Merhaba arkadaşlar uzun zamandir Kullanmis oldugum cihaz için simdiye kadar gelistirici ve stabil olmak uzere farklı romlar kullandım ve kullanmış bulunduk. Fakat bunların arasında öyle bir rom ile karşılaştım ki gerçekten çok stabil performans ve pil ömrü ile dikkat çeken bir rom idi. Bahsi geçen rus multirom sitesinde geliştirilen ve içinde türkçe dil desteği olmayan bir rom, yani multirom tabanlı. Ben bu sürümü kendi uğraşım ve çabalarım neticesinde %99 Türkçeleştirme yaparak romu tamamlayarak editledim ve haftalık olarak rom yayinlandikça yeni sürümü vermeye çalışacağım..
Kısaca rom özelliklerinden bahsedeyim
DESTEKLENEN DİLLER:
- Çince
- İngilizce
- Rusça
- Ukrayna
- Litvanya
- Almanca
- Türkçe
+Kök SuperSu 2.78
+Script performans ve pil kullanımını gelişmiş build.prop içinde.
+Arka plandaki boş ram 2.2 GB
+Hızlandırıcı Xunlei yüklemeler için..
EKSTRA ÖZELLİKLER EKLENDİ
*Saat merkeze alındı ios mod.
* Google DNS ayarları eklendi internet hızı iyileştiridi.
* Wi-fi çekim gücü arttırıldı..
* GPRS çekim iyileştirildi...
* 2G/3G/4G Çekim gücü iyileştirildi...
Ve daha fazlası
Tarafımca denenmiştir ve özellikle 4G yi görmediğim yerlerde artık 4G yi görür oldum ve internet wi-fi gözle görülür şekilde hızlandı....
DOWNLOAD ROM = 7.2.9
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
NOT: Bu romu kurmak için cihazinizin boatloader kilidi açık twrp recovery kurulu olması gerekli..
KURULUM
- Wipe menüsüne giriyoruz Advanced Wipe menüsünden Dalvik/ART Cache, System, Cache ve Data tikllerini işaretleyip butonu sağa çekerek onaylıyoruz.
- İşlem sonunda geri ana menüye dönüyoruz ve Install menüsüne giriyoruz.
- Burada, cihaza kopyaladığımız rom dosyasını gösteriyoruz ve butonu sağa çekip onaylayarak romu yüklüyoruz. İşlem sonunda Wipe cache/dalvik butonuna basıp cache artıklarını da siliyoruz.
- Hemen ardından Reboot system butonuna basarak telefonu yeni romumuzla açıyoruz.
Google play dan indirme sorununu indirilenler uygulama sindan ayarlar bölümündeki indirme boyutunu sinirsiz olarak degistiriniz..
MIU 8 7.2.9 BETA GÜNCELLEME ÖZETLERİ
Uygulama Kilidi
Yeni - İkili uygulamalar için ayrı uygulama kilitleri (02-08)
Akıllı Asistan
Yeni - Taşıma kartları için kısayollar, Mi Pay, önbellek temizleme, Temizleyici ve Derin temizlik (02-07)
Yeni - Gündem hatırlatma kartları (02-07)
Saat / Hesap Makinesi
Yeni - Çalar saat tarafından sabah raporları (02-07)
Optimizasyon - İpotek hesaplama geliştirmeleri (02-08)
Temizleyici
Yeni - WeChat önbellek temizleme özelliği (02-07)
BİLİNEN HATALAR VE ÇÖZÜMÜ
Tarih ve saat ayarlarından zaman dilimini İngilizce dilinde ayarlayın sonra tekrar Türkçe diline geçiş yapabilirsiniz...
Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi