Yardım Error 255 Sorunu

Isamu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Realme 6i
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
TWRP
Telefon Modeli
Poco F1
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar, sanırsam yanlışlık ile wipe data yaptım advancede girmeden ama yedeğim vardı. Lakin, yüklenmiyor ve bu hata veriliyor. Lütfen, yardım edin. :(

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
39
Öncelikle TWRP yedeğin harici SD kartta değilse, kopyasını al. Daha sonra tüm bölümleri sil (dahili hafızadan, resim dosya vs. varsa önceden ydekle). Daha sonra format data işlemi yap, tekrar twrp'ye başlat (sistemi silmiştik çünkü, formattan sonra dahili kartı okuması için gerekli). Daha önceki romu yeniden yükle. Yedeği geri yüklemeden önce root vardı ise root yap, DFE (disable force encrypt = şifreleme devre dışı) olmalı, değilse tvrp ile dfe.zip (Poco F1 için) ile yap, telefonu yeniden başlat, şifrelemeyi kadırsın, tabi bu twrp ve diğer datayı sileceği için yeniden yükle. Şimdi twrp ile sadece data partitionu geri yükle.

NOT: Bu arada TWRP yüklü rom değil, sadece yedekleme & geri yükleme yazılımıdır, ROM TWRP için ise .zip uzantılı, fastboot romu ise .tgz uzlantılı olur.

Ayrıca şu linkteki konuya bir bak, daha detaylı anlatım var: Rehber - Twrp Data Yedeğini Geri Yükleme Hatası Çözümü (createTarFork() process ended with ERROR=255)

Son düzenleme:
Oyla:

Isamu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Realme 6i
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle TWRP yedeğin harici SD kartta değilse, kopyasını al. Daha sonra tüm bölümleri sil (dahili hafızadan, resim dosya vs. varsa önceden ydekle). Daha sonra format data işlemi yap, tekrar twrp'ye başlat (sistemi silmiştik çünkü, formattan sonra dahili kartı okuması için gerekli). Daha önceki romu yeniden yükle. Yedeği geri yüklemeden önce root vardı ise root yap, DFE (disable force encrypt = şifreleme devre dışı) olmalı, değilse tvrp ile dfe.zip (Poco F1 için) ile yap, telefonu yeniden başlat, şifrelemeyi kadırsın, tabi bu twrp ve diğer datayı sileceği için yeniden yükle. Şimdi twrp ile sadece data partitionu geri yükle.

NOT: Bu arada TWRP yüklü rom değil, sadece yedekleme & geri yükleme yazılımıdır, ROM TWRP için ise .zip uzantılı, fastboot romu ise .tgz uzlantılı olur.

Ayrıca şu linkteki konuya bir bak, daha detaylı anlatım var: Rehber - Twrp Data Yedeğini Geri Yükleme Hatası Çözümü (createTarFork() process ended with ERROR=255)
Hocam, benim yedek micro sd kartta ama ben bunu usbye aktarmayı başardım. Ama yine de OTG ile yapsamda aynı hatayı alıyorum. Sonrasında ise yedeksiz rom yüklemeye çalışır isem Error 1 hatası alıyorum ve sadece crdroid ile yükleyebiliyorum. Önceki rom o idi. Lütfen, bana canlı olarak destek olabilir misiniz? Mesaj bakımından.

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
39
İlk iş, cihaza ait orjinal bir fastboot rom indir, bu MIUI global versiyon olabilir mesela. fastboot rom nası yüklenir bilmiyorsan sitede konu ile ilgili yardım bulabilirsin veya ben de anlatabilirim, acak fastboot rom yüklemek ne kadar garantili bir iş ise de sd karttaki herşeyi siler, gerekirse dosya yadek v.s bir daha yedekle önce. CrDroid özel romdur, özel rom kullanmayı düşünüyorsan bile ilk iş orjinal rom yüklemek olsun. Daha sonra twrp ile format data yapıp tekrar twrp yüklersin, bu sefer tüm bölümleri silip crdroid romu yükleyebilirsin.

