Soru Farklı Romlarda Farklı Şarj Olma Süreleri

neoptolemos

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
mi6
Konular
3
Merhaba arkadaşlar,
Mi 6 telefonumda farklı farklı romlar kullanmayı/denemeyi seviyorum ancak bazı romlarda fark edilir şekilde telefonum daha yavaş şarj oluyor. Sormak istediğim şey romları geliştiren ekip bunu bilerek ve isteyerek mi yapıyor?
Bir diğer sormak istediğim soru telefonlarda şarjdan sorumlu mekanizma var mıdır? Örneğin kernel midir şarjdan sorumlu birim? Eğer öyleyse misal çok beğendiğim fakat yavaş şarj olan bir romun kernelini değiştirerek daha hızlı şarj olmasını sağlamak yada bir şekilde şarj olma hızına/akımına/voltajına müdahale etmek bunları değiştirmek mümkün müdür?
Teşekkürler

selcukseker58

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
selçuk
Cihazım
mi6
Konular
5
Hocam rom şarj meselesi kernel üzerinde kontrol ediliyor. Ancak kernel üzerinde oynamak çok da mantıklı bir hareket olmayacaktır. Bu tür değişikliklerin profesyonelce yapılması gerekmektedir. Crdroid veya bliss rom da maksimum şarj özellikleri mevcut. Bu romlarda şarj kontrolüne izin verilmiştir. Bu romların tamamı deneysel olduğu için şarj konusunda oynamayı sorun görmemişler. Ayrıca magisk modülleri ile kernele müdahale edebilen yazılımlar da mevcut magisk modüllerde ararsanız bulursunuz. Ancak işlemci, ekran kartı, ram kullanımı ve şarj gibi önemli konularda oynamayı tavsiye etmiyorum. Kullandığınız romda maksimum şarj desteği varsa onu işaretlemekle yetinmeniz kanısındayım.

neoptolemos

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
mi6
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam rom şarj meselesi kernel üzerinde kontrol ediliyor. Ancak kernel üzerinde oynamak çok da mantıklı bir hareket olmayacaktır. Bu tür değişikliklerin profesyonelce yapılması gerekmektedir. Crdroid veya bliss rom da maksimum şarj özellikleri mevcut. Bu romlarda şarj kontrolüne izin verilmiştir. Bu romların tamamı deneysel olduğu için şarj konusunda oynamayı sorun görmemişler. Ayrıca magisk modülleri ile kernele müdahale edebilen yazılımlar da mevcut magisk modüllerde ararsanız bulursunuz. Ancak işlemci, ekran kartı, ram kullanımı ve şarj gibi önemli konularda oynamayı tavsiye etmiyorum. Kullandığınız romda maksimum şarj desteği varsa onu işaretlemekle yetinmeniz kanısındayım.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, benim için çok aydınlatıcı oldu. Yüreğinize sağlık.

selcukseker58

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
selçuk
Cihazım
mi6
Konular
5
Crdroid kullananlarda Akıllı Şarj desteği mevcut.
Bu ayarı olduğu gibi kullanmak stabil kararlı bir şarj sağlar diye düşünüyorum. Yüksek voltaj kararsızlıklara yol açabilir...

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201224-163545_Ayarlar.png
    Screenshot_20201224-163545_Ayarlar.png
    126,4 KB · Görüntüleme: 46
Üst Alt