Haber Evofone Xiaomi Basın Toplantısı ve Görseller

Pek çok teknoloji yazarının katılımıyla 16 Ağustos 2018 Perşembe günü Saat 10.30'da başlayan basın toplantısında Evofone (Evo, EvoBT) firması Xiaomi'nin Türkiye'deki resmi distribütörü olduğunu açıkladı. Satışa sunulacak olan ilk modelin Mi A2 olduğu belirtilen bu toplantıda ilk modelin Teknosa tarafından satılacağı ve 2599 TL fiyat etiketine sahip olacağı belirtildi.

Henüz Xiaomi'nin üst düzey yetkilileri, resmi hesapları veya sitelerinden doğrulanmayan bu etkinliğe ilişkin görselleri ve teknoloji yazarlarının sosyal medya hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Peki sizce evofone'un fiyatları şuan ithalatçı garantili telefonların fiyatlarından daha düşük olur mu?

Yani Evofone Xiaomi'den telefonları diğerlerine göre daha düşük fiyattan toplayıp getirebilir mi?

Daha pahalı olacaksa Hepsiburada'dan almak daha mantıklı gibi..
Tam tersi daha da yükselecek bence.

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
Tam tersi daha da yükselecek bence.

Görüldüğü üzere arada 50-100tl arasında bir fark mevcut şu anda. Üstelik ithalatçı garantili olan cihazların indirimli fiyatları böyle şu anda.

İlk giriş maliyetleri, mi store ücretleri, servis altyapısı vb gibi olaylar oturduğu zaman aralarında herhangi bir fark kalmayacak gibi gözüküyor.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Peki sizce evofone'un fiyatları şuan ithalatçı garantili telefonların fiyatlarından daha düşük olur mu?

Yani Evofone Xiaomi'den telefonları diğerlerine göre daha düşük fiyattan toplayıp getirebilir mi?

Daha pahalı olacaksa Hepsiburada'dan almak daha mantıklı gibi..
Hayır daha ucuz olmaz sanmam.

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
simdi benim sorum global garanti ne olacak?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

birde su var evo resmi fan sitesiyle nasil bir irtibat halinde olacak buradaki toplulugun gonlunu nasil kazanicak?

Kullanıcı Adım

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi6
Konular
1
simdi benim sorum global garanti ne olacak?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

birde su var evo resmi fan sitesiyle nasil bir irtibat halinde olacak buradaki toplulugun gonlunu nasil kazanicak?