Oyla:

Isamu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Realme 6i
Konular
2
İlk iş, cihaza ait orjinal bir fastboot rom indir, bu MIUI global versiyon olabilir mesela. fastboot rom nası yüklenir bilmiyorsan sitede konu ile ilgili yardım bulabilirsin veya ben de anlatabilirim, acak fastboot rom yüklemek ne kadar garantili bir iş ise de sd karttaki herşeyi siler, gerekirse dosya yadek v.s bir daha yedekle önce. CrDroid özel romdur, özel rom kullanmayı düşünüyorsan bile ilk iş orjinal rom yüklemek olsun. Daha sonra twrp ile format data yapıp tekrar twrp yüklersin, bu sefer tüm bölümleri silip crdroid romu yükleyebilirsin.
Tamamdır hocam, yardım etmenizi isteyeyim o halde. Ama burası çok yavaş, acaba başka bir yer var mı?

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
39
fastboot romunu orjinal xiaomi sitesinden indir (global versiyon iyidir). Android 10 mu kullanıyorsun? Android ve crdroid ron android versionları aynı olmalıdır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1-) fastboot romunu indir.
2-) indirdiğin romu klasöre ayıkla (çıkart)
3-) platform-tools.zip dosyasını indir ve klasöre çıkart.
4-) platform tools içindeki adb.exe, fastboot.exe ve iki tane .dll dosyalarını rom klasörüne kopyala.
5-) telefonu usb ile bilgisayara bağla (tün sürücüleri yüklemiş olduğunu farzediyorum, yüklemediysen bilgisayara yüklemen lazım yoksa telefonu görmez).
6-) daha sonra kullanmak üzere ilgili android versionuna ait dfe.zip dosyasını da indirmelisin, çünkü fastboot romu telefonu şifreler.
7-) rom dizinine komut satırıda iken gir ve flash_all.bat dosyasını çalıştır.
8=) komutlar tamamlandığında telefon yeniden başlayacak.

NOT: Sen bunları yaparken yarım saatlik bir işim var, sonra yine yazarım.

Son düzenleme:
Oyla:

Isamu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Realme 6i
Konular
2
fastboot romunu orjinal xiaomi sitesinden indir (global versiyon iyidir). Android 10 mu kullanıyorsun? Android ve crdroid ron android versionları aynı olmalıdır.

4-) platform tools içindeki adb.exe, fastboot.exe ve iki tane .dll dosyalarını rom klasörüne kopyala.
5-) telefonu usb ile bilgisayara bağla (tün sürücüleri yüklemiş olduğunu farzediyorum, yüklemediysen bilgisayara yüklemen lazım yoksa telefonu görmez).
6-) daha sonra kullanmak üzere ilgili android versionuna ait dfe.zip dosyasını da indirmelisin, çünkü fastboot romu telefonu şifreler.

Tamamdır, ancak dfe dosyasını internette bulamadım. Nereye baktı isem bulamadım.

Oyla:

Isamu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Realme 6i
Konular
2

Şimdi kurdum sistemi ve açıldı. Bundan sonrasında ne yapmam gerekir? Yeni romları yükleyebilir miyim? Yoksa, dfe gerekli mi?

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
39
Şimdi ilk iş, MIUI sürümünün üstüne 7 kez tıkla ve USB hata ayıklama açılsın, yoksa telefona fastboot komutları veremezsin. İkinci iş de twrp yüklemek olacak. Twrp yükleyince ilk iş yine yedek almak olsun, bir şey ters giderse diye ama istersen yedek alma işini dfe.zip yükledikten sonra yap daha iyi olur, onu da anlatacam.

Oyla:

Isamu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Realme 6i
Konular
2
Şimdi ilk iş, MIUI sürümünün üstüne 7 kez tıkla ve USB hata ayıklama açılsın, yoksa telefona fastboot komutları veremezsin. İkinci iş de twrp yüklemek olacak. Twrp yükleyince ilk iş yine yedek almak olsun, bir şey ters giderse diye ama istersen yedek alma işini dfe.zip yükledikten sonra yap daha iyi olur, onu da anlatacam.
DFE Sürümünü bulamadım hocam.

Oyla:
Üst Alt