Merhaba değerli kardeşlerim ve abilerim. Bende bir çoğunuz gibi xiaomi sevdalısı bi kardeşinizim 5 seneye aşkın süredir kullandığım s3mini telefonumu değiştirme zamanı geldi ve malum öğrenci olduğumuz için maddi konuda sıkıntı yaşamamak için uygun fiyatları kolluyoruz hep beraber. Şimdi bunlar doğrultusunda aklımda bazı fikirler ve bunların akabinde de bazı soru işaretleri mevcut . Gerek fikirlerimi paylaşmak gerek ise sorularıma cevap bulmak için madde madde sorarak devam edeceğim ( Bu konu veya buna yakın bir konu açılmış ise özür dilerim)
-Öncelikle herşey sıfırdan yurt dışı güvenilir bir siteden telefon sipariş ettik ve bir ihtimal gümrüğü geçti dersek yani telefon elime geçti. Peki beni bu sırada neler bekliyor ? yani telefonu açıp kullanmam için neler gerekiyor hangi aşamaları geçmem gerekiyor ( imei kayıt vs.)
-Ve arkadaşlar aklıma şöyle birşey takıldı. Yakın bi zamanda facebook gruplarında gördüğüm bir arkadaş Aliexpress sitesinden teledon almayı başarmıştı.Gerekli linkide paylaştığı için bende girip satıcıya yani mağazaya girip bir göz attım . Gerçektende oylamalar ve geri dönüşlerden anladığım kadarıyla işini iyi yapan ve gümrükle sıkıntı yaşamayan bir satıcıydı. Ama sıkıntı şu mağazada xiaomi dışında diğer marka ve modeller mevcut (meizu letv huawei vs ) Yani demek istediğim alan alıyor bi şekılde. Asıl mesele ise neden Türkiye'ye Xiaomi satılmıyor (aliexpress için konuşuyorum diğer sitelerden haberim var )
- Fikir dedğim konu ise şöyle arkadaşlar >> Aliexpressten xiaomi marka satan satıcı ve mağazalar Türkiye'ye göndermiyor dedik zaten. Peki Gönderim yerini Türkiye değil de kıbrıs olarak değiştirince sipariş verebiliyoruz.Konuya açıklık getirmek gerekirse Siparişi kıbrısa verip , kıbrısta bulununan eş dost arkadaş yadımıyla işi halledebilir miyiz ? Ve diğer sorum ise telefon kıbrısa sorunsuz bi şekiilde girebilir mi ? Yani ordaki gümrük muhabeti bizimki gibi mi işliyor ? Bu konuyu bilen yada tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
- Eğer herşeyi olumlu düşünürsek , Aliexpressten xiaomimizi kıbrısa sorunsuz bi şekilde sipariş ettirip ordan da arkadaş aracılığıyla almamız sizce mantıklı olur mu ?