3 gb ram 32 gb hafıza yd cihaz 1 hafta zor dayandım sattım redmi note 3 pro sd işlemcili modeli aldım 2gb ram 16 gb hafızası vardı :) hadi onu da geçelim bu markayı kime öneririm yaşça büyük kişilere öneririm minimum 40 yaş üzeri telefonla alo alo whatsapp 3-5 fotograf banka vs basit kullanıcıya gidecek cihazları var genel modellere baktım benim görüşüm bu yönde malzeme kalitesine geleyim gençlere pek gitmez hocam redmi 10a 9c gibi biraz kalite sorunları var bir kaç farklı modelini açıp inceleme yapmıştım alanı üzmez ama gençlere verilmez bu marka çünkü günde 2-3 kez sarja takacak düşürecek oyun oynayacak falan bence anakartı kasası bu işkenceye uzun süre dayanmaz yukarıda h.kadıoglu hocam bahsetmiş son zamanlarında çıkan htc sony gibi evet htc desire 816 820 616 vsvs" gibi kalite konusunda sıkıntılı gibi geliyor o güvenli hissi bana geçmedi İA yapay zeka işleri yazılımsal şeyler onları özellik olarak görmem mümkün değil telefona 25 bin tl verecekse şu anda gidip poco f7 12-256 modeli alsın derim veya mtk 7300 telefon alacaksa poco x7 alabilir 12-512 17-18 bin veriyorlar bu cihazı 16-19 bin tl arası telefon alacak birisine önereceğim telefonlar honor 400 , honor magic 7 lite, poco x7 ama bu markayı bu özelliklerle öneremem

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Kıymetli burhan0660 hocam...
Sanırım bu MTK alerjisi bir tek Xiaomi kullananlarda var. Yazılım çöp olunca kötü kokuların MTK dan geldiğini zannediyoruz. Misal son dönemin yükselen yıldızı Vivo' nun en tepe modeli x200 pro kullananlar acaba içindeki işlemciden şikayet ediyorlar mı merak ediyorum doğrusu.
Benim Xiaomi' ye olan sevdam Android 7 / MIUI 8.0 ile başladı, bugün A15/HyperOs 2.0.104 ile devam ediyor. Yazılımın adı bile değişti, ama Xiaomi' de hiç bir şey değişmedi. Zamanında MIUI bazlı olsun yada Aosp, denemediğimiz, test etmediğimiz rom kalmadı. Sebep neydi biraz daha düzgün ve hatasız çalışan rom bulmak. Peki bugün kilit açıp Taywan yada Endonezya yükleyen dostlar çok mükemmel olduğu için mi bu romları seçiyorlar? Hayır, sadece MIUI dialer sevdası yüzünden...
Derdim Tecno Camon'u övüp Xiaomi' yi yermek değil. Lakin 1.5 metreden düşmeye kırılmaz garantisi, su altında çekim yapmaya imkan veren İP69 sertifikalı bir cihaza malzemesi kötü demek bana hiç akıl kârı gibi gelmiyor Xiaomi' nin en tepe modeli 15 ultra da bile giriş seviyesi su geçirmezlik sertifikası İP68 var. Yani tatlı su dayanıklılığı. Havuza yada denize sokarsanız cihaz sizlere ömür. İP69 ise sıcaklığa ve su basıncına karşı azami koruma sağlıyor. Üstelik bir çok markanın amiral gemisi modellerinde dahi görülmeyen yapay zekâ özellikleri ile donatılmış bir cihazdan bahsediyoruz.
Oyun meselesine gelince.... Eğer oyunları kasmadan, donmadan yada günümüz deyimi FPS düşmeden oynamak istersem gider oyuncu telefonu Nubia Magic modellerinden birini alırım. Niye normal bir telefon alayım? Söz konusu telefon 17.500 TL. Yurtdışı modelleri ise 10- 11 TL ye alınıyor. Bu fiyata satılıp ta yine bu özelliklere sahip başka bir telefon markası varsa söyleyin.
Fakat sizi de anlıyorum. Beceriksiz de olsa , hataları ve güncelleme politikalarıyla saç baş ta yoldursa biz Xiaomi' yi günahları ve cevaplarıyla seviyoruz öyle değil mi? 8=)
Not : Honor' u tavsiye etmeyin. Zira eksik Android güncellemesi yüzünden halilgurbuz hocam bu markayı veto etti bir kere.giggle~~

