İnsanlardaki bu İphone yada Xiaomi takıntısına akıl sır erdirmek mümkün değil. Benim çocuklar İphone' dan başka telefon kullanmaz. Oysa ben üstüne para verseler İphone kullanmam, kullanamam... Alışkanlık meselesi. Evet Xiaomi bir zamanların F/P cihazıydı. Son derece kullanışlı ve akıcı arayüzüyle kullanıcılarını kendine aşık eden bir arayüzü vardı. Kaçak göçek alınıp illegal kullanıma da imkân veriyordu. Ama artık o da zamana uydu, sınırlarını güvenlik duvarlarıyla kapattı; fiyatıyla da neredeyse Apple'a bile rakip oldu. O bir kere alışınca vazgeçemeyeceğinizi düşündüğünüz ara yüzü ise hatalarla dolu can sıkıcı güncellemelerle bayağı bir aşık usandırdı.
Bizim efsane Mi6 artık miadını doldurup bir köşeye çekilme zamanı geldiğine karar verince bir ara bende Xiaomi' yi terkedip Android dünyasının yeni yıldızı başka bir Çinli Vivo' nun X80 Pro modelini almayı düşündüm. Sıfırını bulamadım yoksa kesin alacaktım ve konu sahibi
emo1616 nın yaptığı gibi Bye bye Xiaomi diyecektim. Sonra eski aşkım yeniden depreşti ve hataları ve günahlarıyla son göz ağrım Xiaomi' nin yeni efsanesi 13 Proya döndüm. Her ne kadar eski heyecanı olmasa da şimdilik aramız iyi. O beni seviyor ben de onu.
Skorpi hocam, sizde artık gelmeyecek bir cihazın hayallerini kurmayın. Max 3 ün de bir kenara çekilme vakti geldi de geçiyor. Ama 13 olur ama 13 pro veyahut ta 13 Ultra.... Sizin gibi bir üstada artık üst düzey bir Amiral gemisi telefon yakışır.
Yakışır değil mi?