Soru Dot OS hakkında ve birkaç sorum var

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
TacoNikky, peki hocam Google ile alakalı bağlantılı her şeyi silsem yine yokmuş gibi olur mu? Ben sadece romu öyle kullanayım istiyorum veya da Google bağlantısını en aza indirgemek..

Ek: 2.8i MIUI 12.1.1in üstüne kurarsam hata mı verir ? Ben şuan verileri ayıklıyorum
Yokmuş gibi olur, kalıntı bırakmaz. 12.1.1'in üzerine kuramazsınız hata verir kurmaz. 12.5.1 firmware dosyası var 80mb , onu kurup da sonra 2.8'i kurabilirsiniz. Tüm romu indirip kurmaya gerek yok.

Aelfwig

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Semih
Cihazım
Mi Note 3
Meslek
Öğrenci
Konular
10
Şu saf android üzerindeki custom romları bir ben beğenemedim sanırım. Gerek galeri olsun, gerek dosya görüntüleyicisi, menüler vs. MIUI tarafında çok daha güzel görünüyor. Bunda elbette bir şeye alışmanın payı da vardır. Şu an Mi Note 10 Lite kullanıyorum. Bundan önce Mi 9 SE kullanıyordum. Mi 9 SE kullanırken en iyi batarya/performans sonucunu MIUI 10'da almıştım. Birçok AOSP rom denemiştim. Performans daha fazla olsa da şarj hızlı gidiyordu. Mi Note 10 Lite'ta da MIUI 11 kullanıyorum. MIUI 12 ilk çıktığı zamanlar birkaç sürümünü kullandım fakat hem mikro takılmalar yaşatmış, hem de şarj konusunda sınıfta kalmıştı. MIUI 11 neredeyse 2 katı uzun şarj sağlıyor. 3-4 yıldır Xiaomi kullanımı sonucu tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki telefonu aldığınız zaman içinde gelen versiyon en iyisi oluyor. Güncelleme aldıkça cihaz yavaşlar ve şarjı hızlı gider oluyor.

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
TacoNikky, ben xiaomi.eu kullanıyorum da şuan, global firmware kurarsam sıkıntı olur mu acaba ?
Ve diyelim Cherish veya başka aosp roma geçtim veya Cherish'le alakalı herhangi bir şeyden dolayı tekrar MIUI 12.1.1e dönmek istersem 12.5.1 firmware yüklü olması bana sorun yaratır mı?

Bir şey daha herhangi bir mesela Linage , ben buna Cherish gibi görsellik tam her yerinde sağlayabilir miyim? Hani atıyorum Ubuntu linux yükledik PC'ye ama arayüz farklı kullanacağız misal unity arayüzünde Gnome kurmak gibi. Umarım anlatabildim..

utkurei19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
25
DotOS, HavocOS, EvolutionX kullandım hepsinde yavaş şarj sorunu vardı (Cihaz miui üzerinde 1 saatte tam şarj oluyor ama bu dediğim romlarda 3 saati buluyor). O yüzden şuan xiaomi.eu 12.5.1 romunu kullanıyorum. Telefonum yavaş şarj olsun sıkıntı değil dersen içlerinde en iyisi benim deneyimlerime göre HavocOS idi

TacoNikky

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taco
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
App Dev/Tech
Konular
7
TacoNikky, ben xiaomi.eu kullanıyorum da şuan, global firmware kurarsam sıkıntı olur mu acaba ?
Ve diyelim Cherish veya başka aosp roma geçtim veya Cherish'le alakalı herhangi bir şeyden dolayı tekrar MIUI 12.1.1e dönmek istersem 12.5.1 firmware yüklü olması bana sorun yaratır mı?

Bir şey daha herhangi bir mesela Linage , ben buna Cherish gibi görsellik tam her yerinde sağlayabilir miyim? Hani atıyorum Ubuntu linux yükledik PC'ye ama arayüz farklı kullanacağız misal unity arayüzünde Gnome kurmak gibi. Umarım anlatabildim..
Eski miui versiyonuna dönerken fastboot ile rom yüklemek gerekir. Ama dönülebilir tabi ki.
Lineage os'da özelleştirme yok, görsellik yok, amacı zaten minimum özellik içerip stabil olması. Dediğim gibi görsellik ve özellik için cherish yada xtended rom. Google olmasın dediğinizde ise dot os(vanilla), lineage os bunlar var.

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
TacoNikky, tamam hocam çok teşekkür ederim 🙏

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Melisa38, 3 sayfa sonunda konusunu açarsınız artık haha--

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
Stoya, hocam valla MIUI olsa tecrübe ile bu kadar uğraşmazdık da aosp olunca mecburen soru yağmuru etmiş bulunduk 🤭🤭

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Melisa38, Yağmur hafif kalır,bildiğin kasırga oldu bu haha--

Bu yedekleme uygulamasini kullanarak rom değiştirmen yarım saati geçmez...

Xanthcial

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
0
Dot OS hızlı şarjı destekliyor mu?