Son düzenleme:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
Sanırım bu MTK alerjisi bir tek Xiaomi kullananlarda var. Yazılım çöp olunca kötü kokuların MTK dan geldiğini zannediyoruz. Misal son dönemin yükselen yıldızı Vivo' nun en tepe modeli x200 pro kullananlar acaba içindeki işlemciden şikayet ediyorlar mı merak ediyorum doğrusu.
Benim Xiaomi' ye olan sevdam Android 7 / MIUI 8.0 ile başladı, bugün A15/HyperOs 2.0.104 ile devam ediyor. Yazılımın adı bile değişti, ama Xiaomi' de hiç bir şey değişmedi. Zamanında MIUI bazlı olsun yada Aosp, denemediğimiz, test etmediğimiz rom kalmadı. Sebep neydi biraz daha düzgün ve hatasız çalışan rom bulmak. Peki bugün kilit açıp Taywan yada Endonezya yükleyen dostlar çok mükemmel olduğu için mi bu romları seçiyorlar? Hayır, sadece MIUI dialer sevdası yüzünden...
Derdim Tecno Camon'u övüp Xiaomi' yi yermek değil. Lakin 1.5 metreden düşmeye kırılmaz garantisi, su altında çekim yapmaya imkan veren İP69 sertifikalı bir cihaza malzemesi kötü demek bana hiç akıl kârı gibi gelmiyor Xiaomi' nin en tepe modeli 15 ultra da bile giriş seviyesi su geçirmezlik sertifikası İP68 var. Yani tatlı su dayanıklılığı. Havuza yada denize sokarsanız cihaz sizlere ömür. İP69 ise sıcaklığa ve su basıncına karşı azami koruma sağlıyor. Üstelik bir çok markanın amiral gemisi modellerinde dahi görülmeyen yapay zekâ özellikleri ile donatılmış bir cihazdan bahsediyoruz.
Oyun meselesine gelince.... Eğer oyunları kasmadan, donmadan yada günümüz deyimi FPS düşmeden oynamak istersem gider oyuncu telefonu Nubia Magic modellerinden birini alırım. Niye normal bir telefon alayım? Söz konusu telefon 17.500 TL. Yurtdışı modelleri ise 10- 11 TL ye alınıyor. Bu fiyata satılıp ta yine bu özelliklere sahip başka bir telefon markası varsa söyleyin.
Fakat sizi de anlıyorum. Beceriksiz de olsa , hataları ve güncelleme politikalarıyla saç baş ta yoldursa biz Xiaomi' yi günahları ve cevaplarıyla seviyoruz öyle değil mi? 8=)
Not : Honor' u tavsiye etmeyin. Zira eksik Android güncellemesi yüzünden halilgurbuz hocam bu markayı veto etti bir kere.giggle~~
Hocam yazınızın sonunda beni etiketleyince cevap yazmadan geçmeyeyim dedim :D
Artık netim diyelim. Yani bu ne demek? Şöyleki. Eğer firma bana değer verip beni insan yerine koymuyor ise. Avrupalı'ya ayrıcalık yapıp. Hatta Asyalı'ya Hatta Arap ülkelerine bile ayrıcalık yapıp onlara daha fazla güncelleme desteği verip. Bana kalkıp sen kimsin ki bunla yetin diyorsa. Kusura bakmasın. Hadi ordan derim. clap~~
Şöyle bir bakıyorum. Giriş, orta, üst segment'de. Yani tüm seviyelerde gerçekten değer veren kim var diye. Bir Apple var. Birde Samsung. Diğer markalara bakıyorum. Yok amiral gemisi alırsan bu kadar güncelleme. Yok giriş alırsan bu kadar güncelleme. (Donanım bağımsız konuşuyorum elbette) Böyle yani değerli Hocam.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
hocam konu xiaomi değil ben xiaomi den önce de sd işlemci seviyordum misal htc explorer 95 mb rom yapmıştım içinde gapps dahil benim için marka önemi yok geliştirici desteği olması lazım saf android seviyorum htc sensation, xl, s3 mini , s3 sd işlemcili modelleri htc one m7 m8 oneplus nord, oneplus 8-9 xiaomi mi a3 ,redmi note 3 pro sd olan ,redmi note 4,4x ,rn6 ,rn8,rn9s, poco f5,f7 daha sayamadıgım bir çok marka model ha meizu vardı sd işlemcili birşey ama geliştiricisi pek olmadı tutmadı benim derdim performansla değil telefonu kurcalamayı seviyorum eskiden cok daha fazla severdim kısaca örnek vereyim redmi note 8 ve redmi note 8 pro aynı zamanda çıktı çekirdek kaynakları yayınlandı vs vs geliştiriciler redmi note 8 e halen rom cıkarmaya ugraşıyorlar abisi 8 pro yetim gibi kaldı şöyle link birakayım düz note 8 için
rus forum türkçeye çevirip bakabilirsiniz ilk mesajı genişletin yeter aynı sitenin 8 pro için geçerli olan linki de bırakıyorum 8 pro kardeşinden %50-60 daha hızlı bir cihaz

