- Adım
- Murat YÜKSEL
- Cihazım
- Xiaomi 13
- Meslek
- Sağlık Mem. / 112
- Konular
- 24
İmzamda da yazdığı gibi Xiaomi macerasına Mi4 ile başlamıltım, sabit bir Xiaomi cihazının yanında mutlaka hep 2ci bir android yada ios cihaz oldu. Mi6 ve Mi note 3e kadar Xiaomi çok güzel gidiyordu, sonrasında ise kullandığım en stabil cihaz redmi note 5ti. Ondan sonra zaten gerek Türkiye'ye girmek çabaları gerekse Samsung, huawei ve appleı geçme çabaları ve sonrasında ise bu çabalar yüzünden neredeyse ayda 1-2 cihaz çıkarması ve bu yüzden yazılımın iyice berbat gelmesi. Yazılım iyice berbat hale geldiği için ve cihaz seçenekleri çok fazla olduğu için custom rom geliştirmeyi bırakan geliştiriciler (MiRoom, Masik vs) , Yok RW siydi, yok bilmem nesiydi, yok güvenlik kilidi yüzünden repair yapılamamalar... Vs Vs... Isırılmış elmaya benzemek ve geçmek için hem sistemi iyice hantallaştırdı ve hemde çok cihaz çıkartıp hatta bazı aynı cihazları farklı pazarlar için yeniden adlandırıp satış rakamını yükseltmeye çalıştı. Miui arayüzünü seviyorum, aosp yüzünden nefret ediyorum. Bu yüzden aosp rom hiç düşünmedim, zaten aosp rom kullanacak olsam gider bir gm cihazı alırdım. Miui arayüzünde de durumlar yukarıda anlattığım gibi. Ios'a gelecek olursak en son cihazım 7 plus'tı, ondan sonra herhangi bir ısırılmış elma cihazı kullanmadım. Zaten onları kullanırken de mutlaka jailbreak yapıpta kullanıyordum. (Bu kurcalama hastalığı hiçbir zaman bitmeyecek dedem
). E artık sadede gelecek olursam Xiaomiyi çok seviyorum ama artık ne eskisi gibi cihaz nede eskisi gibi yazılım çıkartıyor. Yaklaşık 2-3 aydır bende senin gibi ısırılmış elmaya geçmeyi ciddi ciddi düşünüyorum yukarıdaki sebeplerden dolayı. Bir yandan da seni düşünüyorum Skorpi dedem. Geçiş yaptıktan sonra ne kadar dayanabilirsin acaba kurcalamadan