Zannediyorum satış kısmı ve forum kısımları ayrılacak. Şu anda en büyük sorunlar ithalatçı distrübütör kavgasından dolayı diye düşünüyorum. Diğer miui fan forumlarında olduğu gibi resmi satış kanallarının siteleri konulur sadece. Böylece forum ve satış olayı bölünmüş olur. Ortada kavga da kalmaz.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar defalarca yazdık ama halen daha bunu bir kavga olarak görüyorsunuz. Ortada bir kavga yok. Bu forum 2014'te kurulduğunda amacımız Mi severlerin Xiaomi ve cihazları hakkında en yetkin bilgilerle bu cihazlara sahip olmaları ve bu cihazları sorunsuzca kullanmalarını sağlamak, Xiaomi'yi Türk kullanıcılara sevdirmekti ki halen daha bunu yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar birçok firma resmi olmadıkları halde biz resmiyiz diyerek kullanıcıları yanıltarak haksız kazanç peşinde olduklarını gördük. Elbetteki görevimiz dahilinde buna izin vermedik. Gördüğümüz yanlışları yazarak bunların resmi olmadıklarını kullanıcılarımıza anlatmaya çalıştık. Behçetgiller gibi Instagram'da lansman yapan dolandırıcıların sizi kandırmalarına izin vermedik. O zaman bize kulak asmayanlar şimdi maalesef mahkemelerde paralarını geri almaya uğraşıyorlar. Evofone olayında da Evo'nun benzer söylemlerle ortaya çıkması ve Xiaomi'nin de bunu kabul etmemesi sonucu onların da geçmişteki Xiaomi Türkiye'yiz diyen firmalardan bir farkları olmadığını ortaya koymuştur. Bugüne kadarki süreçte Evofone'un bu süreci kötü bir şekilde yönetmesi sonucu onların resmi olmadıklarına dair düşünceler ağır basmıştır. Ancak son gelişmeler yani Xiaomi'nin resmi olarak şimdilik bir mail ile bunu kabul ediyor olması herşeyi değiştirmiştir. Şimdi bizlerin yapacağı şey, bu durumu kabul edip bu doğrultuda çalışmalarımıza devam etmektir.
Şu anda Evofone'un, Xiaomi'nin en çok önem verdiği konuların başında gelen Fan'larıyla olan ilişkileri konusunda kendilerinin nasıl bir yol izleyecekleri, Xiaomi'nin Türkiye'ye girerken bugüne kadar hiçbir ülkede ortaya koymadığı şekildeki uygulamalarla giriş yapması, Xiaomi'nin özellikle destek konusunda ne kadar katı olduğu ortadayken neden Evofone'un seçildiği merak konusudur. Bekleyip göreceğiz.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onoresa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Henüz yok
Konular
4
Arkadaşlar defalarca yazdık ama halen daha bunu bir kavga olarak görüyorsunuz. Ortada bir kavga yok. Bu forum 2014'te kurulduğunda amacımız Mi severlerin Xiaomi ve cihazları hakkında en yetkin bilgilerle bu cihazlara sahip olmaları ve bu cihazları sorunsuzca kullanmalarını sağlamak, Xiaomi'yi Türk kullanıcılara sevdirmekti ki halen daha bunu yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar birçok firma resmi olmadıkları halde biz resmiyiz diyerek kullanıcıları yanıltarak haksız kazanç peşinde olduklarını gördük. Elbetteki görevimiz dahilinde buna izin vermedik. Gördüğümüz yanlışları yazarak bunların resmi olmadıklarını kullanıcılarımıza anlatmaya çalıştık. Behçetgiller gibi Instagram'da lansman yapan dolandırıcıların sizi kandırmalarına izin vermedik. O zaman bize kulak asmayanlar şimdi maalesef mahkemelerde paralarını geri almaya uğraşıyorlar. Evofone olayında da Evo'nun benzer söylemlerle ortaya çıkması ve Xiaomi'nin de bunu kabul etmemesi sonucu onların da geçmişteki Xiaomi Türkiye'yiz diyen firmalardan bir farkları olmadığını ortaya koymuştur. Bugüne kadarki süreçte Evofone'un bu süreci kötü bir şekilde yönetmesi sonucu onların resmi olmadıklarına dair düşünceler ağır basmıştır. Ancak son gelişmeler yani Xiaomi'nin resmi olarak şimdilik bir mail ile bunu kabul ediyor olması herşeyi değiştirmiştir. Şimdi bizlerin yapacağı şey, bu durumu kabul edip bu doğrultuda çalışmalarımıza devam etmektir.
Şu anda Evofone'un, Xiaomi'nin en çok önem verdiği konuların başında gelen Fan'larıyla olan ilişkileri konusunda kendilerinin nasıl bir yol izleyecekleri, Xiaomi'nin Türkiye'ye girerken bugüne kadar hiçbir ülkede ortaya koymadığı şekildeki uygulamalarla giriş yapması, Xiaomi'nin özellikle destek konusunda ne kadar katı olduğu ortadayken neden Evofone'un seçildiği merak konusudur. Bekleyip göreceğiz.

Peki Xiaomi almak isteyen biri olarak sorayım. Cevabını özelden de verebilirsiniz; Sizce Mi Store'u beklemeli miyim yoksa kvk güvenceli veya sizlerin önerebileceği bir yerden mi almalıyım. Yani asıl soru şu; Genpa'yı mı önerirsiniz yoksa Ritzy, KVK gibi diğer garantileri mi?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Peki Xiaomi almak isteyen biri olarak sorayım. Cevabını özelden de verebilirsiniz; Sizce Mi Store'u beklemeli miyim yoksa kvk güvenceli veya sizlerin önerebileceği bir yerden mi almalıyım. Yani asıl soru şu; Genpa'yı mı önerirsiniz yoksa Ritzy, KVK gibi diğer garantileri mi?
Ben Türkiye'de Apple haricinde garanti tanımıyorum. Aldığım cihazları mümkünse garantisiz, değilse ithalatçı garantili alıyorum. Hiç değilse garanti hizmeti alamayacağımı bildiğim halde fazla para vermek istemiyorum.
Telpa ile 2 telefonumda sorun yaşayıp, telefonları kendilerine hibe ettim. Delta ile 3 defa muhatap oldum, ikisinde çok memnun oldum. Hatta kullanıcı hatasını garanti dahilinde çözdüler. Diğerinde tekme yiyip yamulan bir telefon sözkonusuydu ve doğal olarak işlem yapılamadı.
Kısaca ben garantiyi düşünmüyorum, çünkü hizmet alıp almayacağım belli değil. Yazılımsal sorunları zaten kendim de çözebildiğim için, Mümkün olan en ucuz yol hangisi ise o yola başvuruyorum.

Üst Alt