çıkan custom rom,kernellere falan bakın anlarsınız olay mtk sevmedigimden değil aynı stabiliteyi özelleştirmeleri geliştirmeleri falan mtk da yapsın benim için hiç sorun yok babamın markası değil ya qualcomm sd bu markayı çok eskiden tanıdım ben 2005 falan maddi durumumuz yok evde internet yok o zamanlar wifi ağları için wpa şifreleme kullanan yoktu herkes wep kullanırdı wifi şifresi kırmak için linux veya windows da programların desteklediği wifi kartları qualcomm atheros intel gibi çipsetleri destekliyorlardı sürücüler onlara uyuyordu benim yapabileceğim birşey yok başka değişik marka takıntılarım da var misal intel işlemci severim uyumluluk sürücü konusunda amd halen yetişemedi misal python ve c# dilinde yazılmış bazı programlar amd işlemcilerde sorun cıkarıyor forumda bir ara birisi yardım istedi mtk beklemeden bootloader açma vs konusunda amd yeni sistemi vardı bazı programlar hata veriyordu online baglanıp yardımcı olmaya çalıştım yok programlar düzgün çalışmıyor neyse forum üyesine tarif ettim gitti akrabasından 10-15 yıllık intel laptopta ne söylediysem eksiksiz çalıştı işin özü olay sadece hız falan değil markalar bizim fark etmediğimiz konulara da zamanında yatırım yapıyorlar sd işlemcilerin hiçmi eksi tarafı yok ?var zamanında alev topu gibi işlemcilerde yaptılar onları hiç alıp kullanmadım daha düşük segmentte ilerledim konunun içinde olmayanlar için pubg oynuyorum çok fps veriyor daha hızlı az ısınıyor onun işini görür mtk hatta daha iyi uygun fiyata alır kullanır benim gibi telefona root rom kernel kurcalayan biriyse mecbur sd öneriyorum misal en basit işlerden biri twrp yüklemek mtk cihaza twrp yüklerken çook brick eden gördüm :) bu meraklı genç brick etti diye her dk telefoncuya mı koşacak ? forumda poco f5 için twrp paylaştım ilk çıkan twrp yi miui zamanındaki twrp sürümü şu an hyperos yüklü bir poco f5 e flashla cihazı brick etmez ama xiaomi 14t ilk çıkan twrp yi güncellenmiş bir 14 t ye yükle ve olacakları izle :) neyse gece gece biraz yorgunlukta var mtk işlemci benim kafada olanlara yaramaz bu konulara ilgisi olmayanlar için sd mtk exynos unisoc marvell hiç farketmez

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi’nin can sıkıcı problemlerinden usanıp hem ucuz hem de performans odaklı bir cihaz arayanlar için ideal bir telefon; Tecno Camon 40 Pro 5G.. Türkiye pazarına 2020 yılında giren ve bazı telefonlarını ülkemizde üreten Çinli telefon üreticisi Tecno Mobile’ın Mart 2025 te çıkardığı 5G destekli kamera ve yapay zeka telefonu. Biraz uzun bir yazı, ilgilenenler sabırla okusun lütfen.

