Rom dotOS v5.1.1 POCO X3/NFC [11] [FanEdition]

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
Zaten note 9 proda sadece port romlarda yapıyordum bu işlemi aosp romlarda vendor fw içinde oluyordu ama pocoda farkettim ki romların içinde vendor fw yok boyutu da düşük. Doğru sıranın bu olduğundan emin olmak istiyorum sadece , ben romdan sonra vendor ve fw flaşlanır diye biliyorum çünkü.
Tabiki doğru hocam yanlış veya eksik bir şey neden paylaşalım, cihaz farklı ki zaten buna göre gerekli konularda açıldı :)

cilgingitar

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
25
Tabiki doğru hocam yanlış veya eksik bir şey neden paylaşalım, cihaz farklı ki zaten buna göre gerekli konularda açıldı :)
Doğrudur hocam daha yeni elime geçti bilgi topluyorum şu an. Note 9 proda gözüm kapalı ezbere yapardım her şeyi şimdi farklı bir sıra görünce :) peki bu vendor fw Roma ne gibi katkı sağlıyor ben daha önce MSM-Xtended kurdum vendor olmadan bi fark görmedim çok fazla.

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
Doğrudur hocam daha yeni elime geçti bilgi topluyorum şu an. Note 9 proda gözüm kapalı ezbere yapardım her şeyi şimdi farklı bir sıra görünce :) peki bu vendor fw Roma ne gibi katkı sağlıyor ben daha önce MSM-Xtended kurdum vendor olmadan bi fark görmedim çok fazla.
Şimdi şöyle romlar ilk zamanlarda her fw desteklemiyordu. Mesela xtended sadece 12.0.3 fw destekliyordu. Siz 12.0.5 türkiye romundan geçtiğiniz zaman , desteklemediği için fw ve vendor çalışmayacak ,wifi vs bir takım temel özellikler olmayacaktı yani rom kullanılamaz halde olacaktı. Şuan ki romlar tüm bölge ve firmware numaralarını destekliyor. Siz vendor kurmamışsınız fakat miui den geldiğiniz ve sürüm numaranız desteklendiği için, ve rom kurulum sırasında fw ve vendor silinmediği için sorunsuz bir kurulum olmuş. Her zaman güncel daha iyi olduğu için , son sürüm fw ve vendor linklerini konuya ekliyorum. Rom kurulumlarında sürekli tekrar fw flashlamak zorunda değilsiniz, fakat yapmanız da da bir sakınca olmaz

cilgingitar

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Konular
25
Şimdi şöyle romlar ilk zamanlarda her fw desteklemiyordu. Mesela xtended sadece 12.0.3 fw destekliyordu. Siz 12.0.5 türkiye romundan geçtiğiniz zaman , desteklemediği için fw ve vendor çalışmayacak ,wifi vs bir takım temel özellikler olmayacaktı yani rom kullanılamaz halde olacaktı. Şuan ki romlar tüm bölge ve firmware numaralarını destekliyor. Siz vendor kurmamışsınız fakat miui den geldiğiniz ve sürüm numaranız desteklendiği için, ve rom kurulum sırasında fw ve vendor silinmediği için sorunsuz bir kurulum olmuş. Her zaman güncel daha iyi olduğu için , son sürüm fw ve vendor linklerini konuya ekliyorum. Rom kurulumlarında sürekli tekrar fw flashlamak zorunda değilsiniz, fakat yapmanız da da bir sakınca olmaz
Şimdi oldu işte hocam sağ olun yordum sizi

ozanyilmaz5534

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozan
Cihazım
Xiaomi mi a3
Konular
2
Ben opencamera kullanıyorum hocam idare ediyor. gcam olarak da trcamera güzel deneyebilirsiniz

"trCamera_Xmas_Release-User_X_Libs.apk"

Bu da config

Saolun hocam ilgilendiğiniz için :)

MertBeet

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
POCO X3 NFC
Konular
27
13/02 Güncelleme

• dotOS kaynakları güncellendi
  • Kernel Optimus Drunk v11.12 ye güncellendi
  • Parmak izi sunfish'e güncellendi
  • Bulanıklık varsayılan olarak devre dışı bırakıldı (Daha akıcı arayüz)
  • Device Tree tarafından bir kaç düzeltme eklendi
  • Pil tasarrufu için 30Hz eklendi
  • Safetynet varsayılan olarak geçer. Magisk e gerek yok. Magisk yüklenirse sadece ayarlardan MagiskHide açın
  • Özelleştirmeler artık Türkçe!
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

nanelimon2048 çevirdim hocam Türkçe'ye giggle~~

98956

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmad
Cihazım
Redminite2
Konular
4
13/02 Güncelleme

• dotOS kaynakları güncellendi
  • Kernel Optimus Drunk v11.12 ye güncellendi
  • Parmak izi sunfish'e güncellendi
  • Bulanıklık varsayılan olarak devre dışı bırakıldı (Daha akıcı arayüz)
  • Device Tree tarafından bir kaç düzeltme eklendi
  • Pil tasarrufu için 30Hz eklendi
  • Safetynet varsayılan olarak geçer. Magisk e gerek yok. Magisk yüklenirse sadece ayarlardan MagiskHide açın
  • Özelleştirmeler artık Türkçe!
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

nanelimon2048 çevirdim hocam Türkçe'ye giggle~~
Vowifi deneyebilir misiniz?

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Endonezya romdayim ,ama aklımı çekmeye başladı bu üstad.
Emeğine sağlık

Üst Alt