Soru Edl modunda mi5s nasıl rom yüklerim?

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Edl modunda nasıl rom yükleniyor ve bu modda rom yüklemenin mi flash ile rom yüklemek ten farkı nedir ?

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Temiz kurulum mi flash ile flash all seçeneğini seçerek kurulum yapılır sistem komple sıfırlanır bu seçeneği seçerek kurulum yaparsanız, MI5s'de parmak izi sorunu çözmüşlerdi donanımsal bir sorun yoksa gelecek olan güncellemeleri bekleyin, veya farklı romlar deneyin.
Hocam zaten mi flash secenegi ile 2 gunde 10 kere rom flashla dım ama nafile kernelde bir problem var herhalde ama problem ne bilmiyorum ve kerneli silemiyorum.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam benim bu konu hakkında pek bilgim yok, fakat forumdaki Mi5s konularından gördüğüm kadarı ile, eğer bir romda Parmak izi okuyucu çalışmaz ise, Cihaz bir hata dosyayı atıyor içine. Ve sonrasında Farklı rom kurulsa veya Mi Flash ile sıfırdan kurulum yapılsa dahi artık sorun çıkartıyor Parmak izi okuyucu. Belki bu durum bir şekilde aşılıyordur fakat benim gördüğüm kadarı ile durum bu. Bu sebeple Kernel ile alakalı olduğunu sanmıyorum durumun; Çünkü her rom attığınızda kernel de değişiyor. Yanlışım veya hatam varsa, net bilgiye sahip üstadlar düzeltirler hatamı.

Oyla:

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Hocam benim bu konu hakkında pek bilgim yok, fakat forumdaki Mi5s konularından gördüğüm kadarı ile, eğer bir romda Parmak izi okuyucu çalışmaz ise, Cihaz bir hata dosyayı atıyor içine. Ve sonrasında Farklı rom kurulsa veya Mi Flash ile sıfırdan kurulum yapılsa dahi artık sorun çıkartıyor Parmak izi okuyucu. Belki bu durum bir şekilde aşılıyordur fakat benim gördüğüm kadarı ile durum bu. Bu sebeple Kernel ile alakalı olduğunu sanmıyorum durumun; Çünkü her rom attığınızda kernel de değişiyor. Yanlışım veya hatam varsa, net bilgiye sahip üstadlar düzeltirler hatamı.
Çok haklısnız hocam böyle bir açıklama xda forumdada görmüştüm mi flash ile rom atıldığında bile düzelmiyormuş anlamadığım bu sorunla karşılaşan tek benmiyim burda o kadar rom ile ve sistemle içli dışlı olan abilerim var ama bir türlü çözüm yolu bulabilmiş değilim xiaomi kendi forumunada konu açtım ordada kimsenin bir bilgisi yok anlmadım gitti telefon manyadı sadece parmak izi değil sistem komple manyadı kendi kendine bildirim paneli filan kayboluyor şarj çok hızlı bitiyor napıcam hiç bilmiyorum garanti saten delta yollanmaz.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Çok haklısnız hocam böyle bir açıklama xda forumdada görmüştüm mi flash ile rom atıldığında bile düzelmiyormuş anlamadığım bu sorunla karşılaşan tek benmiyim burda o kadar rom ile ve sistemle içli dışlı olan abilerim var ama bir türlü çözüm yolu bulabilmiş değilim xiaomi kendi forumunada konu açtım ordada kimsenin bir bilgisi yok anlmadım gitti telefon manyadı sadece parmak izi değil sistem komple manyadı kendi kendine bildirim paneli filan kayboluyor şarj çok hızlı bitiyor napıcam hiç bilmiyorum garanti saten delta yollanmaz.

Hocam işin teknik kısmını üstadlarımız daha iyi bilirler, fakat acaba farklı şekilde rom atılamıyor mu? Misal Box ile atıldığında, yine bizim Usb kablo ile attığımız kapıya mı çıkıyor? Teknik servistekiler cihazı nasıl güncelliyorlar? Teknik bilgiye sahip üstadların cevap vermesi daha uygun olur bu açıdan.

Oyla:

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Hocam işin teknik kısmını üstadlarımız daha iyi bilirler, fakat acaba farklı şekilde rom atılamıyor mu? Misal Box ile atıldığında, yine bizim Usb kablo ile attığımız kapıya mı çıkıyor? Teknik servistekiler cihazı nasıl güncelliyorlar? Teknik bilgiye sahip üstadların cevap vermesi daha uygun olur bu açıdan.
Aynen hocam ben sorunun temel sebebini buldum gibi sorun bence önceden attım kernelleri kalıntılarından kaynaklanıyor ama bu kalıntıları nasıl sileceğim bilmiyorum.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Aynen hocam ben sorunun temel sebebini buldum gibi sorun bence önceden attım kernelleri kalıntılarından kaynaklanıyor ama bu kalıntıları nasıl sileceğim bilmiyorum.

Hocam box kullanmadım ama box ile rom atma cihaz kullanılamaz hale geldiğinde gerek duyulan bir işlem. Miflash veya twrp ile temiz kurulum yapmak box ile rom yükleme ile aynı işlem. Miflash ile temiz kurulum yapınca telefonun içinde eskiye dair bişey kalmıyor zaten. Yani bahsettiğiniz gibi karnelin silinmemesi gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Tabi ustadlar daha iyi bilir bu konuları onlar daha detaylı teknik bilgi verecektir.

Oyla:

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Arkadaşlar sorunum çözüldü miui pro rom attim ardindan romu silemden ustune yeni surum miui pro rom kurdum ve şuan parmak izi sorunsuzca aksaklik olmadan calismakta yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Oyla:

Emre1475

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
12
Sevindim hocam, umarim yeni rom kurdugunuzda da çalışmaya devam eder,tekrar sorun çıkartmaz.
Umarım hocam ama sorun çıkartcanı sanmıyorum onceden toplam depolama alani 24 gb gorunuodu orda biseyler vardi belliydi suan 26gb gorunuo yani miui pro oradaki sorun cikaran birseyleri sildi bence ve suan sorunsuz calisior.

[doublepost=1510147369,1510066758][/doublepost]
Sevindim hocam, umarim yeni rom kurdugunuzda da çalışmaya devam eder,tekrar sorun çıkartmaz.
Yeni rom da denedim hocam hiç bir problem yok temiz kurlum yaptım mi flash ile ondan sonrada sıkıntı olmadı parmak izi okuyucu kusursuz çalışıyor.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Umarım hocam ama sorun çıkartcanı sanmıyorum onceden toplam depolama alani 24 gb gorunuodu orda biseyler vardi belliydi suan 26gb gorunuo yani miui pro oradaki sorun cikaran birseyleri sildi bence ve suan sorunsuz calisior.

[doublepost=1510147369,1510066758][/doublepost]
Yeni rom da denedim hocam hiç bir problem yok temiz kurlum yaptım mi flash ile ondan sonrada sıkıntı olmadı parmak izi okuyucu kusursuz çalışıyor.

Umarim bu sekilde kullanmaya devam edersiniz hocam :) Yinede dikkat etmekte fayda var hepimizin basina gelebilir. Fakat net olarak sorunun kaynagi belli oldu mu hocam?

Oyla:
Üst Alt