Cihazdan biraz bahsetmek gerekirse… Çerçevesiz bir tasarımı 144 Hz yenileme hızına sahip, Gorilla Glass 7i ile korunuyor ve 109.50 alanı olan Full HD plus çözünürlükte kavisli amoled bir ekranı var. Wifi 6 bluetooth 5.4 ve ayrıca çift stereo ses sistemli Dolby Atmos destekli. Batarya kapasitesi 5200 mah ve 45 w hızlı şarjı destekliyor. Tahmini dolum süresi 45 dk. Arkada iki kamerası var. İlki 1.56 inç 50 MP ve Ois destekli ana kamera, diğeri ise 8 MP geniş açılı kamera. Ana kamera ile portre ve macro çekimler yapabiliyorsunuz. (Telefonun arkasında üçüncü bir kamera gibi görünen ise Aİ Snap sensörü. Eğer anlık olarak hızlı bir nesneyi, hareketli bir objeyi çekmek istiyorsanız bu sensör sizin en iyi anı yakalamanızı sağlıyor. Gerçek hayatta hızlı ve anlık hareketleri yakalamak için düşünülmüş mükemmel bir özellik ) Ön kamera yine 50 MP ve 2.45 inç. Telefon kutusundan Android 15 ile çıkıyor ve şirket 3 büyük Android 5 yıl da güvenlik güncellemesi vaat ediyor. Cihazın en zayıf noktası belki de işlemci noktası denebilir. Zira telefonun işlemcisi Mediatek Dimensy 7300 Ultimate. MTK ismi ve orta sınıf 7300 ultimate işlemci bir çok insana itici gelebilir ama bazı youtube kanallarında Pubg gibi oyunlarda 90 fps de gayet akıcı performans verdiğini test eden videolar gördüm. Bir oyuncu telefonu mu derseniz asla değil. Buraya kadar her şey gayet iyi. Peki bu telefonu öne çıkaran özellikler ne?

Birinci özelliği kamera performansı.Üretici firma Camon 40 Pronun kamera telefonu olduğunu iddia ediyor. Bağımsız test kuruluşu DXomark’ın sıralamasına baktığınızda 138 puanla Xiaomi’nin amiral gemisi cihazları Xiaomi 14, Xiaomi 13 Pro, 12S ultra ve 14T pro gibi telefonları geride bırakarak 44. Sıraya yerleştiğini görüyoruz.Ve bu telefon İPX9 su geçirmezlik sertifikasıyla su altı çekimleri bile yapabiliyor. Tek dokunuşla FlashSnap deniyor, Yani AI desteğiyle en güzel anları yakalama, otomatik çekim, göz takip odaklı özçekim, çok odaklı uzun portre, AI bozulma düzeltme ve su altı fotoğrafçılığı. FlashSnap’ başlatmak için de yan taraftaki One-tap butonuna basmanız yeterli.
İkinci özelliği telefonun yapay zeka telefonu olması. Daha telefonun açılışında bizim Android telefonların standart ilk girişinden farklı bir arayüzle karşılaşıyorsunuz. Telefonun içinde Türkçe konuşan Ella adında bir asistan var ve telefon bu asistanla açılıyor. Camon 40 pronun AI destekli bir telefon olduğu daha o zaman anlaşılıyor. Bu telefonun içinde Türkçe konuşabilen ve Deepseek altyapısını kullanan bir yapay zeka var. Bu yapay zekayı isterseniz sesli komutla isterseniz de sağ taraftaki aksiyon butonuna uzun basarak aktif edebiliyorsunuz.

