Yardım failed to mount '/persist' (invalid argument) - Redmi K20 pro

HaKaaN35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Alüminyum kompozit
Konular
41
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
K20 pro raphael Çin romu
Telefon Modeli
K20 pro 6/128
Bootloader Kilidi
Açık
2 gündür yaşadığım bir sorun, çinden alınma bir cihaz aldım şebekesi gitti aldığım yer Bi şekilde halletmiş geri aldım twrpden işlem yapınca yine gidiyordu, yine yaptı bu bu sefer yedek aldım ne olur ne olmaz diye, yine gidince yediği sadece efs persist yükledim düzeldi, üstüne miui ms yükledim yine gitti yedeği yükledim düzeldi sonra wipe yapıp komple yedeğe aldım miroom a ama twrp de bir hata aldım persist le ilgili format data yaptım wip yaptım ama twrpden artık Bi işlem olmuyordu sürekli ;
failed to mount '/persist' (invalid argument)
Hatası vermeye başladı, bende siteden K20 pro stabil global yükledim oda hit versiyon muş bu kezde kendi kendine ön kamera açılıp kapanıyor ve kamerayı kalibre et hatası veriyordu. Romu edl moda alıp Çin romu yüklemeye çalıştım ama ;
Yüksek riskli hata şeklinde bir uyarı aldım fastboot ile denedim yükledi ama hala aynı sorun çıkıyordu. Twrp yükledim fastbotta 3.2.1 olanı yine failed to mount '/persist' (invalid argument) hatası devam etti. Baya araştırdım miflasdan bat komutları değiştirip sadece persist yükledim olmadı, twrpden denedim persist mount olmuyordu ve imaj flash lama modunda flash seçeneğinde persist yoktu,Minimal ADB fastboot konutlarında ise persist korumalı hatası verdi, twrp terminalde denedim olmadı, twrp file managerden denedim olmadı, hepsinde failed to mount '/persist' (invalid argument) devam etti bunun bir çözümü yokmu yazma koruması kalmazmı? Neden edl mod işe yaramaz beynim yanmak üzere!

ÇÖZÜM
İlk olarak

dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/persist

komutunu veriyoruz ve cihazı reboot recovery ile tekrar recovery moda alıyoruz.

Sonrasında linkini vermiş olduğum persist i zip ten çıkarıp cihaz hafızasına atıyoruz.

İkinci komutumuzu veriyoruz.

dd if=/sdcard/persist.img of=/dev/block/bootdevice/by-name/persist

Ve ardından reboot ediyoruz. Persist cihaza yüklenmiş oluyor.

Ben deneyemedim cihazı yazılma yolladım fakat aynı sorunu yaşayan varsa denesin sorun çözülecektir. Çin sitelerinde görmüştüm ama eksik olduğu için işe yaramamıştı sağolsun hocam burda paylaştı.
Zenex'ten alıntı

24 haziran 2020
Arkadaşlar telefonun işlemci arızalandığı için bu çözümler işe yaramamış. Tamir romu dahil denenmeyen yol kalmadı.Corona sebebi ile çinden parça getirmek ayrı bir dert oldu bu yüzden telefon hala olmadı.aalımda sorun çok basit (eğer yazılımsal olsa) persist silindiği için oluyor bu sorunlar. Düzelmiyorsa donanım tamirinden anlayan tamirci lerle görüşün. Yazılım işi değil.

Son düzenleme:

cihanyenal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cihan
Konular
0
İlk olarak

dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/persist

komutunu veriyoruz ve cihazı reboot recovery ile tekrar recovery moda alıyoruz.

Sonrasında linkini vermiş olduğum persist i zip ten çıkarıp cihaz hafızasına atıyoruz.

İkinci komutumuzu veriyoruz.

dd if=/sdcard/persist.img of=/dev/block/bootdevice/by-name/persist

Ve ardından reboot ediyoruz. Persist cihaza yüklenmiş oluyor.

Merhabalar bende k20 pro cihaz var global sürümü yükledim pesist partisyon hatası veriyor, parmak izi proxy gyro vs aktif değil.
İlk komutu uyguladım fakat cihaza recovery modda (twrp bytrabzonlu) persist dosyasını cihaza atamıyorum. 2. komutu verdiğimde ''no such file or directory'' hatası alıyorum. Dosyayı telefon açıkken ana dizine kopyaladım yine görmedi. ayrıca ilk komutu girdikten sonra ön kamera hatası oluştu açılamadı kalibre et vs. yardımcı olursanız sevinirim

Oyla:

aymesut45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mESUT
Cihazım
redmi
Konular
0
arkadaşlar linki göremedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şimdi gördüm teşekkür ederim

Oyla:

