Selamun aleykum cümleten.
3 seneyi aşkın süredir mi max 2 kullanıyorum. Ekran sürem, parlaklık kısıkta, genelde karanlıkta, sosyal medya kullanmak olduğuna ve wireless'tan bağlandığıma, genelde 15-20 saat olur. Ama nedense büyük güncellemelerden sonra bir bocalama süreci oluyor. Bu hafta büyük bir güncelleme geldi ve yine ekran sürem 11-12 saate düştü aynı şartlarda, yarıya düştü gibi yani. Sonradan yüklenen uygulamaların silinmesi, minik ayarlar vs performansı arttırıyor ama cidden bunalttı bu durum. Telefonumda rom yok ama rom yüklesem de bu tip sıkıntılarla karşılaşır mıyım?
Ekran sürem genelde 15+ saatlerde kullanan biriyim, telefonu alma amacım da oydu zaten. Ama dediğim gibi güncellemelerden sonra nedense pili kullanan öğeler ekrandan sonra hücre bekleme, telefon bekleme falan var, ama onların yüzdesi çok fazla. Mesela hücre bekleme 15-20 gibi görünüyor, telefon bekleme 10 civarı.
Ne önerirsiniz?
Daha evvel hiç rom kurmadım, anlamam da, ama şu staillikteki telefonla performansın hala alınabileceğini düşünüyorum ve sizlere sormak istedim.