Peki nedir bu yapay zeka özellikleri?
1-AI Gürültü Giderme
: Sokakta yada bir alışveriş merkezinde bir arkadaşınızla konuşurken, kalabalığın seslerini yada rüzgarın uğultusu gibi arka plan seslerini filtreliyor ve karşı tarafa sadece sizin sesiniz gidiyor.
2- AI Arama çevirisi: Bir çok dil arasında çeviri imkanı. Gerçek zamanlı ve çift yönlü çeviri imkanıyla iletişim engellerini ortadan kaldırıp dünyanın dört bir yanında sohbet edebiliyorsunuz.
3- AI Silgi 2.0 : Fotoğrafta görünmesini istemediğiniz, yoldan geçenleri çevreleyerek veya üzerlerine dokunarak yok edebiliyor veya Ella'ya sözlü talimat vererek manzaradaki tüm insanları kaldırabiliyorsunuz. Geliştirilen versiyon, kenarları hızla tespit ediyor ve karmaşık sahneleri işleyebiliyor.
4- AI Görüntü Genişletici: Üretken algoritmalar kullanarak tam görüntü dokularını hassas bir şekilde analiz ediyor ve resmi %10 ila %40 oranında genişletiyor. Bunu Ella'ya sözlü talimat vererek kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Kararlı bir difüzyon modeliyle, karmaşık sahnelerde bile detayları gerçekçi bir şekilde geri yüklüyor.
5- AI parlaklık Plus: Fotoğraf tonlarını bölgelere göre akıllıca hassas bir şekilde ayarlayarak parlamayı optimize ederek saf tonları geri kazandırıyor. Geniş veri tabanıyla görüntüleri hassas bir şekilde onarır, üstün bir görsel deneyim için verimli ve doğru işlemeyi garanti eder.
6-AI Mükemmel Yüz : AI algılama ile küçük veya bulanık yüzleri netleştirerek her yüzün ayrıntılı ve net görünmesini sağlıyor. Bazı sahnelerde kapalı gözleri de düzeltir. Şöyle düşünün. Artık grup fotoğrafındaki her bir kişi odak noktası olabilir.
7- AIGC Portre 2.0: AIGC Portre 2.0 portre oluşturmak için sihirli bir kutu gibidir. Saç ve kıyafet değişikliklerinin kilidini açmak için fotoğraflarınızı çekin, ardından global estetik anlayışına uygun farklı stiller oluşturun.
8-AI Yazma: Aklınıza fikir gelmiyor mu? AI Yazma Hemen O Fikri Bulur. Metin Oluşturucu, Düzeltme ve Özetleme özellikleri sunar. Bu araca metni yazarken erişebilirsiniz. E-posta ve sosyal medya için stilleri uyarlar.
9- AI Çeviri: Çevrimdışı çok turlu görüşmeler için yüz yüze çeviri, çevrimiçi toplantılar için eş zamanlı çeviri ve cep telefonunda seçilen ekran görüntüsü/fotoğraflar için çeviri özelliklerini içerir.
10- AI Arama: Kullanışlı "Aramak için Daire İçine Al" Aracı ile Bilgiye Hızlı Erişim. Aramak için Daire İçine Al, Google tarafından desteklenmektedir. Aramak için bir görselin etrafına saat yönünde bir daire çizin. İster yiyecek ister ürün ister tarihi yerler olsun; bilgiye hızla ulaşın. Seyahat, alışveriş ve daha fazlası için harika bir asistan.
11- AI Araç seti bilgilendirmeleri : Tüm AI servislerini almak için ana ekrandan sağa kaydırın. Gün Boyunca sizi bilgilendirir ve Organize eder.
12- Süper Soğutma: 11 katmanlı ısı dağıtma mimarisiyle kararlı bir ısı dağıtım temeli oluşturur. Faz değişimi sıcaklık plakası 3.195 mm²'den büyüktür, bu da ısı dağılım hızının artmasına sağlar. 1.800 W ısıl iletkenliğe sahip ultra kristal grafit, esnek ancak güçlü bir soğutma sağlar. ( Bu benin değil, Firmanın iddiası ) giggle~~
13- Wifi Güçlendirici: Her Zaman ve Her Yerde Optimum Ağın Keyfini Çıkarın. Uyarlanabilir bel anteni, yatay ekran modundayken WiFi sinyal çekimini %30 oranında artırarak telefonu elinizde tutarken oluşan parazitleri azaltır. Süper akıcı bir deneyim için çevrimiçi oyun gecikmesi 20 ms kadar düşüktür.
14-Pinpoint Now 2.0 : PinPoint Nav 2.0 minimum sapmayla hassas konumlandırma sunar. Uber ile seyahat için optimize edilmiş olup, ağlar yoğun olduğunda bile sorunsuz performans sunarak kesintisiz navigasyon ve gecikmeden kolay paylaşımlı yolculuk imkanı sunar.
Bütün bunların yanında Tecno Camon 40 Pro 5G Ultra Dayanıklılığa sahip bir cihaz. IP68 ve IP69 sertifikaları sayesinde 1 metre suyun altında bile hasar görmeden kalabiliyor. Yüksek sıcaklık ve yüksek basınçlı su etkisine dayanıklı. Gorilla Glass 7i özelliği ile 1.5 metreden asfalta düştüğünde dahi sağlam kalır, çizilmeye karşı iki kat dayanıklıdır. Telefonun genel sağlamlık yapısı yüzde 20 artırıldığı için düşmeye karşı SGS 5 dayanıklılık sertifikasına sahip.
Sıradışı kutu açılım linki
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