HaKaaN35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Alüminyum kompozit
Konular
41
Merhabalar bende k20 pro cihaz var global sürümü yükledim pesist partisyon hatası veriyor, parmak izi proxy gyro vs aktif değil.
İlk komutu uyguladım fakat cihaza recovery modda (twrp bytrabzonlu) persist dosyasını cihaza atamıyorum. 2. komutu verdiğimde ''no such file or directory'' hatası alıyorum. Dosyayı telefon açıkken ana dizine kopyaladım yine görmedi. ayrıca ilk komutu girdikten sonra ön kamera hatası oluştu açılamadı kalibre et vs. yardımcı olursanız sevinirim

Zenexe 4 ay felan oldu galiba yazdım hala cevap verecek, ama gerek kalmadı zaten sana özelden yazdım hocam bizim durum K20 pro larda rastlanan Bi durum işlemci arızası, yazılımla olmuyor. 4 kişiye gitti hiç biri yapamadı. Boşa para harcama persist yüklemek çok kolay olmadıysa işlemci arızalı. Tamirci araştır.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Zenexe 4 ay felan oldu galiba yazdım hala cevap verecek, ama gerek kalmadı zaten sana özelden yazdım hocam bizim durum K20 pro larda rastlanan Bi durum işlemci arızası, yazılımla olmuyor. 4 kişiye gitti hiç biri yapamadı. Boşa para harcama persist yüklemek çok kolay olmadıysa işlemci arızalı. Tamirci araştır.
Bilerek cevap vermedim hocam. Her tamircinin bazı prensipleri vardır. Siz bana sordunuz, ben tamir ederim şu ücreti olur dedim. Siz de x kişiye gönderiyim yapamazsa size gönderirim dediniz. Beni 2. 3. seçenek olarak görecekseniz cihazınıza bakmamı beklemeyin. Prensip gereği ellenmiş kurcalanmış cihazlara bakmıyorum.

Oyla:

HaKaaN35

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Alüminyum kompozit
Konular
41
Bilerek cevap vermedim hocam. Her tamircinin bazı prensipleri vardır. Siz bana sordunuz, ben tamir ederim şu ücreti olur dedim. Siz de x kişiye gönderiyim yapamazsa size gönderirim dediniz. Beni 2. 3. seçenek olarak görecekseniz cihazınıza bakmamı beklemeyin. Prensip gereği ellenmiş kurcalanmış cihazlara bakmıyorum.
Usta biz aşkmı yaşıyoruz burda ne alakası var bunun iki, üçle! Adam telefonu satan kişiydi teklif etti yolladım, sende bedavaya yapmıyorsun sonuçta. Ticaret ahlakı böylemi olur. Ben bişey vaad edip yapmasam tamm haklısın ama bu davranış hiç etik değil. Cevap bile vermemeni söylemiyorum bile. Bide şöyle bir şey var bu dünyada herşey para değil

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Usta biz aşkmı yaşıyoruz burda ne alakası var bunun iki, üçle! Adam telefonu satan kişiydi teklif etti yolladım, sende bedavaya yapmıyorsun sonuçta. Ticaret ahlakı böylemi olur. Ben bişey vaad edip yapmasam tamm haklısın ama bu davranış hiç etik değil. Cevap bile vermemeni söylemiyorum bile. Bide şöyle bir şey var bu dünyada herşey para değil
Başka bir tamircinin baktığı cihaza bakmıyorum hocam olay bu kadar net. Aşkla vs ilgisi yok bu durumun. Bizim ülkenizdeki tamircileri bildiğimden dolayı bunu söylüyorum. 2 kesim var, yapılabilecek bir sorun olsun bir kesim yapıyor diğer kesim daha sonra hiç yapılamayacak duruma getiriyor çöp ediyor. Bu nedenle ben başkasının baktığı cihaza bakmamayı tercih ediyorum. Ticaret ahlakına uygunsuz bir şey yok burada malesef. Sizler tsmirci seçebiliyorsunuz, ben de tamir edeceğim cihazı seçiyorum. Kesin sonuçlara oynuyorum.

Oyla:

sass

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
asesc
Cihazım
not 8 pro
Konular
19
Normalde persist vardı bu olaydan sonra kayboldu hocam

Malefes hocam denedim hepsini hiç bir şekilde müdahale etmiyor persist işin içine girdiği anda
failed to mount '/persist' (invalid argument) alıyorum. Format, wipe , repair, file sistem değiştirme hiç biri çalışmıyor, sadece format data biraz çalışıyor sonra odada hata veriyor.

Persist seçilmiyor hocam. Persist. İmg de İmaj yükleme bölümündede persist seçeneği kayboldu.
hocam bendede boyle oldu persist hatasi veriyor sizin yapdim dediginiz cogu seyi bende yaptim olmadi suan cfw romdayim stock miui rom kurunca aciis ekraninda kaliyor telefon acilmiyor persist hatasini duzelte bildinizse banada anlata bilirmisiniz acaba ve bu arada persist.img nerden indiricez

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek