Rom Evolution X OFFICIAL Redmi Note 8/Note 8T [Android 11]

gungfu155

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cüneyt
Cihazım
redmi note 8
Meslek
yakın dövüş uzmanı
Konular
19
Konu güncellenmiştir
Merhaba hocam merak ettiğim birşey var IPC ekrana MIUI romlarda aod kullanınca pixel hayalet ekran vs sorunlar baş gösterir diyoruz peki aosp tarzı romlarda çünkü bütün hepsinde açık ekran var kapatmadigimiz sürece aktif onlar içinde geçerli mi IPC aod sıkıntısı

mosterra

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
RB
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
AOD özelliği Redmi Note 8 üzerinde kullanılması riskli bir şey. Ben uzak duruyorum. Yine de kullanmak isterseniz, ekran ayarlarında Live Display menüsünün altında Color Calibration kısmı var. Oraya girip R-G-B değerlerinin maksimum ayarını 100 yerine 95 veya 90 olacak şekilde ayarlarsanız, hayalet ekran olasılığını ciddi şekilde azaltmış olursunuz.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
189
Merhaba hocam merak ettiğim birşey var IPC ekrana MIUI romlarda aod kullanınca pixel hayalet ekran vs sorunlar baş gösterir diyoruz peki aosp tarzı romlarda çünkü bütün hepsinde açık ekran var kapatmadigimiz sürece aktif onlar içinde geçerli mi IPC aod sıkıntısı
IPS ekranda ne yaparsanız yapın AOD hayalet ekran sorununa yol açabilir. Ayrıca pili de sömürür.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Hocam ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler..
Kurdum sıkıntı yok ancak kamera hiç ama hiç tatmin edici değil, yani miui ile kıyaslandığında dağlar kadar fark var.. Bir öneriniz var mı?
Bir kaç gcam denedim ama sonuç yine de pek iyi değil..

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Hocam ellerinize sağlık, paylaşım için teşekkürler..
Kurdum sıkıntı yok ancak kamera hiç ama hiç tatmin edici değil, yani miui ile kıyaslandığında dağlar kadar fark var.. Bir öneriniz var mı?
Bir kaç gcam denedim ama sonuç yine de pek iyi değil..
Anx kamera kullanın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aod gereksiz bir özellik hem pili sömürüyor hemde ekranda yanık olmasına sebeb oluyor Ipc ekranlarda bu sorun geçerli benim sadece ortam ekranını kullanıyorum

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Evolution - X v4.6 - OFFICIAL | 10 Q
Released: 12/8/2020

Değişiklikler:
• Temiz flaş gerekli!
• Coral'ın Ağustos yaması için parmak izini güncelleyin
• Çekirdek 4.14.193'e yükseltilmiş
• Tamamen sabit çevrimdışı şarj
• Varsayılan olarak otomatik parlaklık devre dışı bırakıldı
• Zram boyutunu 2 GB'a çıkarın
• Geri dirac desteği eklendi
• Clear Speaker uygulandı
• MIUI 20.7.30'dan blob'ları güncelleyin
• En son EvoX kaynakları ile senkronize edildi
• Video kaydı düzeltildi
• Hotspot düzeltildi
• Canlı görüntü eklendi

MUR55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
11
Son sürüm biraz buglu maalesef.Ayarlar kısmındaki uygulamalar bölümü çalışmıyor wifi kısmıda sorunlu gibi

mfa5

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Fatih
Cihazım
Mİ5s-RNote8
Meslek
Öğrenci
Konular
13

mfa5

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Fatih
Cihazım
Mİ5s-RNote8
Meslek
Öğrenci
Konular
13
Evolution-X, MiRoom'dan sonra geçtiğim en güzel ROM oldu. Hem bol özellikli hem de akıcı bir rom.

Mi-Room'u bırakma nedenim ise arka planda Xiaomi bazlı romların Xiaomi sunucularıyla çok fazla bağlantı kuruyor olmasıydı. Trafiği merak edenler uygun bir trafik izleyici veya Blokada uygulamasını kurarak durumun vehametini görebilirler.

Eski telefonum GM5'de Revolution Remix kullanıyordum. Benzerlikleri nedeniyle Evolution-X'e alışmak hiç zor olmadı. Ses konusunda her türlü ince ayar yapılmış olarak geliyor. Üstüne Edxposed Framework kurdum ve XprivacyLua'yı + Minminguard + AfWall ekledim. Telefonda tam kontrol sahibi olmak gibisi yok. The Evolver menüsü o kadar iyi düzenlenmiş ki Edxposed üzerine GravitybBox kurmak gerekmiyor. Tüm ayarları yaparken epey zaman harcayabilirsiniz.

Evolution-X kullanılacaksa, şahsi tavsiyem Ryzen kernel kurulması yönünde. Rom'un kendisiyle gelen kernelde işlemci hızları tavan değerlere ayarlandığı için batarya tüketimi aşırı fazla oluyor. Ryzen kernel ile tüketim ciddi şekilde düşüyor.
android 10da uyumlu mu hocam ryzen kernel? kurmayı düşünüyorum

Üst Alt