6 Yıl Gecikmesiz Kullanım
TÜV SÜD onaylı bu telefon, 6 yıl boyunca gecikmesiz kullanım deneyimi sağlıyor. Üretici firma üstün dayanıklılığı sayesinde telefonunuzu sık sık değiştirmenize gerek kalmayacağını, uzun süre sorunsuz çalışmanın ve kusursuz kullanıcı deneyiminin tadını çıkarmayı taahhüt ediyor.

Telefonun yapay zeka özelliklerini ve diğer meziyetlerini uzun uzun anlattıktan sonra sıra geldi normal bir kullanıcının en çok işine yarayacak üçüncü özelliğe…. Fiyat aralığı…
Rakiplerinde bile bulunmayan bu kadar çok özelliği bünyesinde barındıran bu yapay zeka telefonunun 8/256 GB versiyonu internet üzerinden Türkiye garantili olarak 17.500 TL ye satılıyor. Teknosa ve Media Mark gibi teknoloji mağazalarında ise 12/256 GB modeli 24.999 TL. H.kadioglu hocam daha iyi bilir ama benim duyduğum bu cihaz tek sim üzerinden yazılım kaydı yapılabiliyor. Fiyatı da 11- 12 bin TL civarında. Lakin yurt dışı cihazla aralarında çok fazla bir fiyat farkı olmadığı için o risk göze alınabilir mi pek emin değilim. Xiaomi’ nin güncelleme politikalarından canı yanan, sürekli hata ve buglarla uğraşmaktan gına getiren her kullanıcı için ideal bir telefon diyebilirim. Ben cihazı inceledim. HİOS akıcılığı ve kullanışlı olması hasebiyle Miui yı aratmayan mükemmel bir arayüze benziyor. Uygulama geçişleri son derece hızlı ve stabil. Eski bir Miui aşığı olarak ben rahatça kullanabilirim. Kulakları çınlasın Skorpi hocam bu cihazı eline alıp şöyle bir incelese eminim hastası olur. :D
Bu telefonun sistemine müdahale edilebiliyor mu bilmem ama telefonu kurcalamayı seven burhan0660, hocam ile Xiaomi'den artık nefret eder hale gelerek başka alemlere akmayı düşünen halilgurbuz hocamın bu telefonu düşünmesinde fayda var diyorum.
Hocam Tecno firması böyle tanıtım yapsa satışları artardı :D

Pro yerine neden Premier almadınız onu merak ettim. Hem işlemci hem kamera olarak daha üstün görünüyor.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Hocam Tecno firması böyle tanıtım yapsa satışları artardı :D

Pro yerine neden Premier almadınız onu merak ettim. Hem işlemci hem kamera olarak daha üstün görünüyor.
Techno yetkilileriyle görüştüm hocam. Ar-Ge tanıtımı için ayırdıkları paradan hakkıma düşen miktarı göndermelerini istedim. Artık bekliyoruz..giggle~~
Şaka bir yana Techno firması ürettiği bu Camon 40 serisi cihazlarla piyasayı bayağı sallayacak gibi. Telefona gelince şahsen satın almadım. Detaylı olarak inceleme fırsatım oldu sadece. Premier modeli daha pahalı ve elde tutuş hissiyatı çok kaba. Hiç sevmediğim İPhone modelini andıran düz ekranlı, kalın bir cihaz. Pro modeli daha şık duruyor. Kameralar kağıt üstünde farklı görünse de pratikte hiç öyle değil. Aradaki tek fark işlemci farkı.
Ha bugün bir telefon almaya kalksam tercih edeceğim ilk cihaz Camon 40 pro olur. Zaten konuyu açmamın sebebi de Xiaomi' den bıkkınlık duyan dostlara gönül rahatlığıyla kullanacakları bir cihaz tavsiyesinde bulunmaktı.
Fakat kimsenin dandik Xiaomi' den vazgeçmeye niyeti yok. 8=)facepalm~~

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
O arkadaki üçüncü kamera yerinin boş olduğunu, kamera olmadığını, markanın bildiğiniz dolandırıcılık yaptığını biliyorsunuz değil mi? 3 kamera görüntüsü verip "ama bunda 3 kamera yok" derseniz de açıklamayı okusaydın cevabını alacağınızın farkındasınız umarım. Yapılan bu aldatmacanın bile markadan uzak durulması için yeterli olması gerekli bence ama bir iki ufak detay daha ekleyeyim... Cihazı açıp baktınız mı? Dandik bile olsa neredeyse metal yok. Her şey pet şişe eritmesi plastik derecesinde kalitesiz. Hatta arka kapağı açınca erimiş plastik kokusunu alıyorsunuz. Tabii inanmayanlar olacak, lütfen açınız ve youtube teardown videoları diye aratınız. Yakından bakmaya bile gerek yok, o videolarda bile ne derece kalitesiz malzeme kullanıldığı görünüyor. Kapak bile açılırken elinizde slime gibi esniyor ötesi olmaz herhalde. İşçilik ise zaten hak getire... Böyle malzeme kullanılan cihazda nasıl bir işçilik beklenebilir ki? Benim incelediğim cihazda bildiğiniz siyah mastik taşırılarak çekilmiş. Mahalle telefoncusu daha iyi yapar o işi. Neyse cihazı açınca sinirlerim bozuldu, satılmaz böyle alet ayıptır dedikten sonra burada konusunu görünce iyice gerildim. Uyarı almadan önce biraz sakinleşeyim de öyle yazayım.

Donanım için deneyimli ve uzman arkadaşlar yazmış zaten. Onlar da fanboylukla suçlanmış. Bu tartışmaya hiç girmeyeceğim ama donanımın yetersiz olduğu görüşünde olduğumu bildirmem yeterli olacaktır. Zaten anlatılmış, anlamayan da anlamamaya devam etmiş, uzatmaya gerek yok.

Bunları yazdıktan sonra konu sahibine baktım neredeyse reklam diye raporlayacaktım :D

Koçara hocamın iyi bir cihaz olduğuna inandığı için ve iyi niyetiyle bu konuyu açtığına eminim ama maalesef fena halde yanılmış ve yanlış yönlendirilmiş durumda...

Saygıdeğer hocam ilk mesajınızda 14 adet özellik eklemişsiniz ama ilk 11 tanesi AI eklemeler. Fakat bunların hiç biri SD gen4'lerdeki gibi AI için özelleştirilmiş donanımsak güçlendirmeler veya adanmış çekirdekler değil sadece ve sadece github'dan bulup yükleyebileceğiniz yazılımsal eklemeler. Bunları özellik diyerek pazarlamaya çalışmak bile abesle iştigal. 11 katmanlı süper soğutma, wifi güçlendirici ve pinpoint view dedikleri şey ise külliyen yalan. wifi güçlendirici ve pinpoint view muhtemelen BTK denetimlerinde sıkıntı çıkartacak yazılımsal eklemler. (Burayı not alınız zamanında Mi 5s için de demiştim ve o cihaz toplatıldı 8=) ) Hemen üstümde yer alan mesajınızda detaylı incelediğinizi belirtmişsiniz ama değil detaylı incelemede üstünkörü göz atmadan bile gözden kaçabilecek eksiler değil bu yazdıklarım...

Cihazın iyi yanları yok mu? Evet bir kaç tane var. 24-25k edecek bir cihaz kesinlikle değil. Kaçakları 10-11k seviyesinde belki düşünülebilir ama o seviyede başka cihazlar da var. Ama kesin olarak "fiyat performans arayanlar buraya" başlığını hak edecek bir cihaz değil hatta konusunun açılması bile gereksiz bir cihaz olduğu görüşündeyim.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Sevgili Koçara hocam, cihazı bugün bizzat Medimarkt'a giderek yakndan inceledim, cihaz gerçektende mükemmel ve bana kesinlikle dandik plastik hissi vermedi, koku da almadım...bence siz de lütfen Cihaz uzmanı kişilerin çoğunlukta olduğu bu forumda fiyat performans arayan kişiler için dandik cihazlar önermeyin, cihaz önerisi isteyen arkadaşlara nasılsa en uygun kaliteli cihazlar forumdaşlarımızca önerilir....sevgilerimle

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Sevgili Koçara hocam, cihazı bugün bizzat Medimarkt'a giderek yakndan inceledim, cihaz gerçektende mükemmel ve bana kesinlikle dandik plastik hissi vermedi, koku da almadım...bence siz de lütfen Cihaz uzmanı kişilerin çoğunlukta olduğu bu forumda fiyat performans arayan kişiler için dandik cihazlar önermeyin, cihaz önerisi isteyen arkadaşlara nasılsa en uygun kaliteli cihazlar forumdaşlarımızca önerilir....sevgilerimle

Saygıdeğer hocam yakından inceleme derken kastınız nedir bilemiyorum ama mediamarkt'ta cihazın arka kapağını çıkartmanıza izin verdiklerini pek zannetmiyorum. :) Cihaza koydukları sahte üçüncü kamera deliğini herhalde gözden kaçırdınız ki mükemmel diyebiliyorsunuz. :) Bol makyajlı bir cihaz ve dışarıdan güzel görünüyor bunlara evet ama içini açtığınız anda farkı görüyorsunuz. İmkanınız yoksa da youtube teardown videolarına şöyle bir göz atmanız bile ne demek istediğimi anlatabilmem için yeterli olacaktır.

Niyetim elbette ki siz saygı duyduğum büyüklerimle tartışmak değil -ve dostunuzun görüşlerini desteklemenizi ve arka çıkmanızı da anlıyorum- fakat sadece bu forumdaki yorumlara güvenerek yemeyip, içmeyip kaliteliye ve iyiye ulaşabilmek adına telefon alanlar arkadaşlarımız var biliyorsunuz. Cihazın içini incelemiş ve kalitesizliğini gözümle görmüşken böylesine "DANDİK" (aynen sizin gibi kalınlaştırıp üzerine bir altını çizerek ve büyük harflerle yazıyorum) bir cihaza fiyat/performans yazılmasını kabul etmek, bu cihazı almalarına teşvik edilmesine göz yummak ve eksik/yanlış görüşlere itiraz etmemek cihazı satın alacak arkadaşların haklarına girmek olacak. Bu nedenle sizleri ne kadar seviyor ve saygı duyuyor olsam da maalesef ki muhalefete devam edeceğim ve gördüğüm, deneyimlediğim, tecrübe ettiğim eksiklikleri yazacağım. Sevgiyle umarım anlayışla karşılarsınız. flower~~<3

Üst Alt